A Citroën bemutatja az új Berlingót

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

1996 óta ez már a harmadik generáció a funkcionalitásáról elhíresült Berlingo történetében, mely a családi igények ideális kiszolgálójává vált.

A Berlingo sikere hosszú idő után is töretlen: 2017-ben gyártották a legtöbbet belőle, a 2008-ban bevezetett második generációs Berlingo személygépkocsi és haszongépjármű változataiból együttesen több mint 165 000 darabot. 2017-ben 17 országban ez volt a legkeresettebb Citroën modell, 1996 óta összesen több mint 3,3 millió Berlingo gurult le a futószalagról.

Citroën Berlingo beltér

Az új Citroën Berlingo annak az Alexandre Malval vezette tervezőcsapatnak a szülötte, amelyik az expresszív stílusú, a márka hagyományaihoz hűen merész Citroën gépjárművek egy vadonatúj generációját álmodta meg. Az autó karakterét és a gondosan kidolgozott profilt erősítendő az új Citroën Berlingót magasabb övvonallal és „letört” sarkú nagy oldalablakokkal látták el. Az ügyfeleknek nyolc karosszériaszín áll rendelkezésre: homok, türkiz (Aqua Green), acélszürke, platinaszürke, fekete, mélykék (Deep Blue), ralipiros és hófehér.

A Citroën szellemiségének megfelelően a belső tér kialakítására is ugyanolyan figyelem jutott. Az új Berlingo teljesen megújult utastere minőségi javulást mutat, a letisztult, légies műszerfal és a magas vezetési helyzet kifejezetten útra csábít. Kivételes variálhatósága a három különálló hátsó ülés jóvoltából, melyek a csomagtérből a Magic Flat®* vezérlők segítségével egy mozdulattal összecsukhatók. 19 vezetéssegítő technológia, köztük színes head-up display kijelzés, adaptív sebességszabályozó STOP funkcióval, elektromos rögzítőfék, tolatókamera Top Rear Vision funkcióval, lejtmenet-szabályozóval kiegészülő Grip Control, vontatmánystabilizáló állhat rendelkezésre.

Citroën Berlingo tolóajtó

Az új Citroën Berlingo most először kínál kétféle karosszériaváltozatot, a modern és játékos családi egyterű kétféle méretben lesz kapható: a sztenderd M méret egy kompakt és fürge autót takar, mely a korábbi változatnál 2 cm-rel hosszabb. A 4,40 m-es hosszhoz 2,78 m-es tengelytáv tartozik. A hosszabbik (XL) változat ennél 35 cm-rel nyúlánkabb (összesen 4,75 m), tengelytávja pedig 2,97 m. Az összecsukható első utasülés lehajtásával teljesen sík padlófelület nyerhető, a rakodófelület hossza pedig M-változat esetén 2,70 m, XL változat esetén 3,05 m lesz.

Az új Citroën Berlingo ezzel valamennyi elődjénél sokoldalúbb autó lett és a választott mérettől függetlenül 5 vagy 7 személy szállítására egyaránt alkalmas.

Citroën Berlingo Advanced Comfort

Az új Berlingo benzines és dízel erőforrásokat kínál, az egyes motorokhoz 8 fokozatú EAT8 sebességváltó is társulhat, az 5 vagy 6 sebességes manuális egységek helyett. Az 1,2 literes PureTech benzinmotor 110 és 130 lóerős kivitelben elérhető, az erősebbhez jár az automata. Az 1,5 literes BlueHDI dízelek 75, 100 illetve 130 lóerővel kérhetők, a két gyengébbhez az 5 fokozatú, a legerősebbhez a 6-os manuális- vagy az EAT8 automata váltó választható. Az új Berlingo néhány hét múlva a Genfi Autószalonon mutatkozik be, forgalmazása pedig 2018 második felében kezdődik.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Itt az elektromos Citroën E-Berlingo
2017. március 22.
Egyre inkább betörnek az elektromos autók a kishaszongépjárművek világába is, most a Citroën mutatta be az új 5 személyes E-Berlingojukat
2019. április 21.
126 000 fontért, azaz majdhogynem 45 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy ritka Citroën DS21 Chapron kabrió. A korát megelőző csúcstechnológiás modellből kevesebb, mint 1400 példány látott napvilágot

További hírek