2018-ban az ászok ásza: BMW M5

Közzétéve:
2018-04-05, 15:58

A „World Performance Car”, avagy a legjobb nagyteljesítményű autó serlegét 2018-ban a bajor prémiumgyártó söpörte be.

Amint azt az Alapjáraton elsőkézből megtudhattad, az Év Autója díjat a Volvo XC40 söpörte be Genfben. A világ legjobb autóit díjazó „World Car of the Year” szervezet 2018-as „World Car Award” trófeáit március 28-án, a New York-i Autószalonon megrendezett díjátadó ünnepségen adták át.

Versenybe azok a modellek szállhattak, amelyeknek tömegtermelési mennyisége éves szinten meghaladja a kétezres darabszámot, továbbá feltétel, hogy 2017. január 1. és 2018. május 31. közötti időszakban a világ legalább két kontinensén megvásárolhatóak legyenek. A kiválasztást és a végső szavazást egy nemzetközi zsűri végezte, amelyben 24 ország 82 vezető szakújságírója foglalt helyet.

Lexus LC 500

A „Word Performance Car” kategóriájában 2018-ban összesen tizenegy négykerekű állt rajthoz:

 • BMW M5
 • Honda Civic Type R
 • Lexus LC 500
 • Alfa Romeo Giulia QV
 • Audi RS 3 Sedan
 • Audi RS 5 Coupe
 • Ferrari Portofino
 • Hyundai i30N
 • Renault Alpine A110
 • Suzuki Swift Sport
 • Volkswagen Polo GTI

A legjobb nagyteljesítményű autók kategóriájának győztesét megillető „World Performance Car” serleget idén a BMW M5 nyerte el, amellyel a bajor prémiumgyártó immáron sorozatban hetedik alkalommal van jelen a győztesek között a „World Car of the Year” díjátadón.

BMW M5 M xDrive

A BMW M5 hatodik generációja egy 4,4 literes, duplaturbós V8-as benzinmotorral rendelkezik, amelynek maximális teljesítménye 600 lóerőben és 750 Nm maximális nyomatékban merül ki. Az ötszemélyes sportszedán gyorsulási adatai önmagukért beszélnek: az új BMW M5 álló helyzetből 3,4 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, de a 200-hoz is csupán 11,1 másodpercre van szüksége. A motor erejét az M5 teljesítmény-karakterisztikájához hangolt nyolcfokozatú BMW M Steptronic automata váltó továbbítja az M xDrive összkerékhajtás felé.

BMW M5 interior

Igen, jól olvastad: M xDrive. Ez az intelligens összkerékhajtás az új BMW M5 sportlimuzinban ünnepli világpremierjét. Az M xDrive szerencsénkre öt különböző hajtáslánc-kombinációt kínál, így képes tisztán csak a hátsó kerekekkel működtetni az olyankor virgonc M5-öt.

A rendszer középpontjában egy elektronikusan vezérelt többtárcsás tengelykapcsolóval dolgozó osztómű áll, amely az erőforrásból érkező teljesítményt és forgatónyomatékot akár 0-100% közötti arányban képes elosztani az első és a hátsó tengely között. Sőt, az aktív, elektronikusan vezérelt többtárcsás M differenciálmű a két hátsó kerék között szintén 100%-ban képes összpontosítani az erőt.

Forrás:

További autós hírek

November 24-én (vasárnap) az M0-s szigetszentmiklósi csomópontja térségében, az M1-es autópálya felé vezető oldalon, két sávon egy közel két kilométeres…

A felvételen látható teherautó sofőrje feltehetően nem az útra koncentrált ugyanis eléggé későn sikerült észrevennie, hogy megállt előtte a sor.…

A DK-s Vadai Ágnes tett fel egy nagyon fontos kérdést a belügyminiszternek „Miért segédmotoros kerékpár az elektromos roller? Avagy a rendőrség…

“Nem mindennapi lélekjelenlét kellett annak az autósnak ahhoz, hogy megakadályozzon egy gázolást. A férfi szerda éjjel sétált a forgalommal szemben…

Intézkedéscsomagot tett le a  miniszterelnök és a kormány asztalára Lázár János, a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos, amiben többek között…

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Látókörben a legújabb BMW M5 Competition
2018. május 10.
A legújabb M5 Competition az eddiginél is több erővel és vagányabb külsővel rendelkezik!
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!