Az Omaze egy online adománygyűjtő platform, amely egész életre szóló élményeket nyújt és fontos ügyeket támogat. A magántulajdonban lévő céget Ryan Cummins és Matthew Pohlson alapította 2012-ben, melynek székhelye Los Angelesben, Kaliforniában található. A vállalat több mint 60 millió dollárt, átszámítva majdnem 17 milliárd forintot gyűjtött, több mint 200 jótékonysági szervezet számára, ideértve az UNICEF-et is.

Számos híresség és produkció vett már részt a programban. A teljesség igénye nélkül néhány: Star Trek, Katy Perry, Robert Downey Jr., Idris Elba, Chris Evans, Miley Cyrus, Matt Damon, Ben Affleck, Channing Tatum, Chris Pratt, Game of Thrones, Rooster Teeth, John Legend, Jennifer Lawrence.

 Lewis Hamilton kezében üzenetével.

A Mercedes négyszeres világbajnokától, Lewis Hamiltontól sem áll messze a jótékonykodás. Tavaly az Abu Dhabi Nagydíjra invitálta meg a legszerencsésebb adományozót. 2018-ban pedig a győztest plusz egy főt vendégül lát az október közepén megrendezésre kerülő, Amerikai Nagydíjon, de ez nem minden!

Beülhet Hamilton mellé egy Mercedes-AMG GTR-be, aki egy VIP lap keretében végig viszi az austini aszfaltcsíkon. Természetesen valahol aludni is kell és azért nem érkezhet busszal az ember, ha már egyszer a brit világbajnok vendége! A VIP körön, a csapatpaddock és a vendéglátóhelyek exkluzív hozzáférésén túl repülőjegy, elegáns vacsora egy gyönyörű szállodában és egy kölcsönautó (amely természetesen Mercedes) is jár.

Ezzel az AMG-GTR-rel viszi körbe a szerencsést Lewis.

A Red Nose Day pozitív üzenetet hordoz a szórakozás erejével. Arról szól, hogy segítenek azoknak a gyermekeknek, akiknek leginkább segítségre van szüksége Amerikában és a világ minden táján. A Red Nose Day célja az Egyesült Államokban a gyermekszegénység megszüntetése. Amerikában 2015-ben indult, és ezalatt több, mint 145 millió dollárt gyűjtöttek össze. Az alapból olyan programokat támogatnak, amelyek biztosítják a szegénységben élő gyermekek biztonságát, egészségét és megfelelő képzését. A Red Nose Day 1988-ban kezdődött az Egyesült Királyságban.

Forrás: