Magyarországon az új G-osztály! - GALÉRIA

Közzétéve:
2018-05-04, 09:35

A Pappas Auto exkluzív rendezvényén vettünk részt, ahol nem csak az új Lounge szalont, hanem az új Mercedes-Benz G-osztály is megcsodálhattuk

Hirtelen jött lehetőség hullott az ölünkbe Adrival, mikor kiderült, hogy megyünk az újdonsült Mercedes G-osztály hazai premierje előtti zártkörű rendezvényre, mely a Pappas Auto Kárpát utcai szalonjában kapott helyet. A prémium márkákat előtérbe helyező vállalat legutóbbi sajtótájékoztatóján már megismertük a cég jövőbeni terveit, frissen bevezetett modelljeit, így valamennyire képben voltunk az új VIP Lounge-zsal és a G-osztállyal kapcsolatban. A megnyitó a Swiss Watches óra- és a Schoeffel ékszerbemutatójával kezdődött, majd ismertették a legendás G-osztály keletkezésének rövid történetét, végül pedig kitértek az friss modell újdonságaira is.

Az 1979-es premier óta 2018-ben érkezett meg a G Wagen új generációja, melynek fejlesztésénél talán a belső tér korszerűsítésére helyezték a legnagyobb hangsúlyt. Természetesen az alapforma maradt a régi, az új LED-es fényforrások alapján továbbra is könnyen beazonosítható, meghagyták a kocka, bádogdoboz formát, így az ajtajai ugyan olyan lemezes csattanással kerülnek a helyükre, ahogyan eddig, imádom.

A tereptulajdonságai megmaradtak, a szabad hasmagassága nőtt 270-241 mm-re, a gázlómélység 70 centire emelkedett, a terepszögek javultak. Kényelemben is előrébb tudtak lépni, hiszen új fejlesztésű, elöl kettős háromszöglengőkaros felfüggesztést kapott, hátul azonban maradt a merev tengelyes megoldás. Ja, és a létravázról sem feledkeztek meg!

Mint említettem, az utastér minősége és mérete sokat mozdult előre, megtalálható továbbra is az anyós ülés előtti a kapaszkodó, az ablakemelők az ajtók tetején, a három diffizár három kapcsolója a középkonzol felső részén kapott helyet. A luxusmodellekből ismert, kettő, egybe olvadó 12,3 colos képernyő és a 16 hangszórós Burmester hifi csodálatra méltó, ahogyan az asszisztens rendszerek sokasága, amit az E- vagy S-osztálytól vett át a G Merci.

Piaci bevezetésekor a G500-as és a G63 AMG lesz elérhető, előbbi a négyliteres V8-assal és két turbófeltöltővel rendelkezik, a 422 lóerőt a 9G-Tronic váltó továbbítja mind a négy kerékre. A hengerlekapcsolásra is képes motor vegyes fogyasztása 11,1 liter környékére tehető a gyártó szerint. Várhatóan a nyári hónapokban kezdik meg itthon az értékesítést, a G500 alaphangon 30 millió forintról indul, azonban a határ a csillagos ég!

Kapcsolódó írások

Az új G-osztály egyből 585 lóerővel villant
2018. február 16.
A megújult Mercedes-Benz G-osztálynak rögtön a legerősebb, közel 600 lóerős AMG változatát fedték fel a nagyközönség előtt.
Kémfotókon a négyajtós Mercedes-AMG GT
2018. november 02.
Kéretlen kamerák előtt pózolt végre a Panamera egyik legnagyobb ellenfele, a Mercedes-AMG GT, amiben a V8-as mellett hibrid motor is megbújik majd
Az új Maybach fényszórók képeket vetítenek az útra
2018. március 09.
Nem kevesebb, mint kétmillió pixeles alakzatokat tud az útra vetíteni az új Mercedes Maybach S-osztály. Nagyszerű kiegészítő vagy inkább teljesen szükségtelen?
Mercedes-Benz S-osztály, tanulmányautó, 2019, ezüst, oldalnézet, jobbról
2018. december 03.
A Mercedes bemutatta legújabb tanulmányát, ami kommunikál a környezetével. A kísérletek szerint az autó figyelő tekintete a gyalogosokat is megnyugtatja.