Vedd meg Sir Elton John régi Aston Martin Vantage autóját!

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Különleges Aston Martin Vantage kerül elárverezésre február végén. Mindössze 239 darab készült a szóban forgó modellből, csupán 14 ezer kilométert futott az 5300 köbcentis 550 lóerős szörnyeteg.

Társszerző: Hajdu Balázs

Aston Martin rajongók figyelem: olyan modell kerül elárverezésre, amelyet „valódi Aston Martinnak” lehet mondani. Egy 1997-es V8-as Vantageről van szó – tulajdonképpen a Virage továbbfejlesztett változata. Hasonlítanak egymásra, ám csak az ajtók és a tető ugyanaz.

Aston Martin Vantage

A motorháztető alatt egy fantasztikus 5300 köbcentis V8-as motor dübörög, 550 lóerős teljesítménnyel és 745 Nm nyomatékkal. Amikor piacra dobták, ez volt a világ legnagyobb teljesítményű működő motorja, habár későbbi V600-as verziók képesek voltak 600 lóerős teljesítmény elérésére is. A normál Vantage V550-es néven vált ismertté, hogy megkülönböztessék őket a későbbi, erősebb kiadásoktól.

A Vantage tekintélyt parancsoló, két tonna feletti tömegét meghazudtolva 4,6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra, ami egészen lenyűgöző, végsebessége pedig 307 km/h. Tiszteletreméltó számok – még modern mércével mérve is. A szóban forgó modell kézi sebességváltóval rendelkezik és mindössze 14 ezer kilométert tett meg 21 év alatt. A hírek szerint nagyon vigyáztak rá, rendszeresen karbantartották – egy teljes szerviz 7.600 fontba kerül – és ezt a képek világosan igazolják. Ám nem a szerviztörténet, vagy az autó állapota, sőt nem is az a tény teszi vonzóvá, hogy az Aston Martin csak 239 darabot gyártott belőle.

Különleges Aston Martin

Az igazi vonzerő az szolgáltatja, hogy ki volt az autó első tulajdonosa Ez a konkrét Vantage 1997. május 13-án került újonnan Sir Elton John tulajdonába. Tudod, ő az a zenész, aki szereti az érdekes színű zakókat. És milyen kitűnő ízlése van! Nem feltétlenül a zakókra gondolok, nézd csak meg az autóját. Mindenhol fekete belül, gesztenyebarna varrás, nagyon fejlett sztereórendszer. A kocsiban van egy Motorola autóstelefon is, mely arra emlékeztet, hogy mennyire nevetségesen elérhetetlenek voltak az emberek anno a kilencvenes évek közepén.

Elton John Aston Martinje

A hírességek által korábban birtokolt járművek mindig hatalmas érdeklődésre tartanak számot a rajongók körében, akik nem sajnálnak egy komplett vagyont rákölteni a járművekre. Az autó várhatóan 190 000 és 240 000 font között (67 és 85 millió forint között) kelhet el a Race Retro árverésen 2018. február 24-én.

Forrás: Top Gear

Kapcsolódó írások

A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
Jön az első teljesen elektromos Aston Martin!
2017. június 27.
A britek első teljesen elektromos autója a Rapide AMR-re fog épülni és természetesen limitált példányban készül, a Williams Advanced Engineering segített a fejlesztésben
A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika
Aston Martin DBX
2018. november 14.
Az Aston Martin legelső szabadidő-autója ugyan csak 2019-ben érkezik, addig is itt egy kis ízelítő a modellről!