2018-ban jöhet az új Dacia Duster

Frissítve:
2018-11-02, 16:11

Az Európában oly népszerű Duster következő generációja jövőre érkezhet meg közénk, a tesztek megkezdődtek, de vajon mi rejtőzik az álca alatt?

Már közúton, élesben tesztelte új SUV-ját a Dacia, az Autocar fotósa kapta lencsevégre a porig álcázott, következő generációs Dustert. Az autó népszerű Európában, egy évben 100 ezer példány felett fogy belőle átlagban, a tavalyi év volt a legerősebb, megközelítőleg 140 ezret kapkodtak el a népek.  

Dacia Duster 2018

A következő generációs városi terepjáró nagyobb lesz és tágasabb, a külső dizájn is megújul. Az új Duster megalkotásánál fontos szempont volt, hogy megőrizze egyszerűségét, valamint, hogy az egyik legolcsóbb SUV maradjon a piacon, így műanyag lökhárítóval és sárvédővel fog rendelkezni, a jobban felszerelt változatok viszont festett szegélyekkel, díszlécekkel is kérhetőek majd.

Dacia Duster 2018

Alapvetően nem sokat változott első ránézésre a Duster, igaz, gazdagon leragasztották álcafóliával, de a jellege és méretei megmaradtak, masszív, tömzsi autót kapunk majd. Nagy újításra nem számíthatunk, egyszerű, funkcióját teljes mértékben kitöltő autóról van szó, ahogy azt már megszokhattuk. Az Autocar forrásai szerint, az új Duster hétüléses változatban sajnos nem lesz elérhető.

Dacia Duster 2018

Ahogyan a jelenlegi Duster, az új modell is a Renault-Nissan anyavállalt ölelésében fog majd elkészülni, valószínűleg a jól bevált előd alapjaira épül és megtartja a négyhengeres benzin- és dízelmotorokat.

Az új Dusterre tehát 2018-ban számíthatunk, a belépő szintű autó ára kicsivel 3,5 millió forint alá tehető majd, a jelenlegi Duster már 2,9 milliótól kapható.

Forrás:

Autocar

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Toyota Aygo kiadások
2020. január 06.
Persze SUV-re ne nagyon számíts ennyiért, a Dacia és a Lada kínál egyedüli opciót.
Végre egy pofás elektromos autó – II. generációs Nissan Leaf
2018. január 19.
Megérkezett az új Nissan Leaf, új megjelenés, nagyobb teljesítmény, hosszabb hatótávolság, még több kényelem: lassan igazi autó lesz a teljesen elektromos járgány?

További hírek