Ford GT – Aki kapja, marja alapon

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A Ford ismét elérhetővé teszi online rendelési rendszerét, melynek során eldől, kik a legméltóbb ügyfelek egy Ford GT birtoklásához!

A Ford még 2016 első félévében hozott létre egy bizonyos online rendelési rendszert, ahol a GT után vágyakozó ügyfelek élhettek a megpályázás lehetőségével.

A folyamat így nézett ki: megkérték mind a 7000 potenciális vásárlót egy rendkívül hosszúra sikeredett pályázati űrlap kitöltésére. A megrendelést május 12-én lezárták, ezután a vállalat döntött afelől, kik mondhatják magukat rövidesen azon szerencsés ügyfeleknek, akik az első 500 legyártott GT egyikének tulajdonosai lehetnek. Hamarosan újra lehetőséget adnak a jelentkezésre!

Ford GT sportautó

Ford GT szériák

További két évre volt szükség ahhoz, hogy az 500-ból egy példány sikeresen megérkezzen magyarországi tulajdonosához, így a szerencsés vásárló 2018 júniusában átvehette vadonatúj, amerikai szuperkocsijának kulcsait. A sportautó árát „szerény” 150 millió forint körülire becsülték, a GT-t összesen 1000 példányban gyártották.

magyar tulajdonban lévő Ford GT

magyar tulajdonban lévő Ford GT

A Ford nem az a tipikus autómárka, melynek hallatán egyből egy szupererős sportautó jutna eszedbe, hanem sokkal inkább egy Focus vagy egy Fiesta, de még az is lehet, hogy véletlenül beugrik a Mustang. Nos, a GT-t a vállalat által valaha gyártott legerősebb autóként tartják számon, 347 km/h-s végsebességre képes versenyautó-változatát azért tervezték, hogy ismét megnyerhesse a világ egyik legrégebbi futamát, a Le Mans-i 24 órás versenyt.

magyar tulajdonban lévő Ford GT

Ford GT magyar tulajdonosára várva a szalonban

A Blue Oval internetes hírportál 2016-ban tett egy bejelentést, miszerint a GT gyártását meghosszabbították 2 évvel, így további 250 ügyfél jelentkezését fogadták el. Nemrégiben kiderült, hogy a Ford ismét elérhetővé teszi az online rendelési rendszerét, így, akik legutóbbi jelentkezésüknél nem jártak szerencsével, most újra próbálkozhatnak, de emellett természetesen új pályázók is élhetnek a lehetőséggel.

A vállalat a döntéskor ugyan azon kritériumok alapján fog dönteni afelől, hogy kik élhetnek a 120 és 160 millió forint közt mozgó sportkocsi tulajdonba kerítésével, mint korábban. A Ford továbbá ki fogja választani azt a vásárlót, akit a legalkalmasabbnak tart ahhoz, hogy a márka nagykövete lehessen.

2018-as Ford GT Heritage Edition

Ford GT Heritage Edition 2018

Az egyik Ford GT példány, melyet a legtöbb vásárló magáévá tenne a következő lehetőségkor, valószínűleg a 2019-es Heritage Edition lesz, ezt azonban még a gyártó nem erősítette meg.

2017-es Ford GT Heritage Edition

Ford GT Heritage Edition 2017

Azok alapján, hogy a 2017-es Heritage Edition fekete színben tündökölt Ken Miles és Denis Hulme pilóták a Le Mans-i 24 órás versenyen elért második helyezés tiszteletére, a 2018-as verzió pedig az 1967-ben győztes A.J Foytnak és Dan Gurney-nek köszönhetően pirosban, már lehet találgatni, hogy vajon milyen is lesz majd a 2019-es modell.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Ford GT
2018. október 22.
A Ford korábban arról számolt be, hogy a GT modellből 1 000 példányt tervez legördíteni a gyártósorról. A Blue Oval magazin azonban nemrég bejelentette, hogy 2022-ig még további 350 darabot alkotna meg a gyártó.
2003 2006 Ford GT, 1968 Ford GT40, eladó 2006 Ford GT, királykék, fehér versenycsík, oldalnézet, elölről, balról
2019. január 21.
Egy keveset futott szuperautóra rábukkanni sosem volt egyszerű feladat. Ennek ellenére kevesebb, mint 4 hónap alatt 2 ilyen Ford GT is felbukkant

További hírek