2017. április 13. | 18:48

A következő Porsche 911 GT2 RS lesz a legerősebb és legextrémebb valaha gyártott 911, mikor a következő hónapokban megérkezik a szalonokba

A második generációs 911 alvázára épül a GT3 RS alkatrészeivel, a hátsókerék-meghajtású GT2 RS 6 hengeres turbófeltöltött boxermotorral fog rendelkezni, aminek csúcsteljesítménye 700 lóerő körül lesz.
Az új 911 GT2 RS 700 lóerő feletti teljesítményével és kis súlyával valódi sportautó lesz

Ennek köszönhetően lenyűgöző teljesítményre lesz képes, 0-100 km/h-ra mindössze 2,5 másodperc alatt tud felgyorsulni, a végsebessége 328 km/h! Ezzel lekörözi a GT3 RS-t, de még a négykerék-meghajtású Turbo S-t is.
A forma egyelőre nem úgy tűnik, mintha sorozatgyártásra kész lenne, de ami késik nem múlik (forrás: autocar.co.uk)

Ezek mellett sokkal több leszorító erőt fognak termelni a speciálisan kialakított légterelők, mint akármelyik korábbi 911 modell esetében, köszönhetően a fix hátsó szárnynak és a beömlőnyílásoknak. A motorháztetőn a beömlők egyelőre még nem néznek ki sorozatgyártásra késznek, és csak találgatni lehet, milyen is lesz a végső dizájn, de az tény, hogy nem árt, ha több leszorítóerőt tudnak valahogy összehozni az autó elejének formázásával.
A Porsche semmit nem nyilatkozott még az új GT2 RS-ről, csupán annyit, hogy úton van (forrás: autocar.co.uk)

A Porsche tartózkodik egyelőre a nyilatkozattól a kiszivárogtatott képeken látható 911-ről, de a Porsche GT Division elnöke még 2016-ban megerősítette, hogy a GT2 RS úton van. A 7 évvel ezelőtt piacra dobott 997-alapú 911 GT2 RS óta megint lesz végre egy ilyen nevű frissített típusa a Porschének. Az akkori példány 615 LE-s boxermotorral volt felszerelve, miközben alig 1370 kg-ot nyomott, így az egyik legextrémebb 911-nek tartja azóta is a közvélemény. Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg a Facebookon. Köszönöm! Forrás: