2017. november 24. | 11:57

A McLaren Motorsport által készített 720S GT3 a McLaren GT néven futó 650S modell helyét veszi át, melyet a CRS céggel együttműködésben készítettek.

„Létfontosságú volt számunkra, hogy továbbra is a GT3-ban maradjunk. A GT3 a McLaren filozófiájának szerves része, és ez az, amit az ügyfeleink látnak ebben a márkában”, mondta Mike Flewitt, a McLaren Automotive vezetője.
„Néhány évvel ezelőtt még csak európai jelenlétről beszélhettünk, ám a GT3 egyre szélesebb körben terjed el világszerte, ami kiváló hír a számunkra, hiszen mi egy nemzetközi cég vagyunk, autóink 30 különböző országban vannak jelen. A célunk az volt, hogy az üzlet egyre nagyobb részét tartsuk az irányításunk alatt. Most tartunk annál a pontnál, hogy mi magunk kezdhetünk hozzá az új GT3 autó fejlesztéséhez."
A GT3 alapítója, Stephane Ratel „szokványos döntésnek” titulálta azt, hogy a McLaren folytatja tevékenységét a GT3-ban. „Természetesen ez egy csodálatos dolog, az nagyobb hír lett volna, ha a gyártók nem fejlesztettek volna új GT3 autókat.”

A tervek szerint a 4000 köbcentis, duplaturbós V8-as által hajtott gépet a következő év nyarán mutatják majd be. Ezt egy fejlesztési program követi a szezon második felében, mielőtt 2018 decemberében az első szállítmányok megérkeznek a vásárlókhoz. A McLaren Motorsporttal régóta szerződésben álló pilóta, Rob Bell vezeti majd az új autó fejlesztési folyamatát. Az árat még hivatalosan nem jelentették be, becslések szerint 330.000 fontért, nagyjából 115 millió forintért lehet hozzájutni az új McLarenhez. A McLaren motorsport ágazata számos egyéb projekten is dolgozik a GT3 program mellett. A Forma-1-es csapat főhadiszállásától néhány kilométerre épül egy bázis a McLaren sportautó gyártósora számára a McLaren Technológiai Központjában. A McLaren és a CRS szerződése az év végén lejár, ami azt jelenti, hogy nem lesz több 650S, ám a CRS továbbra is szerviztámogatást nyújt majd a meglévő ügyfelek számára. A McLaren továbbá bejelentette, hogy egy „házi bajnokságot” indít az 570S GT4 autói számára. Ennek célkeresztjében azok a McLaren tulajdonosok állnak, akik szeretnék megtenni az első lépéseket az autóversenyzésben. Forrás: Autosport