A 918 Spyder inspirálta az új Porsche Cayenne hibrid változatát

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Több mint egy praktikus szuperautó és több mint egy Prius az új Porsche Cayenne hibrid változata. Nem mellesleg igencsak sportos lesz, a mérnököknek volt honnan inspirálódni!

2017 nyarának végén a Porsche bemutatta a teljesen újratervezett harmadik generációs Cayenne-t. A Bentley Bentayga szinte ugyanarra a platformra épült, a 2019-es Cayenne lenyűgöző formájával, szép és erőteljes vonalaival és erős motorjaival. A Porsche csendben maradt a hibrid verzióval kapcsolatban, a legfrissebb bejelentés alapján azonban érdemes várni.

: Porsche Cayenne hibrid Dél-Afrikában

A Porsche szerint a Cayenne hibrid szinte készen áll arra, hogy a tulajdonosok birtokába kerüljön. Csak át kell mennie egy utolsó teszten, ahol az autó hosszú távú menetképességeit vizsgálják a mérnökök. A Porsche azonban a Cayenne hibridjét Dél-Afrikába vitte, ott rengeteg durva szakasz, burkolatlan utak és a közeli hegyvidék is próbára tette az autót. A Porsche azt állítja, hogy Johannesburg volt a legjobb hely a villamosított terepjáró tesztelésére.

"Most vagyunk a piaci bevezetés csúcspontján, és a járművek sebességét és funkcionalitásukat teszteljük, keményen dolgozunk. Ismét teszteljük őket itt azért, hogy az ügyfelek olyan minőséget kapjanak, ami valóban elvárható tőlünk"- nyilatkozta Oliver Laqua, a Porsche SUV üzletágának vezetője.

A mostani bejelentés legérdekesebb része a durva és erőteljes tesztelés Dél-Afrikában, kevés köze van ahhoz, hogy a Cayenne hibrid milyen rugalmas lesz a különböző utakon. Valójában ez az a rész, ahol Porsche szerint a Cayenne hibrid "a 918 Spyder szuper sportkocsi által inspirált autó." Még mindig nincsenek hivatalos specifikációk, egy olyan Cayenne-ről van szó, ami éppoly hatalmas, mint a 456 lóerős Porsche Panamera 4 E-Hybrid. A Porsche a Cayenne Turbót is ugyanolyan erőforrással kínálja, mint a 671 lóerős Panamera Turbo S E-Hybrid kivitelt.

Porsche Cayenne hibrid

A Porsche egyelőre nem közli, hogy tervezi-e a Cayenne hibridet az USA-ban értékesíteni. Amikor megkérdezték a Porsche szóvivőjét csak azt mondta, hogy "a Porsche Cayenne S E-Hybrid nagy sikert aratott az amerikai piacon.

"Ha a sorok között egy kicsit is jól olvasok, ez majdnem úgy hangzik, mint egy igen, de valószínűleg nem fogjuk tudni elkezdeni az értékesítést és a piacra bevezetést, amíg a Porsche Cayenne hibrid hivatalosan is megjelenik Európában.”

Forrás:

További autós hírek

Még mellette sem szívesen parkoltunk volna, hiszen a sofőr – érthető indulatai ellenére – egy igazi dühöngő őrült, aki kezelésre…

Egy román “horror karaván”, az MO-ról lehajtva, a 7-es útra balra kanyaradó sávból, piros lámpánál jobbra kanyarodik. (szerencsére baleset nem…

A beleset-megelőzés, a rendőrség egyik hivatalos facebook oldala és a PoliceHungary YouTube csatorna posztolta ki azokat a jeleneteket egy videócsokorban,…

Kereskedelmi forgalomban várhatóan 2021-ben kapható majd, de valaki már csapatja vele 🙂 A durván 3 hete leleplezett monstrum most közúton…

A nógrádszakáli fiatalember falubelijétől akart autót lopni, de megzavarták. Nem adta fel, nem sokkal később egy kisáruszállítót sikerült elkötnie, de…

Kapcsolódó írások

Top 5 Porsche tanulmányautó, fehér Porsche, elölnézet, balról
2018. december 30.
A Porsche úgy döntött, bemutatja 5 kedvenc tanulmányautóját. A lista némely tagja meghökkentő, de egyikük sem mondható utolsónak.
462 lóerővel érkezik az új Cayenne E-Hybrid
2018. május 02.
A Porsche bemutatta legnagyobb, konnektoros szabadidőautójának frissített változatát, mely a népszerű Panamera 4 E-Hybrid hajtásrendszerét örökli.
Porsche Taycan
2018. szeptember 24.
Nem gyárt több dízel autót a Porsche, helyettük inkább a hibrid és az elektromos modellek fejlesztésére koncentrál majd.
1979 Porsche 935 F1 street legal, kék, oldalnézet, balról
2018. december 13.
A Porsche 935-ös modelljei a pályákon kívül tiltólistásak voltak. Kivéve azt az egy darabot, ami most eladásra kerül