Kémfotókon a következő A3-as

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Megmutattak néhány részletet a 2019-ben érkező Audi hatchbackből.

Nem fér hozzá kétség, hogy az A3 fontos láncszem az Audi modellek között, hiszen ez volt az első, mely 2012-ben Genovában bemutatkozott az új MQB platformon. Azóta kisautók és SUV-k egész sorát építette erre a Volkswagen-konszern. A jó alapok megvoltak, a mérnökök azonban nem álltak meg, tovább csiszolták a konstrukciót.

Audi A3 2019 álcázva, elölről fotózva utcán

Az új A3 jövőre mutatkozik be, a nyolcadik generációs Golffal és a Seat Leon IV-essel együtt, melyekhez szintén ezt a padlólemezt használják majd. A képek alapján úgy tűnik, ez ráadásul nem is egy „mezei” A3-as. A kipufogókból és az első lökhárítón található beömlőkből arra lehet következtetni, hogy a sportosabb S3 kivitelt vitték ki tesztelni.

A negyedik generációs A3 új fényszórókat kapott, továbbá a hátsó lámpák is az Audi friss formanyelve szerint készültek. Az álca ellenére látszik, hogy az új A1 Sportback mellett a nagyobb A6, A7 és A8 modelleken már megszokott vonalvezetésű lámpákkal érkezik majd az Audi ferdehátúja. További érdekesség, hogy a LED-es nappali menetfény egy háromszög alakzatot formál.

Audi A3 2019 álcázva, oldalról fotózva utcán

Nem véletlenül ötajtós kivitel szerepel a fotókon. Az Audi a következő A3-as kínálatából száműzi a kevésbé praktikus háromajtós verziót, ahogyan azt az A1-es kisautó esetében is tette. A motorháztető is izgalmas domborulatokat hordoz, az üzemanyag betöltőnyílása pedig mintha közelebb helyezkedne el a kocsi hátuljához. A közeljövőben feltehetően lekerül majd az álcázás, és akkor a többi részletére is fény derül majd az autónak. Addig még lehetnek apróbb módosítások a karosszérián, ám jelentős változásra már nem kell számítani, nagyjából ilyen lesz a szériamodell is.

Audi A3 2019 álcázva, hátulról fotózva utcán

Nagy méretbeli növekedésre nem kell számítani, de a továbbfejlesztett MQB platformnak köszönhetően valamivel több hely jut majd az utasoknak és a csomagoknak egyaránt. A technikai tartalom nagy valószínűséggel hasonló lesz a nemrég bemutatott Q3-éhoz, a motorpaletta is a SUV-val közös lesz majd. Az S3 persze nem lesz egyből elérhető, az Audi még kicsit fokozza a hangulatot addig, míg az is a szalonokba kerül majd, várhatóan 2020 magasságában.

Forrás:

Címkék:

Kapcsolódó írások

Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban
VW Up! méretű elektromos autóval villant az Audi
2017. június 02.
Az németek 2021-re tervezik az önvezető, e-Tron rendszerrel ellátott kisautójuk piacra dobását. Vajon ez lesz a valaha készült legkisebb Audi?
V8 helyett V6: itt az új Audi RS4 Avant
2017. szeptember 12.
Egy valamit hiányolhatunk az új Audi RS4 Avantból, a V8-at. Csökkent a köbcenti, megfogyatkoztak a hengerek, viszont még így is 170 Nm-el erősebb elődjénél