2017. március 22. | 16:15

Jövő hónapban, a Sanghai Autószalonon mutatják be a VLF Force 1 V10-es Roadster változatát

Ha azt mondom, VLF Force 1, nem biztos, hogy beugrik bármi is az autóról. De ha azt mondom, hogy a legújabb generációs Dodge Viper 8.4 literes V10-es motorja szolgáltatja azt a hihetetlen mennyiségű erőt, ami mozgatni fogja az autót, máris lehet sejtésetek arról, hogy mire lesz képes. Igazi, vérbeli sportautó, amit nem csak mutogatásra lehet majd használni, ugyanis a 745 lóerő és 865 Nm mind a hátsókerekekre megy, és hogy még teljesebb legyen az élmény, 6 fokozatú manuális váltóval szerelik fel alapból a Force 1-et, az automata váltó opcionális.
Le se tagadhatná, hogy ugyanaz a designere, mint az Aston Martiné, Shanghajban ennek a VLF Force 1 coupénak a roadster változatát mutatják be

Hogy ne csak brutálisan erős, hanem szemet gyönyörködtető is legyen az autó, nem más tervezte a designt, mint Henrik Fisker. Az ő neve se mondhat sokat, de ha a neve nem is, a munkáit biztos láttad már: Aston Martin DB9 és V8 Vantage, BMW Z8 és X5 és még sorolhatnánk. 0-ról 100-ra 3 másodperc alatt gyorsul a VLF Force 1, a végsebessége 336 km/óra körül lesz, és 1450 kiló lesz az autó tömege.
Az eredeti 5. generációs Dodge Viper motort se mondanám gyengének, de az alapból 643 lóerős motort még sikerült 100 lóerővel megdobni

A tavaly piacra dobott coupéváltozat 268.500 dollárba kerül, a roadster valamivel drágább lesz, forintra átszámolva 85 millió forint körül mozog majd az ára. Kíváncsian várjuk hogy debutál majd Shanghajban! Forrás: