40 éves Toyota Land Cruiser mindössze 8000 kilométerrel

Közzétéve:
2018-04-20, 10:47

Vágyakozás és motiváció hiánya, beteljesítetlen álmok: ennek a Toyota Land Cruiser FJ40-esnek rendkívül tragikus története van, ennek köszönhetően gyakorlatilag be sincs járatva.

Társszerző: Hajdu Balázs

Az egész sztori azonban egyszerre tragikus és csodálatos. Tragikus, mivel ennek a klasszikus off-road gépnek nem adatott meg, hogy olyan kalandokban vegyen részt, amit megérdemel. Csodálatos azért, mert most viszont készen áll ezekre a kalandokra.

Kalapács alá került ez a Toyota Land Cruiser

A Bring a Trailer (Hozz egy trélert) elnevezésű árverésen akadtam rá erre az 1978-as Toyota Land Cruiser FJ40-es modellre. A jármű eredeti, felújítatlan állapotban van, és mindössze 8473 kilométert futott, melynek hátterében az események igencsak szomorú alakulása áll. Az autót eredetileg Wyoming államban értékesítették, és a hirdetése szerint mindössze egy nyáron át történő használat után vissza is került a raktárba.

A tulajdonos egy szőnyegnagykereskedő volt, aki épített az autónak egy szőnyeggel bélelt, teljesen zárt fadobozt, melyet felakasztott egy magas helyre az áruházon belül. Oda ahol, nincs szem előtt, de azért mégis látszik. Állítólag ez motiválta arra, hogy keményen dolgozzon azért, hogy egyszer majd Amerika összes nemzeti parkjába eljuthasson ezzel a járgánnyal.

Off road kalandokra tervezték ezt a Toyotát

Sajnálatos módon azonban 2000-ben meghalt, mielőtt bármit is megvalósíthatott volna. Ami talán még ennél is rosszabb, hogy a gyerekei egyszerűen eladták az autót az eredeti kereskedőnek. Nem igazán fogták fel az örökségük különleges értékét.

Az új tulajdonos egy gyűjtő, aki 18 éve birtokolja az autót, és aki további 3200 kilométert rakott az órába. Az autó eredeti fényezése nagyszerű állapotban van, a krómozott dísztárcsák a helyükön vannak, a fékbetétek pedig szépen teszik a dolgukat. Az idő vasfoga csak az abroncsokat, az akkumulátort és az üzemanyagszűrőt rágta meg.

A beltere kifogástalan állapotban van

Mondanom sem kell, hogy mennyire szép ez a járgány. Hangos, lassú, kényelmetlen, csiszolatlan, de mégis fantasztikus. Az aukción kínált ár elérte a 100,000 dollárt, így elég valószínű, hogy az autó ismét egy gyűjteménybe kerül majd. Nem maradt más, mint tovább szomorkodni.


Forrás:

Kapcsolódó írások

Nem lesz több dízeles Toyota személyautó
2018. március 05.
A Toyota 2018-ban felhagy a dízeles személyautók értékesítésével Európában, a meglévő modelleket pedig fokozatosan kivezetik a piacról. 
Ayrton Senna gokartja elölről
2018. november 13.
Egy londoni árverésen került kalapács alá a legenda által vezetett jármű
Űrdongó Camarók szemből fotózva
2019. január 04.
Elárverezik a Transformers filmek kedvelt karakteréhez épített demó autókat
Elekes Ferenc
2018. november 13.
Mongólia fővárosától, Ulánbátortól nem messze, egy kempingben telepedtek le az overlanderek, ahol Ferenc további érdekességeket fedett fel a Land Cruiserről!