265 millió forintért kelt el egy McLaren 570S Spider

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Az Elton John által életre hívott, AIDS betegeket segítő jótékonysági szervezet 725 ezer angol fontot kapott az autóért, ami a normál ár négyszerese.

Társszerző: Hajdu Balázs

A lenyűgöző szuperjárgányt a McLaren ajánlotta fel az alapítvány Argento bálja előtt. A rendezvényen hemzsegtek a sztárok, ott volt például Ed Sheeran, Victoria Beckham és Graham Norton – ám a McLarent végül nem valamelyik híresség vitte haza. Az autó értéke alapvetően 165 ezer font körül mozog, egy névtelen licitáló azonban 725 ezer fontot adott az ezüst színű csodáért.

A befolyt összeg teljes egészében az AIDS-mentes jövőért harcoló alapítvány számlájára megy. Sir Elton John a következőket mondta:

„Minket is lenyűgözött az esemény sikeressége. A felajánlott pénzösszeg segítségével jelentős lépéseket tehetünk, hogy felhívjuk a fiatalok figyelmét az AIDS által rájuk leselkedő veszélyre.

Elton John
Az 570S Spider mellé az árverés nyertese a McLaren Technológiai Központjába is ellátogathat, ahol Amanda McLaren, a cég alapítójának, Bruce McLarennek egyetlen lánya fogja körbevezetni.

Az autó kinézete mellett a teljesítménye is lenyűgöző. A 3,8 literes turbó V8-as ugyanis 562 lóerőt képes kipréselni. Ezáltal 3,2 másodperc a 0-100 és 9,6 másodperc a 0-200 gyorsulása, a végsebessége pedig 330 km/h környékén mozog. Az autó tetejét mindössze 15 másodperc alatt le lehet nyitni, maximum 40 km/h-s sebességnél.

McLaren 570S
Ami az autó belsejét illeti, a McLarenre jellemző sportos belső Jet Black Nappa bőrülésekkel egészül ki, mely egyedülállóan szép látványt nyújt.
A szén-kerámia féktárcsáknak köszönhetően az autó komoly fékerővel is rendelkezik. 200 km/h-s sebességnél mindössze 133 méter alatt teljesen állóra lehet fékezni, 100 km/h sebességnél ehhez mindössze 32 méter szükségeltetik.

A McLaren 570S Spider egy rendkívüli autó, a brit autógyár egyik remekműve. A modell alapára önmagában is tiszteletet parancsol, ennek négyszeresét kifizetni pedig mindenképpen egy nagylelkű gesztus, a szokatlanul magas összeg pedig garantáltan jó célt szolgál majd a Sir Elton John nevét viselő alapítvány számára.
Forrás:

További autós hírek

Nem hétköznapi módszerrel kerülte ki a délutáni dugót a tahó furgonos a Vörösvári úton. Konkrétan a járdán nyitott magának egy külön sávot, ráadásul...

Olvasónk, Nándi az ötödik autóig bírta, aztán dudálni és káromkodni kezdett autóstársainak, hogy ugyan engedjék már el az átkelni szándékozó gyalogost a gyalogátkelőn....

Kemény képsorokat kaptunk olvasónktól. A baleset ma, 2019.10.18-án, fél 6 előtt történt, a 13. kerületben, a Róbert Károly körúton Tanulságosnak gondoljuk az esetet...

Egy vonatsínen ragadt autóból az utolsó pillanatban rángatta ki a sofőrt egy rendőr Utahban szerdán írja a hvg.hu Ruben Correa rendőrjárőr kapott arról...

38 autót ellenőriztek a rendőrök Düsseldorf környékén. Az ellenőrzés során találtak egy arany színű fóliával burkolt BMW X5-öst is. Hát…ízlések és pofonok, de…...

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika
Árverésre bocsátják Ayrton Senna McLarenjét
2018. február 03.
Az a Senna által vezetett MP4-8 kerül “kalapács alá”, amellyel utoljára nyert a brazil legenda Monacói Nagydíjat.