vasárnap - 2022. szeptember 25.
12.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 688 Ft
D 764 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

593 lóerős Rolls-Royce Dawn Black Badge

Ha egyaránt számít a luxus, az erő és a kifinomult stílus, a teljesen sötét színvilágot idéző Rolls-Royce Dawn Black Badge-et neked találták ki

Ha eddig voltak is tétovázó gazdagok, őket most mindenképp szeretné megnyerni magának a Rolls-Royce az új Black Bagde-variáns nyitott tetős Dawn-nal, amit a 2017-es Goodwood Festival-on mutattak be.

Majdnem 600 LE-t kormányozni ilyen luxusban... el is kérik az árát

Akárcsak a Wraith és a Ghost Black Badge-változata, a Dawn Black Badge is nagyobb erőt és dinamizmust kínál anélkül, hogy kompromisszumot kéne kötni a kényelem kárára.

A Rolls-Royce Dawn Black Badge-ben egy óriási, 6.6 literes duplaturbós V12-es motor dolgozik, 593 LE-vel (ez 30-cal több, mint az alapváltozaté) 840 Nm-es nyomaték mellett. Akárcsak az összes többi Black Badge-változat esetében, itt is felülvizsgálták a kormányzást, a váltót és a gázreakciót, mindegyiket sportosabbra hangolva.

A narancssárga csíkok feldobják az autót, halottaskocsi helyett sportos feelinget adva neki

 

És hogy ne csak érezd, hanem halld is ezeket a finomhangolásokat, új aktív kipufogórendszert is kapott a Dawn Black Badge. Valamint, hogy biztonságosabban tudjon megállni a 2,5 centiméterrel nagyobb átmérőjű féket tettek fel rá az alap autóhoz képest.

Látványvilágra sokkal inkább dominálnak a Black Badge-változaton a sötétített elemek, legyenek azok kívül vagy belül. Még a króm elemeket is lesötétítették, beleértve a Rolls-Royce márkajelét, az Eksztázis Szellemét is, hogy még inkább harmonizáljon az autó sötét színvilágával.

Túl sok nem várható, hogy futna majd belőlük az utcákon, lévén 100-110 millió forint körül lesznek kaphatóak

 

A beltérben egyaránt felhasználtak szénszálas, ébenfa és fekete bőrt, ezzel kontrasztban narancssárga csíkozást is láthatsz, ami a lemenő nap fényét hivatott felidézni.

A Rolls-Royce egyelőre nem mondta, mennyibe fog kerülni a most bemutatott Dawn Black Badge, de ha azt vesszed, hogy az alap Dawn kb. 92,5 millió forint, akkor a különleges kiadás árát valahol 110 millió forint környékén várhatod.

Forrás:

Motortrend

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!