A 2019-es Audi E-Tront szeptemberben mutatják be

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Az Audi bejelentette, az E-Tronról szeptember 17-én, San Franciscóban hull le a lepel.

Már előrendelhető a modell, 1000 dollár, vagyis hozzávetőlegesen 280 ezer forint a foglaló összege. A leleplezéssel egy időben a gyártó nyilvánosságra hozza a pontos részleteket és az árakat az Egyesült Államokbeli fogyasztói weboldalon. Ennek köszönhetően az ügyfelek személyre tudják majd szabni az E-Tronjukat.

Audi e-Tron elölről fotózva egy hangárban

Miután a leendő ügyfél előrendelte leendő autóját, képes lesz nyomon követni a gépkocsi állapotát online. Az Audi nem ment bele a részletekbe, de azt ígérte, hogy a San Francisco-i rendezvényen további információkat osztanak meg az érdeklődőkkel.

Audi E-Tron hátulról fotózva egy hangárban

Azóta a gyártó kiadta a modellre vonatkozó további információkat. A cég megerősítette, hogy a crossovernek 0,28-as légellenállási együtthatója és virtuális külső tükrei lesznek. Az utóbbival új szintre lépett az autógyártásban alkalmazott digitalizáció.

A szabadidő-autó lesz az első sorozatgyártású modell, amelyet virtuális külső visszapillantókkal szerelnek, technológiája számos előnnyel jár. A lapos kialakítású tartó végén egy-egy kisméretű kamera foglal helyet, melyek a digitálisan feldolgozott képet az oldalsó panelekbe épített OLED-kijelzőkön jelenítik meg. Ez a kapott kép igény szerint eltolható és beállítható, valamint közelíthető és távolítható is lesz. Háromféle nézet áll rendelkezésre az MMI-rendszerben, ezek az autópálya, a bekanyarodás és a parkolás mód.

Audi E-Tron OLED kijelzői és a kormánykerék

Az Audi nem sokat árult el a műszaki jellemzőkről, de azt elmondták, hogy az E-Tron két elektromos motorral és egy 95 kWh-os akkumulátorral rendelkezik. Az ötüléses crossovernek elég 30 perc egy 150 kW-os nagysebességű töltőállomáson a 80%-os töltöttségi szint eléréséhez. Azonban egy 9,6 kW-os váltóáramú töltő használatával (240 V / 40 A) már egy egész éjszaka alatt fog feltölteni.

Szeptembertől már előrendelhető az új modell, de az első kész példányok 2019 első negyedévénél hamarabb nem érkeznek meg az Egyesült Államokba, sem pedig Európába.

Az Alapjárat ellátogatott az Audi Hungaria Zrt. győri motorgyárába, ahol már elkezdődött az elektromotorok gyártása.

Galéria

Forrás/ Fotók:

További autós hírek

Egy autós lesodródott az útról és egy jelzőtáblának ütközött. A vezető életét vesztette, utasa megsérült – írja a police.hu Egyelőre ismeretlen…

A Puskás Aréna nyitó labdarúgó-mérkőzését 2019. november 15-én, pénteken este 19 órai kezdettel játsszák. A stadion bejáratai a Dózsa György…

A kategóriák között egyértelműen a SUV vezeti az idei eladási listát (is), csak ebből a fajtából 47480 újat állítottak forgalomba,…

Brutális baleset rázta meg Szlovéniát szerda reggel. A balesetet egy kis Opel Corsa vezetője okozta, amikor feltehetően a rosszul megválasztott…

2019 az az év, amikor másról sem lehet hallani, csak arról, hogy az autók ölik meg a bolygónkat. De komolyan!…

Kapcsolódó írások

Már gyártják az elektromos motorokat a Győri Audiban
2018. július 24.
Elindult az elektromos motorok sorozatgyártása az Audi győri üzemében, ezzel pedig jó esély van rá, hogy az elektromos autózás előretörésével is biztos legyen a magyar gyár jövője.
A német birodalom visszavág, avagy az E-TRON-ok harca
2018. április 25.
Szinte már minden autógyártónak  kötelező Hibrid, de még inkább a jövőbe mutatóan tisztán elektromos hajtású típusokat fejleszteni és piacra dobni. De az egyre növekvő konkurenciaharc vajon adott elég időt az Audinak?
Az Infiniti első teljesen elektromos SUV-ja
2018. december 18.
A Detroiti Autószalonon lehull a lepel az Infiniti legelső SUV-koncepcióautójáról, ami teljesen elektromos lesz
Mercedes EQ B látványterv
2019. január 14.
A GLB kis hobbiterepjáró még 2019-ben bemutatkozik