7 furcsa dolog a Genfi Autószalonról

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

A Peugeot óriási oroszlánjától egy innovatív kvadrokopterig volt néhány furcsa dolog Genfben, íme hét közülük.

Társszerző: Hajdu Balázs

A 2018-as Genfi Autószalon legfontosabb újdonságairól már volt szó. Voltak köztük olyan ígéretes koncepciók, mint a GR Supra vagy a Porsche Mission E Cross, komoly versenygépek, mint a McLaren Senna GTR vagy az Aston Martin Valkyrie AMR Pro, és sorozatgyártású autók is, mint a Mercedes AMG GT négyajtós változatát.

Furcsaságok a Genfi Autószalonon

Mi a helyzet a különc, furcsa dolgokkal? És itt nem csak az autókra gondolok. Összegyűjtöttem a Genfben látott legszokatlanabb dolgokat.

Autó/quadkopter keverék

Amit az alábbi képen látsz, az a Pop.Up Next. Az Italdesign, az Audi és az Airbus közös vállalkozásának eredménye. Tartalmaz egy teljesen elektromos, nulla károsanyag-kibocsátású moduláris rendszert. Az alkotók szerint az ehhez hasonló járművek elterjedésével csökkenne a nagyvárosi dugók száma.

Kvadrokopter

Hátul egy elektromos hajtóegységgel van felszerelve, valamint egy leválasztható kabinnal, és egy leválasztható kvadrokopter egység is található a tetején. Az ötlet az, hogy napközben úgy használod a gépet, ahogy csak kedved tartja. A jövő közlekedésének érdekes megoldása lehet, ha egyszer megoldják a légi járművek engedélyezésének problémáját.

Az Audi mozija

Az Audi standnál volt egy retró mozi. Meglehetősen különc módját választotta a négykarikás gyártó a figyelem felkeltésének, a hitelesség kedvéért még frissen pattogatott kukorica is volt.

Elektromos csellóbemutató

Sok emlékezetes leleplezésre került sor Genfben, közülük is kiemelkedett a Rimac műsora. A horvát cég elhozta a “2Cellos” duót, akik a zenei aláfestést szolgáltatták a C_Two bemutatásához.

https://www.instagram.com/p/Bf_S34FB_s8/?utm_source=ig_embed

Egy hatalmas oroszlán

Csak azért, hogy ne felejtsd el, hogy néz ki a Peugeot logója, egy monumentális oroszlánt állítottak ki a franciák. Nem túl kreatív, viszont annál feltűnőbb jelenség volt.
peugeot-oroszlan.jpg

Peugeot oroszlán

A Startech és a Land Rover Discovery

Pusztán 809,20 euróért a német tuning cég, a Startech vállalja, hogy középre helyezi a Land Rover Discovery arcpirítóan rossz helyén lévő, oldalra eltolt hátsó rendszámtábláját. Ezt a szolgáltatást már néhány hónapja beharangozták, először viszont Genfben csodálhatta meg a nagyközönség, miről is van szó. Szlogenjük egy szójáték a márka nevével: “Discovery of symmetry”, azaz a szimmetria felfedezése. Találó névválasztás.

Startech

Sbarro 4x4+2

A svájci tervező, Franco Sbarro a maga őrült, nagy port kavaró koncepcióival szerzett hírnevet magának, és 2018-ban sem okozott csalódást. Sbarro legújabb játékszerét 4x4+2-nek hívják, és bármilyen hihetetlen, valahol ott lapul egy Porsche Cayenne a burkolat alatt. A bemutatott járgányról nem sokat lehet tudni, így ötletem sincs, mire szolgálhatnak a plusz kerekek.

Sbarro

A teljes Mansory stand

A Mansory szemtelensége egészen imádni való. Hatalmas szárnyak, furcsa márvány megoldások. A cég Genfben gyakorlatilag két kézzel mutatott fityiszt a szerénység és finomság koncepciójának.

Mansory

Forrás:

Kapcsolódó írások

Genfi Autószalonos Tinder-játék!
2018. március 11.
A Genfi Autószalonon az autógyártók színe-java képviseltette magát. Az Alapjárat stábja már elmondta véleményét a látottakról, most rajtad a sor: ízlésednek megfelelően húzd jobbra vagy balra a 15 autót Genfben debütáló gépet!
79 kiváló fotó a 2018-as Genfi Autószalonról!
2018. április 02.
Az Alapjárat csapata márciusban Genfben járt az év talán legjelentősebb autós eseményén. Számos lenyűgöző járműről készült fotó, melyet galériánkban most te is megtekinthetsz!
2019. március 06.
A világ egyik legnagyobb Autószalonjára több gyártó is kihozta a jelenlegi Formula 1-es versenyautóját
Új elektromos szupersportautó: Dendrobium
2017. március 01.
Új szereplő lép be az elektromos szupersportautók piacára, mégpedig a szingapúri Vanda Electric vállalat a Dendrobium nevű autójával