Őszintén szólva semmi meglepő nincs abban, hogy egy Forma-1-es autóversenyző csupán hobbiból autókat gyűjt és még pénzt is lát bennük. Hamilton úgy gondolja, hogy az embereknek abba kell pénzt fektetniük, amihez a legjobban értenek. Az ő esetében ez főként a sportautókat jelenti.

Lewis Hamilton és a Pagani Zonda 760

Pagani Zonda 760

A Mercedes pilótája nem sokkal ezelőtt egy interjúban nyilatkozott a The Sunday Times brit hetilapnak autógyűjtési szokásairól, továbbá mesélt egy keveset jelenlegi, 15 sportautóból álló gyűjteményéről is. Hozzátette, hogy nem áll el a lehetőség mellől sem, hogy alkalmazzon egy sofőrt maga mellé, hiszen a versenyzés révén amúgy is rengeteg időt tölt a volán mögött. Ahogyan a legtöbb emberét, úgy valószínűleg Hamilton idegeit is kikezdik a két órán át vezetős, dugóban ülős pillanatok.

Lewis Hamilton és a Shelby Cobra

Shelby Cobra

Gyűjteménye rendkívüli modellekből és igazi ritkaságokból áll, melyek többek közt a következők: két Shelby Cobra, egy Ford Mustang Shelby GT500, egy Ferrari 599 SA Aperta, egy LaFerrari, egy LaFerrari Aperta, egy McLaren, valmint egy Pagani Zonda 760. A négyszeres Forma-1 világbajnok számára az autók jelentik a legbiztonságosabb helyet vagyonának elhelyezésére.

„Nem értek a borokhoz és nem vagyok valami jártas a művészetekben sem. Amit a legjobban ismerek, azok az autók. Büszke vagyok a gyűjteményemre, hiszen keményen dolgoztam ezért!” – mondta Hamilton.

Lewis Hamilton és a Shelby Mustang

Kollekciójából elsőként a Zondát emelte ki, de nem azért, mert az a kedvence, épp ellenkezőleg! Az összes modell közül a Pagani okozta számára a legrosszabb vezetési élményt és kezelhetősége sem a legkönnyebb. A versenyzés miatt Hamilton a quick-shift rendszerekhez van leginkább hozzászokva, így a Pagani Zonda félautomata váltója nem tudott kellően a szívéhez nőni.

Ennek ellenére minden autó, mely a pilóta tulajdonába kerül, egyenlő és a lehető legprofibb bánásmódban részesül. Nem szeretné kilométerekkel telepakolni autóit, ezért kitalálta, hogy a hosszabb kiruccanások után fel fogja hívni saját vontatójármű-vezetőjét, hogy hazaszállítsa az aktuálisan használatba vett példányt.

Lewis Hamilton és a LaFerrari

LaFerrari

A brit autóversenyző már gondolkodik rajta, hogy melyik legújabb szuperautót cserkéssze be legközelebb kollekciójába.

Forrás: