Újabb botrány az Uber-nél

Frissítve:
2018-11-02, 16:27

Az Uber vizsgálatot indít egykori mérnökük zaklatása miatt

Az Uber volt mérnöke, Susan Fowler közzétett egy 3000 szavas blog bejegyzést, amiben leírta, a rémálomszerű munkahelyi körülményeket, ahol a férfi felettesei szexre kényszerítették, az emberi erőforrásokért felelős osztály pedig nem tett semmit a nő védelmében. Travis Kalanick, az Uber vezérigazgatója vasárnap elmondta, hogy ki fogják vizsgálni a cégen belüli szexuális zaklatásokat és a diszkrimináció gyanús eseteket.

Travis Kalanick - Az Uber vezérigazgatója

Travis Kalanick - Az Uber vezérigazgatója

A The Huffington Post-ban közölt nyilatkozatában így fogalmazott:

"Nemrég szereztem tudomást Susan Fowler bejegyzéséről, amiben a történtek teljesen ellentétesek az Uber elveivel. Ez az első alkalom, hogy tudomást szereztem az esetekről, így utasítottam Liane Hornsey-t, az új emberi erőforrásokért felelős igazgatót, hogy sürgősen kezdeményezzen vizsgálatot az ügyben.  Arra törekszünk, hogy mindenki számára igazságos munkahelyi körülményeket teremtsünk, és mindenki, aki ilyen cselekményekre hajlamos vagy képes, azonnal el lesz távolítva a cégtől.”

A cég egyébként már tavaly is szembesült szexuális zaklatások vádjával. Márciusban, egy jelentésben az állt, hogy az Uber ügyfelei panaszkodtak nemi erőszak és szexuális támadások miatt, a sofőrök részéről, 2012 decembere és 2015 augusztusa között. A vállalat azt állítja, hogy a nemi erőszak az utazások 0.0000009 %-át érintette ez idő alatt, a zaklatások pedig 3.3 millióból 1 alkalommal történtek meg.  Jesse Jackson, polgárjogi aktivista felszólította az Ubert, hogy kezdjenek valamit az aggodalmat keltő munkahelyi körülményekkel, amik a nőket és az etnikai kisebbségeket érintik.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

További autós hírek

Megdöbbentő Facebook poszt és YouTube videó került ki az Internetre a tegnapi napon, amire olvasónk hívta fel a figyelmünket. Egy…

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint szombat kora délután baleset történt Eger és Kerecsend között. Három személyautó érintett a balesetben. A…

A koszos autó elég lehangoló látvány. A tél bekövetkeztével pedig egyre több olyan autót látni az utakon, amit belep a…

A nagycsaládosok részére autóvásárláshoz biztosított állami támogatás jelentős zavart okozott az autókereskedői és az autóvásárlói körökben is – írja az…

Egy kamionról leszakadt pótkerék okozhatott volna tragédiát Nagyorosziban, miután a hatalmas gumi egyenesen a buszmegállóban várakozó nagypapa és két unokája…

Kapcsolódó írások

Megérkezett a Taxi 5 hivatalos előzetese! VIDEÓ!
2018. február 04.
A Taxi 5 idén tavasszal lesz látható a magyar mozikban. A legendás 407-es Peugeot ezúttal Ferrarikat és Lamborghiniket vesz üldözőbe.
Itt a Taxi 5 magyar szinkronos előzetese! VIDEÓ!
2018. április 13.
Hosszú várakozás előzte meg a Taxi 5 szinkronos előzetesét, melyben Gibert felügyelő legendás felkiáltása után a legendás Peugeot olasz sportautókkal kergetőzik.
Taxis szolgáltatásba fektet a Toyota
2018. február 22.
A Toyota az egyik legzöldebb autógyártó a világon, így számos területen otthonosan mozog. Új projektjük is az innovációt hivatott jelölni a gyár részéről.
Drágulhat a taxizás: 700 forint lehet az alapdíj
2018. március 05.
Jelentősen emelkedhet a taxizás ára. Legkorábban nyár elejétől növekedhetnek a tarifák, a rövidebb utak ára lesz jóval borsosabb.