2019-ben jön a McLaren 720S GT3 versenyautója

Közzétéve:
2017-11-24, 10:57

A McLaren Motorsport által készített 720S GT3 a McLaren GT néven futó 650S modell helyét veszi át, melyet a CRS céggel együttműködésben készítettek.

„Létfontosságú volt számunkra, hogy továbbra is a GT3-ban maradjunk. A GT3 a McLaren filozófiájának szerves része, és ez az, amit az ügyfeleink látnak ebben a márkában”, mondta Mike Flewitt, a McLaren Automotive vezetője.

„Néhány évvel ezelőtt még csak európai jelenlétről beszélhettünk, ám a GT3 egyre szélesebb körben terjed el világszerte, ami kiváló hír a számunkra, hiszen mi egy nemzetközi cég vagyunk, autóink 30 különböző országban vannak jelen. A célunk az volt, hogy az üzlet egyre nagyobb részét tartsuk az irányításunk alatt. Most tartunk annál a pontnál, hogy mi magunk kezdhetünk hozzá az új GT3 autó fejlesztéséhez."

A GT3 alapítója, Stephane Ratel „szokványos döntésnek” titulálta azt, hogy a McLaren folytatja tevékenységét a GT3-ban. „Természetesen ez egy csodálatos dolog, az nagyobb hír lett volna, ha a gyártók nem fejlesztettek volna új GT3 autókat.”

McLaren 720s

A tervek szerint a 4000 köbcentis, duplaturbós V8-as által hajtott gépet a következő év nyarán mutatják majd be. Ezt egy fejlesztési program követi a szezon második felében, mielőtt 2018 decemberében az első szállítmányok megérkeznek a vásárlókhoz. A McLaren Motorsporttal régóta szerződésben álló pilóta, Rob Bell vezeti majd az új autó fejlesztési folyamatát.

Az árat még hivatalosan nem jelentették be, becslések szerint 330.000 fontért, nagyjából 115 millió forintért lehet hozzájutni az új McLarenhez.

McLaren 720s GT3

A McLaren motorsport ágazata számos egyéb projekten is dolgozik a GT3 program mellett. A Forma-1-es csapat főhadiszállásától néhány kilométerre épül egy bázis a McLaren sportautó gyártósora számára a McLaren Technológiai Központjában.

A McLaren és a CRS szerződése az év végén lejár, ami azt jelenti, hogy nem lesz több 650S, ám a CRS továbbra is szerviztámogatást nyújt majd a meglévő ügyfelek számára. A McLaren továbbá bejelentette, hogy egy „házi bajnokságot” indít az 570S GT4 autói számára. Ennek célkeresztjében azok a McLaren tulajdonosok állnak, akik szeretnék megtenni az első lépéseket az autóversenyzésben.

Forrás: Autosport

Kapcsolódó írások

A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika
McLaren Speedtail
2018. október 22.
A McLaren F1 utódának számít majd, szintén három ülés lesz benne, mint elődjében, de azon kívül szinte mindenben új!
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
1990 Chevrolet Corvette tanulmányautó, Corvette CERV III, kék, elölnézet, balról
2018. december 20.
A meg nem valósult tanulmányautók tengere mélyén számos fantasztikus autó rejtőzik, ami sosem látott napvilágot. Az elvetélt Corvette-tanulmányok után bemutatom a folytatást