Európában is kapható lesz a Ford Ranger Raptor

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

Az Ford pick-upja eddig csak az ázsiai piacon volt elérhető, 2019-től azonban Európában is forgalmazzák.

A bejelentést a Ford, a Gamescom videojáték show-n tette meg nemrégiben. Ez nem meglepő, hiszen most először fog játékban szerepelni a Raptor, a Forza Horizon 4-ben próbálhatják majd ki a felhasználók. A mezei Rangerhez képest több módosítást is végrehajtottak a tervezők, ezzel téve alkalmasabbá az off-roadozásra a pick-upot, melyet 2019-től lehet megvásárolni ezen a kontinensen.

2018-as Ford Ranger Raptor kék színben, terepen ugrat

A legszembetűnőbb a hatalmas egyedi hűtőrács, benne a Ford felirattal. Szintén csak a Raptoron láthatók az orrburkolati elemek, melyek a kőfelverődés elleni védelemben is szerepet játszanak annak érdekében, hogy a levegőellátás megfelelő legyen. Megnövelték továbbá a rugóutakat is, és adaptív Fox gátlókat kapott az autó.

Szintén a Raptor sajátja az oldalsó fellépők, és a szériafelszereltség részét képező 17 colos kerekeken feszülő nagyméretű all-terrain gumik. A pick-up hasára nagy szilárdságú acéllemez került, ezzel védve a nagyobb szikláktól a létfontosságú alkatrészeket. Ezekkel a kiegészítőkkel igazán tekintélyt parancsoló látványt nyújt a Ford terepjárója.

2018-as Ford Ranger Raptor kék színben, sziklás terepen.

Ahogy az ázsiai piacon kapható megfelelője, ez is 2.0 literes, turbós négyhengeres dízelmotorral dolgozik 210 lóerős teljesítménnyel. A két turbófeltöltő közül a kisebbik az alacsony fordulatszámokon működik, a nagyobb pedig a felső tartományokban veszi át a töltés feladatát. A motorhoz tízfokozatú automata váltót kapcsoltak, melyet kapcsolófülekkel is vezérelhet a sofőr. Összesen hat módba állítható az összkerékhajtás: normál, sport, füves/havas/kavicsos, saras/homokos, sziklás és végül a nagy sebességű off-roadozáshoz a Baja üzemmód választható.

2018-as Ford Ranger Raptor kék színben, úton fotózva elölről.

A beltérben a Ford Sync 3 információs rendszere található, mely Apple és Androidos készülékekkel egyaránt párosítható, a műszerfalon továbbá egy nyolccolos érintőképernyő kapott helyet. Széria a Raptor specifikus sportülés, mely hosszú távon is kényelmesnek ígérkezik. A szőnyegek pedig Raptor feliratú hímzéssel jelzik, hogy nem akármilyen Rangerben ülsz.

2018-as Ford Ranger Raptor beltere

Ezt a verziót a Ford kifejezetten az Amerikán kívüli piacokra készítette, ahol a dízelek nagyobb népszerűségnek örvendenek, éppen ezért Amerikában nem is hozzák forgalomba a Raptort. A jelenlegi Rangert 2015 óta gyártják, remélhetőleg a terepre optimalizált változatot Magyarországon is meg lehet majd vásárolni.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Motorfrissítéssel érkezik a 2019-es Ford F-150 Limited
2018. július 29.
A 2019-es F-150 Limited a Raptor 3.5 literes iker-turbófeltöltős V6-os erőforrását fogja kapni.
1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit

További hírek