A 800 lóerős Nissan Navara és a többiek

Közzétéve:
2018-01-30, 14:57

Ha Nissan Navara tulajdonos vagy és van hozzá elég muníciód, akkor az SVM tuningcég akár a GT-R motorját is elhelyezi a pick-upodban. A határ a csillagos ég!

A Nissan platós modelljét már jól ismerheted, hiszen az Alapjárat indulásakor az elsők között volt, amiről írásos tesztet készítettem. A hétköznapi használatra is tökéletesen alkalmas, dupla kabinnal is kérhető Navara harmadik generáció 2016-ban elnyerte az év PickUpja-díjat és az sem lehet véletlen, hogy a Mercedes legújabb munkagépe, az X-osztály is erre platformra épült.

Nissan Navara NP300

Az általam tesztelt Nissan Navara NP300

 

Azonban a lenti képeken látható alaposan kezelésbe vett példány egy Nissan GT-R motoros Navara, melynél dinamikusabb pick-upról nem is álmodhatna az ember. A 2.3 literes duplaturbós dízel egységet kipakolták és helyére a 3.8 literes V6-os, GT-R R35 motorja került.

A brit Shropshire székhelyű Severn Valley Motorsport (SVM) tuningcég keze munkája mindez, akik előzőleg egy Nissan Qashqaiban is helyeztek már el GT-R motort. Ennek köszönhetően egészen félelmetes, 320 km/h-ás végsebességre tett szert a népszerű városi crossover. A Qashqai-jal ellentétben a Navara-projekt csak a kezdeti szakaszig jutott el, inkább egy „nézzétek, mi ilyenre is képesek vagyunk” autónak szánták a tunerek ezt a fekete gyöngyszemet.

Nissan Navara-R

Nissan Navara-R az SVM-től

 

A számokat elnézve örvendetes lett volna gurulni látni a Navara-R-t, amit egész 800 lóerőig húztak fel. Az SVM hangsúlyozta, hogy igazából még ennél több is kihozható a gyárilag 565 lóerős GT-R motorból, hiszen egészen 1500 lóerőig lehet feltornászni a teljesítményét. Vajon verné a Bugatti Chiront?

Nissan Qashqai-R

Nissan Qashqai-R szintén az SVM garázstól

 

A Navara-R koncepció alapján tehát az SVM teljesen nyitott. A cégnél dolgozó Luke Anthony elmondta:

„Nálunk minden lehetséges, a legőrültebb ötletek szülik a legmenőbb kocsikat! Legyártunk bármit, amit a vevő kér, ha van elég pénze!”

Ha mélyen a zsebedbe nyúlsz, az SVM a te Navarádat is ízlés szerint formálja át, némi szerkezeti módosítással az R35 motorját is gond nélkül beépítik. Sőt, a komplett hajtásláncot is képesek átintegrálni a négykerékhajtással és a duplakuplungos hatsebességes manuális váltóval együtt.

Nissan Pulsar GTI-R

A Nissan Pulsar GTI-R morcosra sikerült

 

A briteknél a lehetetlen nem létezik, mi sem jobb példa erre, mint az általuk felpimpelt, szintén GT-R motoros Nissan Pulsar GTI-R hatchback, vagy a Transit Supervan inspirálta Nissan Primastar pokoli verziója - tippelhetsz milyen motorral?! Azonban a Nissan saját GT-R motoros modelljéről se kell megfeledkezni: ez a 600 lóerős Juke-R 2.0, ami messze túlszárnyalja a megfizethető, 218 lóerős Juke Nismo RS-t is.

Nissan Juke-R 2.0

A gyári Nissan Juke-R 2.0

 

Gondolj bele egy pillanatra, te mit építettnél, ha lenne egy zsák pénzed? Melyik modellben tudnád elképzelni a duplaturbós V6-ot? Mondjuk egy Nissan Patrol? Nem SVM-tuning, de attól még bődületesen sziszmákol a legendás terepjáróban az RB25DET-motor. Csekkold a videót!

Forrás:

További autós hírek

Kereskedelmi forgalomban várhatóan 2021-ben kapható majd, de valaki már csapatja vele 🙂 A durván 3 hete leleplezett monstrum most közúton…

A nógrádszakáli fiatalember falubelijétől akart autót lopni, de megzavarták. Nem adta fel, nem sokkal később egy kisáruszállítót sikerült elkötnie, de…

Akár 1,6 millió forintra is megbüntethetik azt, aki megfelelő téli abroncs nélkül indul síelni, de a hóláncra is nagyon figyelnek…

Ugyanis a Balatonfűzfőt, Balatonakarattyát és Balatonkenesét elkerülő, 2,4 kilométer hosszú, 2×1 sávos új út elkészült. A csomópont új gyűjtő- és…

Kb 1 órája súlyos, kamiont érintő baleset történt az M0-áson, az M7 felől, az M5 irányába, Diósd előtt. Aki teheti…

Kapcsolódó írások

2019. november 16.
Minden a Need For Speed-del kezdődött, később az álmok valóra váltak.
A Navara teherbíró képessége is nőtt.
2019. július 12.
A Nissan Európa-szerte leleplezi a frissített Navarát, több- és több fotót közölnek róla a közösségi médiában.
1966 Chevrolet C10 Fleetside
2019. augusztus 24.
Egy tuningcég porig ültette a poraiból feltámasztott közel 60 éves Chevy pickupot.
Nissan Navara NP300 - TESZT
2017. április 26.
A Nissan Navara legkomfortosabb, Tekna jelzésű  modelljét teszteltük. Dupla kabin, megannyi extra, és mégis egy pickupban ülünk. Valahogy így képzeltük el a kiforrott haszongépjármű-luxust