265 millió forintért kelt el egy McLaren 570S Spider

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Az Elton John által életre hívott, AIDS betegeket segítő jótékonysági szervezet 725 ezer angol fontot kapott az autóért, ami a normál ár négyszerese.

Társszerző: Hajdu Balázs

A lenyűgöző szuperjárgányt a McLaren ajánlotta fel az alapítvány Argento bálja előtt. A rendezvényen hemzsegtek a sztárok, ott volt például Ed Sheeran, Victoria Beckham és Graham Norton – ám a McLarent végül nem valamelyik híresség vitte haza. Az autó értéke alapvetően 165 ezer font körül mozog, egy névtelen licitáló azonban 725 ezer fontot adott az ezüst színű csodáért.

A befolyt összeg teljes egészében az AIDS-mentes jövőért harcoló alapítvány számlájára megy. Sir Elton John a következőket mondta:

„Minket is lenyűgözött az esemény sikeressége. A felajánlott pénzösszeg segítségével jelentős lépéseket tehetünk, hogy felhívjuk a fiatalok figyelmét az AIDS által rájuk leselkedő veszélyre.

Elton John
Az 570S Spider mellé az árverés nyertese a McLaren Technológiai Központjába is ellátogathat, ahol Amanda McLaren, a cég alapítójának, Bruce McLarennek egyetlen lánya fogja körbevezetni.

Az autó kinézete mellett a teljesítménye is lenyűgöző. A 3,8 literes turbó V8-as ugyanis 562 lóerőt képes kipréselni. Ezáltal 3,2 másodperc a 0-100 és 9,6 másodperc a 0-200 gyorsulása, a végsebessége pedig 330 km/h környékén mozog. Az autó tetejét mindössze 15 másodperc alatt le lehet nyitni, maximum 40 km/h-s sebességnél.

McLaren 570S
Ami az autó belsejét illeti, a McLarenre jellemző sportos belső Jet Black Nappa bőrülésekkel egészül ki, mely egyedülállóan szép látványt nyújt.
A szén-kerámia féktárcsáknak köszönhetően az autó komoly fékerővel is rendelkezik. 200 km/h-s sebességnél mindössze 133 méter alatt teljesen állóra lehet fékezni, 100 km/h sebességnél ehhez mindössze 32 méter szükségeltetik.

A McLaren 570S Spider egy rendkívüli autó, a brit autógyár egyik remekműve. A modell alapára önmagában is tiszteletet parancsol, ennek négyszeresét kifizetni pedig mindenképpen egy nagylelkű gesztus, a szokatlanul magas összeg pedig garantáltan jó célt szolgál majd a Sir Elton John nevét viselő alapítvány számára.
Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.

További hírek