550 lóerő és Ferrari-motor dolgozik az új Maserati Levante GTS-ben!

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A Maserati lerántotta a leplet a Levante GTS-ről, mely a Trofeóhoz hasonlóan megkapta a Quattroporte V8-asát!

Bemutatkozott a Maserati Levante GTS és hol máshol tette volna ezt meg, ha nem Angliában, Goodwoodban, a Sebességfesztiválon?!

Maserati Levante GTS

Az új Levante GTS ugyan szintén megkapta a Ferrari által kifejlesztett 3,8 literes, 90 fokos V8-as 730 Nm-t produkáló erőforrást, még mindig nincs elegendő ereje ahhoz, hogy az olasz márka legerősebb modellje, az 590 lóerős Trofeo elé kerülhessen. A Levante Trofeo ugyanis a Quattroportéban használt 530 lóerős blokk helyett az 590 lóerős változatot kapta meg.

Maserati Levante GTS oldalról fotózva

A GTS természetesen a Maserati Q4 összkerékhajtású rendszelével is fel van szerelve, 0-ról 4,2 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t, végsebessége 292 km/h. A vállalat korábban még sosem kínált méretű kerekeket is kínál a jármű mellé, melyek mérete akár 22 coll is lehet. Közölték az autó szén-dioxid-kibocsátási adatát is, mely 313 gramm, kilométerenként.

Maserati Levante GTS hátulja

A több, mint két évvel ezelőtt debütált Maserati Levante SUV, illetve annak erőforrása sokak számára nagy meglepetéseket okozott, ugyanis a többség nem csupán hathengeres motorokra számított volna. A vadonatúj könnyűfém felnikkel érkező GTS-t az alap modellnél egy sportosabb stílust képviselőnek tartja, a Trofeóhoz viszonyítva pedig sokkalta kifinomultabbnak.

Az enteriőr 14 hangszóróból álló Harman Kardon audiorendszerrel, valamint sport pedálszettel lett felszerelve, az ülésekre opcionálisan Pieno Fiore bőrkárpit kérhető. Az átdolgozott váltókar mellett az infotainment-rendszert is továbbfejlesztették.

Maserati Levante GTS beltere

A GTS az első Levante, melyet LED-mátrix fényszórókkal szereltek, de nem kizárt, hogy innentől kezdve a modellcsalád többi tagja is megkapja ezeket a fényforrásokat, valamint a Ghibli és Quattroporte modellekben már alkalmazott IVC jármű-dinamikai szabályozórendszert.

A 2018-as Festival of Speed eseményen debütált luxus szabadidő-autó áráról egyelőre nem árultak el sokat, de az szinte biztos, hogy a V6-os erőforrással rendelkező Levante alapmodellhez képest némi plussz költségre kell számítani.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Maserati Ghibli Edizione Nobile
2018. december 10.
A Maserati három új, különleges kiadású autót készít a 2019-es modellévben, melyek a Ghibli, a Quattroporte és a Levante új, Edizione Nobile névre hallgató változatai.
Maserati Quattroporte harmadik és ötödik generációja
2019. február 01.
Az olaszok leginkább egzotikus sportautóikról váltak híressé és ismertté a szakmában, de ha engem kérdeztek a Maserati limuzinjai is megérnek egy misét… 
2019. március 05.
A 2019-es Genfi Autószalon első sajtónapján csorgattam a nyálamat rendesen, mondjuk volt is mire...
8 érdekes autó beltér
2017. február 14.
Örök érvényű igazság, hogy nem szabad csak a külsőségek alapján ítélni.