A 918 Spyder inspirálta az új Porsche Cayenne hibrid változatát

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Több mint egy praktikus szuperautó és több mint egy Prius az új Porsche Cayenne hibrid változata. Nem mellesleg igencsak sportos lesz, a mérnököknek volt honnan inspirálódni!

2017 nyarának végén a Porsche bemutatta a teljesen újratervezett harmadik generációs Cayenne-t. A Bentley Bentayga szinte ugyanarra a platformra épült, a 2019-es Cayenne lenyűgöző formájával, szép és erőteljes vonalaival és erős motorjaival. A Porsche csendben maradt a hibrid verzióval kapcsolatban, a legfrissebb bejelentés alapján azonban érdemes várni.

: Porsche Cayenne hibrid Dél-Afrikában

A Porsche szerint a Cayenne hibrid szinte készen áll arra, hogy a tulajdonosok birtokába kerüljön. Csak át kell mennie egy utolsó teszten, ahol az autó hosszú távú menetképességeit vizsgálják a mérnökök. A Porsche azonban a Cayenne hibridjét Dél-Afrikába vitte, ott rengeteg durva szakasz, burkolatlan utak és a közeli hegyvidék is próbára tette az autót. A Porsche azt állítja, hogy Johannesburg volt a legjobb hely a villamosított terepjáró tesztelésére.

"Most vagyunk a piaci bevezetés csúcspontján, és a járművek sebességét és funkcionalitásukat teszteljük, keményen dolgozunk. Ismét teszteljük őket itt azért, hogy az ügyfelek olyan minőséget kapjanak, ami valóban elvárható tőlünk"- nyilatkozta Oliver Laqua, a Porsche SUV üzletágának vezetője.

A mostani bejelentés legérdekesebb része a durva és erőteljes tesztelés Dél-Afrikában, kevés köze van ahhoz, hogy a Cayenne hibrid milyen rugalmas lesz a különböző utakon. Valójában ez az a rész, ahol Porsche szerint a Cayenne hibrid "a 918 Spyder szuper sportkocsi által inspirált autó." Még mindig nincsenek hivatalos specifikációk, egy olyan Cayenne-ről van szó, ami éppoly hatalmas, mint a 456 lóerős Porsche Panamera 4 E-Hybrid. A Porsche a Cayenne Turbót is ugyanolyan erőforrással kínálja, mint a 671 lóerős Panamera Turbo S E-Hybrid kivitelt.

Porsche Cayenne hibrid

A Porsche egyelőre nem közli, hogy tervezi-e a Cayenne hibridet az USA-ban értékesíteni. Amikor megkérdezték a Porsche szóvivőjét csak azt mondta, hogy "a Porsche Cayenne S E-Hybrid nagy sikert aratott az amerikai piacon.

"Ha a sorok között egy kicsit is jól olvasok, ez majdnem úgy hangzik, mint egy igen, de valószínűleg nem fogjuk tudni elkezdeni az értékesítést és a piacra bevezetést, amíg a Porsche Cayenne hibrid hivatalosan is megjelenik Európában.”

Forrás:

További autós hírek

Lassan minden nagyképűség nélkül állíthatjuk, hogy kb. mindent láttunk, ami a budapesti forgalomban tapasztalható. Viszont ekkora idiótát még tényleg nem…

Korábban már hírül adta az MTI, hogy Magyarországon is elkezdik az E10 benzinre való átállást, mely magasabb bioetanol tartalmat jelent.…

Baleset történt 2019. december 11-én 8 óra 44 perckor, az M1-es autópálya 144. kilométerszelvényében, a Hegyeshalom felé vezető oldalon. Egy…

A kamionos egyszerűen nem látta a gyalogost, aki közvetlenül előtte akart átmenni az úton. A hatalmas súly miatt a gyalogost…

Több autó – köztük egy kis teherszállító – ütközött össze a Maglódi úton a börtön közelében ma reggel 09:49 perckor.…

Kapcsolódó írások

Top 5 Porsche tanulmányautó, fehér Porsche, elölnézet, balról
2018. december 30.
A Porsche úgy döntött, bemutatja 5 kedvenc tanulmányautóját. A lista némely tagja meghökkentő, de egyikük sem mondható utolsónak.
462 lóerővel érkezik az új Cayenne E-Hybrid
2018. május 02.
A Porsche bemutatta legnagyobb, konnektoros szabadidőautójának frissített változatát, mely a népszerű Panamera 4 E-Hybrid hajtásrendszerét örökli.
Porsche Taycan
2018. szeptember 24.
Nem gyárt több dízel autót a Porsche, helyettük inkább a hibrid és az elektromos modellek fejlesztésére koncentrál majd.
1979 Porsche 935 F1 street legal, kék, oldalnézet, balról
2018. december 13.
A Porsche 935-ös modelljei a pályákon kívül tiltólistásak voltak. Kivéve azt az egy darabot, ami most eladásra kerül