Mercedesekkel üldözik a bűnt a szuperhősök

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Az új Igazság Ligája filmben Bruce Wayne és Wonder Woman Mercedes-Benz autókkal veszik fel a kesztyűt az emberiség ellen rontó veszedelem ellen

„Azért kár, hogy a régi jó dolgokból… nem maradt semmi.” - mondta a nagypapa az évekkel ezelőtti Chio burgonyaszirom reklámban. Ha valamit, hát elérte azt a Chio-propaganda, hogy évekkel később is emlékezzek rá, és ahogy sejtem, nem vagyok vele egyedül.

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo az Igazság Ligájában

Bruce Wayne egyéb szuperképességek hiányában a pénzét használja arra, hogy szuperhős lehessen, miért ne járhatna akkor egy tanulmányautóval?

Ugyanis konkrétan ez a mondat jutott eszembe arról, amikor megláttam, hogy az új Igazság Ligája filmben a szuperhősök Mercedes-Benz járgányokkal fogják védeni az Igazságot, na meg az embereket (esetleg letarolják a fél várost is, de az csak mellékes).

Mert az egy dolog, hogy Hollywood lassan annyi eredeti ötlettel operál, mint mackósajtban a brummogás, de hogy az autókból is az európaiak fognak dominálni…

Oké, Christopher Nolan Batmanjében is Bruce Wayne ha a milliárdos playboyt kell, hogy játssza, Lamborghini Aventadorral furikázik partyról partyra, ahol kedvére megveszi az egész hotelt ha úgy adódik, de ott még volt egy csipet kis Amerika a felhozatalban. A Tumbler nevű tank-autó hibrid ugyanis ha nem is valódi autó, de a sztori szerint egy 500 LE-s 5.7 literes GM-motor muzsikál benne, erre aztán harsoghatja a tömeg, hogy JÚ-ESZ-ÉJ, JÚ-ESZ-ÉJ!

Az Igazság Ligája Mercedesekkel

Ez a kis apróság lehet, hogy képzeletbeli, de egy GM-motor hajtja

Viszont az Igazság Ligájában az immár Benjamin GÉZA Affleck (mert hát rendes színésznek rendes magyar neve is kell legyen) alakította denevérember nem mást, mint egy Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismot hajt, de a többi szereplő is valami stuttgarti autót hajt. Ott van például Wonder Woman, aki egy új Cabrioletet hajt az E-osztályból, de egy G-osztály is felvillan egy kis cameo-szerepben a film során.

Mercedes-Benz E-osztály Cabriolet Wonder Womannek

Wonder Woman kicsit földhözragadtabb autóval jár Batmannél, ő "csak" egy E-Cabrioletet hajt

A Mercedes-Benz nagyon ráharapott a témára, hogy szuperhős-filmmel marketingelje az autóit, amit a lehető legtöbb csatornán meg is tesznek, kezdve a TV-reklámoktól a közösségi media megjelenésig. Jens Thiemer, a Mercedes-Benz marketing aligazgatója azt írja egy nyilatkozatban:

„Az Igazság Ligájával megtaláltuk a tökéletes partnert, hogy megmutathassuk a jelenlegi modelljeinket amellett, hogy azt is megmutatjuk, mennyire lenyűgöz minket a márkánk. Az új E-osztály Cabriolet tökéletesen illik Wonder Womanhez és ki máshoz, mint Bruce Wayne-hez, alias Batmanhez illene egy olyan autó, mint a Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo?”

Mercedes-Benz E-Cabriolet az Igazság Ligájában

A Wonder Womant játszó Gal Gadotnak annyira megtetszett filmbéli autója, hogy legszívesebben hazavitte volna!

A 2013-ban bejelentett Vision Gran Turismoban egy V8-as AMG motor duruzsol 577 LE-vel és 800 Nm-rel, a ráadásul bepillantást engednek a filmben a beltérbe, milyen sportülés és high-tech műszerfal is dukál Batmannek.

„Mint dizájner, neked kell megalkotni a fantáziát, így elég gyakran inspirál minket a filmipar. Izgatott vagyok ez alkalommal, ugyanis jelen esetben mi inspiráljuk a filmipart azzal, hogy a Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo egy szuperhős autója lett.” – mondta Gordon Wagener, a Daimler vezető dizájnere.

Az Igazság Ligája november 16-án fog a magyar mozikban bemutatkozni, ugyanaz a Zack Snyder rendezésében, aki az újabb Superman filmet, az Acélembert, vagy a Batman vs. Superman: Az igazság hajnalát is rendezte. Csak annyit kérek a rendezőjétől:

Zack, ne rontsd el ezt a filmet is, mint a Batman vs. Supermant!

Forrás:

Motortrend

További autós hírek

Rosszul lett egy sofőr Floridában, az irányítás nélkül maradt Toyota hatalmasat repült. – szúrta ki a videót az origo. A…

Olvasónk, Csaba írt nekünk egy esetről, ami még november közepén történt az M0-ás autóút jobb pályáján, a 60-as km. után.…

A telegraph írt róla, hogy angliai farmerek vetették fel az ötletet, mivel a földjeik közelében lévő gyorséttermek szemete valósággal elárasztja…

Napjainkban a leggyakrabban felmerülő téma az autózásban az elektromos autózás. Előnyei és hátrányai egyarán vannak, mert tény, hogy egyelőre még…

Gyalogátkelőhelyen gázolt el egy idős asszonyt egy negyvenöt éves Nógrád megyei nő. Mivel a baleset körülményei miatt elrendelt pályaalkalmassági vizsgán…

Kapcsolódó írások

Hullócsillag? – Mercedes E-osztály W210
2018. augusztus 25.
A W210-es egy új arculatot és vállalatfilozófiát képviselt a Mercedes palettáján a 90-es évek közepétől. Nem generációkra tervezték, mégis szépen teljesít!
Kémfotókon a négyajtós Mercedes-AMG GT
2017. május 09.
Kéretlen kamerák előtt pózolt végre a Panamera egyik legnagyobb ellenfele, a Mercedes-AMG GT, amiben a V8-as mellett hibrid motor is megbújik majd
A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
2019. január 23.
Elegáns külső, komfortos belső, maximális menetteljesítmények. A Mercedes ikonikus roadster-szériája ezeket a tulajdonságokat egyesíti már több, mint 50 éve!