Érkezik a Lamborghini Aventador hardcore változata, az SVJ

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A Lamborghini az Aventador új teljesítményspecifikus változatát tesztelte az elmúlt hónapokban.

Az Aventador legújabb változatának neve ismerős lehet, ugyanis az 1970-es években Miura SVJ néven futott a modell, a Miura egy rendkívül korlátozott példányszámban gyártott erősebb verziója. A versenyváltozatot a Bob Wallace által kifejlesztett Miura Jota prototípus alapján készítették és megfelelt a FIA Appendix J túraautó bajnokság előírásainak.

Lamborghini Aventador SVJ a nürburgringi teszt előtt

Ehhez hasonlóan az új Aventador SVJ is csak korlátozott példányszámban lesz elérhető és több olyan frissítést is tartalmaz, amelynek célja a versenyteljesítmény javítása. Pletykák keringenek arról, hogy az autó sikeresen megdöntötte a legújabb Porsche 911 GT2 RS nürburgringi rekordját a sorozatgyártott modellek között, vagyis 6:47.3 másodpercnél gyorsabban ért körbe.

Ennek lehet valami valóságalapja, hiszen az Aventador SVJ első hivatalos megjelenése egy olyan videóban volt, amely a Nürburgringen mutatta be az autót. Érdekes továbbá az is, hogy az elmaszkírozott autón csupán a Pirelli matricája látható, illetve még egy rövid pillantást is vethetsz a Pirelli P Zero Trofeo R gumiabroncsra.

Az sem elképzelhetetlen, hogy a rövidfilm inkább a gumigyártó egyik új termékének készült... Az Aventador SVJ a Lamborghini 6.5 literes V12-es erőforrását kapja, amely 800 lóerő teljesítmény leadására képes.

Az összkerékhajtású új olasz szuperkocsi aktív aerodinamikai rendszert kap, amely a Huracán Performantén debütált Aerodinamica Lamborghini Attiva (ALA) néven. A rendszer arra hivatott, hogy figyelje a kasztni körüli légáramlást, illetve képes változtatni azon, az optimális gyorsulás vagy leszorítóerő eléréséhez.

Az Aventador SVJ hátsó diffúzora és kipufogója

Az már a kémfelvételekről is kiderült, hogy az autó számos vizuális frissítést fog kapni. Ezek közé tartozik egy új első splitter, az új oldalsó szoknyák, egy új hátsó diffúzor és egy hatalmas hátsó szárny. A kipufogóvégek pedig a hátsó lámpák közelében kapnak helyet.

Az Aventador SVJ még bemutatás előtt áll, de 2018 végéig erről is lerántja a leplet az olasz gyártó.

Forrás/ Fotók:

Kapcsolódó írások

A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
replika Lamborghini Aventador
2019. október 04.
Ha a csapból pénz és szabadidő folyna, lehet, hogy elszórakoznék egy ilyen jellegű gépjármű megépítésével.

További hírek