Vedd meg Sir Elton John régi Aston Martin Vantage autóját!

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Különleges Aston Martin Vantage kerül elárverezésre február végén. Mindössze 239 darab készült a szóban forgó modellből, csupán 14 ezer kilométert futott az 5300 köbcentis 550 lóerős szörnyeteg.

Társszerző: Hajdu Balázs

Aston Martin rajongók figyelem: olyan modell kerül elárverezésre, amelyet „valódi Aston Martinnak” lehet mondani. Egy 1997-es V8-as Vantageről van szó – tulajdonképpen a Virage továbbfejlesztett változata. Hasonlítanak egymásra, ám csak az ajtók és a tető ugyanaz.

Aston Martin Vantage

A motorháztető alatt egy fantasztikus 5300 köbcentis V8-as motor dübörög, 550 lóerős teljesítménnyel és 745 Nm nyomatékkal. Amikor piacra dobták, ez volt a világ legnagyobb teljesítményű működő motorja, habár későbbi V600-as verziók képesek voltak 600 lóerős teljesítmény elérésére is. A normál Vantage V550-es néven vált ismertté, hogy megkülönböztessék őket a későbbi, erősebb kiadásoktól.

A Vantage tekintélyt parancsoló, két tonna feletti tömegét meghazudtolva 4,6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra, ami egészen lenyűgöző, végsebessége pedig 307 km/h. Tiszteletreméltó számok – még modern mércével mérve is. A szóban forgó modell kézi sebességváltóval rendelkezik és mindössze 14 ezer kilométert tett meg 21 év alatt. A hírek szerint nagyon vigyáztak rá, rendszeresen karbantartották – egy teljes szerviz 7.600 fontba kerül – és ezt a képek világosan igazolják. Ám nem a szerviztörténet, vagy az autó állapota, sőt nem is az a tény teszi vonzóvá, hogy az Aston Martin csak 239 darabot gyártott belőle.

Különleges Aston Martin

Az igazi vonzerő az szolgáltatja, hogy ki volt az autó első tulajdonosa Ez a konkrét Vantage 1997. május 13-án került újonnan Sir Elton John tulajdonába. Tudod, ő az a zenész, aki szereti az érdekes színű zakókat. És milyen kitűnő ízlése van! Nem feltétlenül a zakókra gondolok, nézd csak meg az autóját. Mindenhol fekete belül, gesztenyebarna varrás, nagyon fejlett sztereórendszer. A kocsiban van egy Motorola autóstelefon is, mely arra emlékeztet, hogy mennyire nevetségesen elérhetetlenek voltak az emberek anno a kilencvenes évek közepén.

Elton John Aston Martinje

A hírességek által korábban birtokolt járművek mindig hatalmas érdeklődésre tartanak számot a rajongók körében, akik nem sajnálnak egy komplett vagyont rákölteni a járművekre. Az autó várhatóan 190 000 és 240 000 font között (67 és 85 millió forint között) kelhet el a Race Retro árverésen 2018. február 24-én.

Forrás: Top Gear

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Aston Martin Vantage versenyautó modell féloldalról
2020. november 18.
Jövőre új járgányt kaphat Bernd Mayländer. A versenyek felén akár egy Aston Martin Vantage modellt is láthatunk a mezőny elején.
Elton John első Ferrarija
2019. augusztus 22.
Azért látszik, hogy egy-egy korábbi hírességnek volt némi affinitása a járművek felé.

További hírek