2019 Chevrolet Corvette C8 kémfotók

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Új képek láttak napvilágot az érkező 700 lóerős középmotoros szupersztárról, a Chevrolet Corvette C8-ról.

A Chevrolet Corvette C8 lesz a legdrasztikusabban átdolgozott modell a családban, köszönhetően egy teljesen új erőátvitelnek, amely egy iker-turbófeltöltős, V8-as, középmotoros megoldást jelent.

A következő generációs amerikai szuperautó a már meglévő orrmotoros C7 újragondolva, egy sokkal jobban kiegyensúlyozott középmotoros átdolgozás lesz. Várhatóan a motorteljesítményt is növelik az autóban. Az új motor elrendezés jelei az autó karosszériáján is egyértelműen láthatóak az képek alapján, bár a csomagolással nem vicceltek a Chevrolet-nál. A C8-as rövidebb orral és hosszabb hátsó résszel látható. Ebből következhet, hogy a motor valóban sokkal hátrébb került, egészen középtájra.

2018 Corvette C8 kozépmotoros sportautó kémfotón tesztpályán, takaró burkolattal

A legfrissebb fotókon már látható némi részlet az első lámpákról is, valamint egy kamera is kivehető a hátsó szélvédő felett. Még csak feltételezés ugyan, de valószínűleg ez küldi majd a képet a visszapillantó tükörre. Ez a technológia előszőr a Cadillac CT6 modelljén jelent meg, ami szintén egy General Motors modell. Hogy mennyivel sikerült a motor teljesítményét növelni, csak sejtések vannak. A gyártó birtokol egy saját hibrid-technológiát, így az lenne a logikus, ha ez a támogató rendszer kerülne a V8-as motor mellé.

A C8 karosszériája túlnyomórészt több alumíniumot fog tartalmazni a lehető legnagyobb tömeg megtakarítása érdekében. A szénszál, mint anyag valószínűleg nem fog megjelenni, pedig más autógyártó cégek már erősen kacsintgatnak a karbon megoldások felé. Többek között a McLaren nyitott egy egész központot karbonelemek gyártására. A döntés, hogy maradnak az alumíniumnál, valószínűleg üzleti jellegű, hiszen a Corvette valamivel az európai gyártók árai alá lesz pozicionálva, az alumínium pedig olcsóbb.

2018 Corvette C8 kozépmotoros sportautó kémfotón tesztpályán, párnázott burkolattal

A C8 termelése várhatóan 2019 közepén kezdődik el az az Egyesült Királyságban, röviddel az amerikai piacra történő bevezetés után. Az európai forgalmazás kezdetének dátuma még nem tisztázott. A nagyközönség reményei szerint az új Corvette C8 egy racing-verzióban is kiadásra kerül majd, ami 2019-ben a Nemzetközi Motorsport szövetség (IMSA) előtt is megállja a helyét és tovább engedik a Le Mans-i 24 órás viadalára.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1987 Buick Grand National, Buick GNX, matt fekete, elölnézet, oldalnézet, balról döntve, alulnézet
2020. január 11.
A XX. században a General Motors divíziói számos nagyszerű autóval gazdagították az amerikai utakat, melyek nagy hatással voltak az cégcsoport fejlődésére. Ma közülük ismerhetsz meg tízet!
Chevrolet Corvair kabrió, elől nézet
2018. szeptember 29.
A Valaha volt legveszélyesebb autó-díj győztese: Chevrolet Corvair

További hírek