A Jaguar XEL Kínában debütál

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A Jaguar Kelet-Ázsia legnagyobb országában vetné meg a lábát az XE hosszított változatával, ugyanis ott komoly igény van a nyújtott, középkategóriás szedánokra

Azt már tudjuk, hogy mit tervez a Jaguar 2020-ra, viszont azt már kevesen tudják, hogy az első nyújtott tengelytávú Jaguar az XF platformjára épült és XFL néven mutatkozott be 2016-ban. A Jaguar termékpalettájának legújabb jövevénye szintén egy hosszított változat lesz, a középkategóriás XE alapjára épülő, Jaguar XEL.

Jaguar XEL - Kínában hosszabbak a szedánok

Jaguar XEL - Kínában hosszabbak a szedánok

A prémium márka az XFL-hez hasonlóan, az XEL-t is kizárólag Kínának szánja, ugyanis a távol-keleti országban teljesen mások a szokások. Igény van a középkategóriás szedánok hosszabb változataira, hiszen aki Kínában tehetősnek számít, az az autója mellé sofőrt is szokott bérelni. A tulajdonosok sok időt töltenek tehát a hátsó üléseken, ezért is gyártanak kifejezetten erre a piacra hosszabb tengelytávú Audi A4-eket, 3-as BMW-ket, C Merciket és Volvo S60-asokat is.

Jaguar XE - Ez még a normál változat

Jaguar XE - Ez még a normál változat

A tengelytáv 10 centivel nőtt a normál XE-hez képest, ez a hátsó lábtérben nyilvánul meg leginkább, valamint igazodva az extra hosszúsághoz, a Jaguar dizájn részlege finoman megnyújtott a hátsó ajtókat. A hátul ülők élvezhetik az Infotainment kijelző és a szórakoztató elektronikák nyújtotta luxust, és a long változat egyik érdekességét, az üvegtetőt, ugyanis lemeztetővel nem is lesz kapható.

A sofőr részlege marad ugyan ez

A sofőr részlege marad ugyan ilyen

Mindössze egy erőforrás tartozik az autóhoz, az Ingenium motorcsaládnak a 2.0 literes, turbós, soros négy hengeres benzines motorja, melyhez egy nyolcsebességes automata váltót társítanak, a vásárlók 200 vagy 250 lóerős változatok közül választhatnak. A Jaguar dizájnért felelős igazgatója, Ian Callum elmondta, hogy az XE-ből nem várható kombi változat, mint a nemrég bemutatott XF Sportbrake, de még kétajtós kupé vagy kabrió sem.

A gyártást helyben a Jaguar és a Chery vegyesvállalat végzi, a Jaguar XEL a novemberi, Kvangcsúi Autószalonon lép a színre.

Jaguárod van és egy megbízható szervizre van szükséged? Budán rálelhetsz egyre!

Forrás:

Motor Authority

Kapcsolódó írások

A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
Videón a Jaguar I-Pace és a Tesla Model X gyorsulási versenye!
2018. március 05.
A két Crossover egymásnak feszült egy gyorsulási- és állóra fékezési teszt erejéig. Egészen érdekes eredmények születtek.
Képgaléria a Londoni Autószalonról I. rész
2018. május 24.
Tarts egy kis szemlét velem a Londoni Autószalon csodái között!