Az Emil Frey Lexus Racing 2 RC F GT3-mal indul a hétvégi 24 órás versenyen Spa-Francorchampson, a Blancpain GT bajnokság legkeményebb megmérettetésén. A csapat július 28-29-én vesz részt a Spa-i 24 órás versenyen. Az idei, az első teljes szezonjuk a Blancpain GT sorozatban és elég erősre sikerült a bemutatkozás, ugyanis látványos győzelmet arattak Franciaországban a Paul Ricard versenypályán. Ezt egy teszt követte a belgiumi aszfaltcsíkon, ahol több különböző beállítást kipróbáltak, mind esős, mind száraz körülményekre.

Az Emil Frey Racing GT3-as Lexusa

Az alakulat a tavalyi Spa Francorchamps-i versenyen megszerezte első pole-pozícióját az RC F GT3-mal, illetve a GT Open-sorozatban diadalmaskodott.

Lorenz Frey csapatfőnök elmondta:

„Mindenki roppant pozitív a tesztet követően, hisszük, hogy az RC F GT3 képes lesz megbirkózni a 7 kilométeres pálya viszontagságaival. A hosszú egyenesekkel és gyors kanyarokkal tarkított vonalvezetésen otthonosan érzi magát az RC F. Spa Francorchamps az egyik legnehezebb pálya a GT3-as naptárban, amely valószínűleg a leglátványosabb is. Egytől egyig mindenki nagyon izgatott a Lexus első 24 órás versenye miatt.”

A pilóták tapasztaltak, egyikük például Monegasque Stéphane Ortelli, a spa-i és a Le Mans-i 24 órás verseny korábbi győztese.

Az LFA Art Car

A Lexus "F" márkajelzésének 10. évfordulója alkalmából a Lexus Europe egyedülálló LFA Art Car-t mutat be a belgiumi versenyhétvégén. A portugál művész, Pedro Henriques tervezte, a gyártó egyik legikonikusabb sportautójának, az LFA-nak egyedülálló öltözetét, amely, olyan vonalakból és formákból áll, amely a mozgás érzetét és az állandó fejlődést hivatott demonstrálni.

Lexus LFA Art Car festése

"Az ötletet az adta, hogy az életünkben mindenhol jelen van a mozgás, ahogy a dolgok állandó változásban vannak és nem állíthatunk meg semmit. A vonalak és formák azt az érzést nyújtják, mintha sosem állnának meg. Szerettem volna ezt kézzelfoghatóvá tenni, amihez az LFA vonalai remek alapot nyújtottak" - magyarázza Pedro.

Július 28-án, szombaton a 24 órás verseny előtt az LFA Art részt vesz a felvonuláson. A Blancpain GT oldalán nyomon követheted a hétvége történéseit.

Forrás: