A Lexus egyedi festésű LFA-val áll elő a belgiumi 24 órás futamra

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A Lexus Europe megbízta Pedro Henriques portugál művészt, hogy készítsen egyedi festést egy LFA számára.

Az Emil Frey Lexus Racing 2 RC F GT3-mal indul a hétvégi 24 órás versenyen Spa-Francorchampson, a Blancpain GT bajnokság legkeményebb megmérettetésén. A csapat július 28-29-én vesz részt a Spa-i 24 órás versenyen. Az idei, az első teljes szezonjuk a Blancpain GT sorozatban és elég erősre sikerült a bemutatkozás, ugyanis látványos győzelmet arattak Franciaországban a Paul Ricard versenypályán. Ezt egy teszt követte a belgiumi aszfaltcsíkon, ahol több különböző beállítást kipróbáltak, mind esős, mind száraz körülményekre.

Az Emil Frey Racing GT3-as Lexusa

Az alakulat a tavalyi Spa Francorchamps-i versenyen megszerezte első pole-pozícióját az RC F GT3-mal, illetve a GT Open-sorozatban diadalmaskodott.

Lorenz Frey csapatfőnök elmondta:

„Mindenki roppant pozitív a tesztet követően, hisszük, hogy az RC F GT3 képes lesz megbirkózni a 7 kilométeres pálya viszontagságaival. A hosszú egyenesekkel és gyors kanyarokkal tarkított vonalvezetésen otthonosan érzi magát az RC F. Spa Francorchamps az egyik legnehezebb pálya a GT3-as naptárban, amely valószínűleg a leglátványosabb is. Egytől egyig mindenki nagyon izgatott a Lexus első 24 órás versenye miatt.”

A pilóták tapasztaltak, egyikük például Monegasque Stéphane Ortelli, a spa-i és a Le Mans-i 24 órás verseny korábbi győztese.

Az LFA Art Car

A Lexus "F" márkajelzésének 10. évfordulója alkalmából a Lexus Europe egyedülálló LFA Art Car-t mutat be a belgiumi versenyhétvégén. A portugál művész, Pedro Henriques tervezte, a gyártó egyik legikonikusabb sportautójának, az LFA-nak egyedülálló öltözetét, amely, olyan vonalakból és formákból áll, amely a mozgás érzetét és az állandó fejlődést hivatott demonstrálni.

Lexus LFA Art Car festése

"Az ötletet az adta, hogy az életünkben mindenhol jelen van a mozgás, ahogy a dolgok állandó változásban vannak és nem állíthatunk meg semmit. A vonalak és formák azt az érzést nyújtják, mintha sosem állnának meg. Szerettem volna ezt kézzelfoghatóvá tenni, amihez az LFA vonalai remek alapot nyújtottak" - magyarázza Pedro.

Július 28-án, szombaton a 24 órás verseny előtt az LFA Art részt vesz a felvonuláson. A Blancpain GT oldalán nyomon követheted a hétvége történéseit.

Forrás:

További autós hírek

A TV2 is foglalkozott a ma esti Tényekben azzal az audissal, aki még szeptemberben hajtott be szabálytalanul a Dunakeszi-Alagi major körforgalomba, majd feltartotta...

2012 november 1-től lett kötelező az új autók esetében a gyári nappali menetfény. Sajnos ez a legtöbb típusnál CSAK ELÖL VILÁGÍT motorindítást követően...

Terjed a neten egy sztori, amit most már mi is megosztanánk, bár elég furcsa… Ám ha igaz, akkor imádjuk :)))) A történetet a...

Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy általa rögzített videóra. Sajnos előfordul, hogy a rendőri állomány bizonyos tagjai időnként nem viselkednek példamutatóan. A fedélzeti...

Teszi fel a kérdést és foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat a portfolio.hu 14-i cikke. Írják: “Az új főpolgármester programja érintheti a Budapesten közlekedők,...

Kapcsolódó írások

1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt
WTCR és Nagy Futam – programajánló a hosszúhétvégére
2018. április 26.
Nagy dömping lesz április végén és május elsején, a Hungaroringre látogat a bombaerős WTCR, május elsején pedig Max Verstappen F1-es autójától lesz hangos Budapest belvárosa.
 Egy Lancia 037-es elrajtolt a 16. Rallylegenden - szemből fotózva
2018. október 15.
Ezt a galériát hazafele válogattam neked, valahol az olasz autópályán
Lancia 037 a szurkolók előtt hátulról fotózva
2018. október 16.
Az első napnak hatalmas lelkesedéssel és izgalommal vágtam neki...