Minden eddiginél durvább Cupra jön a SEAT-tól

Frissítve:
2018-09-18, 21:56

Lerántotta a SEAT a leplet az új hot hatchről, ami 300 lóerő feletti teljesítménnyel érkezik és a Frankfurti Motor Show-n lesz látható!

A Leon Cupra R a SEAT eddigi legerősebb csapotthátúja, és limitált példányszámban lesz elérhető. A leplet egy webkonferencián rántották le az új modellről, a részleteket viszont csak nagyvonalakban hintették el, hogy továbbra is izgalmas maradjon. 

SEAT Cupra R

Merész a bronz betétek ilyen gazdag használata az új Cupra R-en

A tüzes kis hatch szíve a Cuprából ismert 2 literes turbós, négyhengeres benzines, ami egy kis kezeléssel immáron 306 lóerőt tud leadni. A spanyol gyártó ezennel eddigi legnagyobb teljesítményű modelljét tárta fel a publikum elé. Sajnos a megszokott fronthajtást örökli, összkerék rendszerrel nem lesz elérhető. A váltó hatos manuál, illetve egy szintén hatsebességes DSG lehet, ám ez esetben 300 lóerővel kerül piacra a modell. További részleteket nem árultak el a spanyolok, így a Cupra 300 eddigi adatai alá kell lőni pár tizeddel. Erre alapozva a 0-100 5.5 másodperc környékén lesz teljesíthető. A futómű a SEAT adaptív rendszerét kapja, a fékeket pedig a jól bevált Brembo biztosítja.

Seat Cupra Bronz

A beltér és a külső mellett, a kerekek is a bronzkorból jönnek a Cupra R-re

A külső sem maradt érintetlen, a Cupránál is agresszívebbre vették a nyelvezetet. Hivalkodó lökhárítók, hátul egy szembetűnő hátsó diffúzorral karöltve. Szénszálas anyagból is gazdagon használtak a készítők, az ultrakönnyű anyagból található az első koptatón, a hátsó spoileren és a küszöbléceken is. A másik irányadó elem a réz, a szürke külsőt is ezzel próbálják feldobni, illetve a beltérben is domináló elem lesz, a SEAT elmondása szerint, ugyanis ezekről még nem mutattak képet. Érdekes próbálkozás, eddig nem erőltették az autógyártásban, lehet, hogy nem véletlen.

Seat Cupra R

Szolidnak semmiképp sem mondható a Cupra R

A beltérben is ez a vonal várható, karbon és réz elemekkel. A sportosság jegyében továbbá alcantara betéteket, illetve kormányt és váltószoknyát találsz majd.

Cupra R

Az én szememnek rengeteg a bronz, pedig jól nézne ki a Cupra R

A Cupra R hamarabb jön, mint gondolnád, az első darabok már év végén elérhetőek lesznek. Ha szeretnél egyet, gyorsan kell lenned, ugyanis 799 darab készül a széthúzott Cuprából. Az ár egyelőre ismeretlen, várhatóan 11 millió forint fölé lesz árazva, kérdés, hogy mekkora lesz az érdeklődés egy limitált SEAT-ra.

Címkék:

További autós hírek

A TV2 is foglalkozott a ma esti Tényekben azzal az audissal, aki még szeptemberben hajtott be szabálytalanul a Dunakeszi-Alagi major körforgalomba, majd feltartotta...

2012 november 1-től lett kötelező az új autók esetében a gyári nappali menetfény. Sajnos ez a legtöbb típusnál CSAK ELÖL VILÁGÍT motorindítást követően...

Terjed a neten egy sztori, amit most már mi is megosztanánk, bár elég furcsa… Ám ha igaz, akkor imádjuk :)))) A történetet a...

Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy általa rögzített videóra. Sajnos előfordul, hogy a rendőri állomány bizonyos tagjai időnként nem viselkednek példamutatóan. A fedélzeti...

Teszi fel a kérdést és foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat a portfolio.hu 14-i cikke. Írják: “Az új főpolgármester programja érintheti a Budapesten közlekedők,...

Kapcsolódó írások

két Cupra Ateca, fentről fotózva
2018. október 31.
Az új CUPRA Ateca egy nagyteljesítményű SUV modell, amellyel a SEAT-ból kivált almárka kíván bemutatkozni a piacon.
2019-es Seat Leon Cupra R ST elölről
2019. március 12.
A Seat újabb verziót mutat be a legerősebb modelljéből
Pörög a SUV-biznisz SEAT-éknál
2018. augusztus 29.
A SEAT Road Show egy, a sajtósoknak megrendezett rendezvényén vettem részt, ahol lehetőségem volt megtapogatni majdnem a teljes palettát. A SEAT Alhambra, Ateca FR és Leon FR következik most röviden, tömören!
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?