593 lóerős Rolls-Royce Dawn Black Badge

Frissítve:
2018-11-02, 16:09

Ha egyaránt számít a luxus, az erő és a kifinomult stílus, a teljesen sötét színvilágot idéző Rolls-Royce Dawn Black Badge-et neked találták ki

Ha eddig voltak is tétovázó gazdagok, őket most mindenképp szeretné megnyerni magának a Rolls-Royce az új Black Bagde-variáns nyitott tetős Dawn-nal, amit a 2017-es Goodwood Festival-on mutattak be.

Rolls-Royce Dawn Black Badge műszerfal

Majdnem 600 LE-t kormányozni ilyen luxusban... el is kérik az árát

Akárcsak a Wraith és a Ghost Black Badge-változata, a Dawn Black Badge is nagyobb erőt és dinamizmust kínál anélkül, hogy kompromisszumot kéne kötni a kényelem kárára.

A Rolls-Royce Dawn Black Badge-ben egy óriási, 6.6 literes duplaturbós V12-es motor dolgozik, 593 LE-vel (ez 30-cal több, mint az alapváltozaté) 840 Nm-es nyomaték mellett. Akárcsak az összes többi Black Badge-változat esetében, itt is felülvizsgálták a kormányzást, a váltót és a gázreakciót, mindegyiket sportosabbra hangolva.

Rolls-Royce Dawn Black Badge beltér

A narancssárga csíkok feldobják az autót, halottaskocsi helyett sportos feelinget adva neki

És hogy ne csak érezd, hanem halld is ezeket a finomhangolásokat, új aktív kipufogórendszert is kapott a Dawn Black Badge. Valamint, hogy biztonságosabban tudjon megállni a 2,5 centiméterrel nagyobb átmérőjű féket tettek fel rá az alap autóhoz képest.

Látványvilágra sokkal inkább dominálnak a Black Badge-változaton a sötétített elemek, legyenek azok kívül vagy belül. Még a króm elemeket is lesötétítették, beleértve a Rolls-Royce márkajelét, az Eksztázis Szellemét is, hogy még inkább harmonizáljon az autó sötét színvilágával.

Rolls Royce Dawn Black Badge

Túl sok nem várható, hogy futna majd belőlük az utcákon, lévén 100-110 millió forint körül lesznek kaphatóak

A beltérben egyaránt felhasználtak szénszálas, ébenfa és fekete bőrt, ezzel kontrasztban narancssárga csíkozást is láthatsz, ami a lemenő nap fényét hivatott felidézni.

A Rolls-Royce egyelőre nem mondta, mennyibe fog kerülni a most bemutatott Dawn Black Badge, de ha azt vesszed, hogy az alap Dawn kb. 92,5 millió forint, akkor a különleges kiadás árát valahol 110 millió forint környékén várhatod.

Forrás:

Motortrend

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. január 07.
A Rolls-Royce a ’90-es években mutatta be máig egyik legdrágább és legexkluzívabb modelljét és annak hosszított változatát. Ők az 1998-as Silver Seraph és a 2000-es Park Ward.
1957 Imperial Crown, meggyvörös, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. május 12.
1957-ben az Imperial bemutatta egyik legikonikusabb zászlóshajóját, a Virgil Exner tervezte Crownt. Az autó nem csak méreteivel, de teljesítményével és felszereltségével is túlszárnyalta a kor legelitebb luxusautóit.

További hírek