A Lynk & Co csak hibrid és elektromos modelleket fog értékesíteni Európában

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

A Lynk & Co legújabb modellje, a 01 SUV, plug-in hibrid lesz

Társszerző: Hajas Imelda

A Lynk & Co márkáról egészen 2016-ig nem nagyon hallhattál, mivel abban az évben lett alapítva, és tulajdonképpen ez a Volvo kínai társmárkája. A közel két éve létező Lynk & Co a Geely Holding Group alá tartozik, 2010-ben megvásárolta a Volvo autógyártó vállalatát, a Volvo Cars-t.

01 SUV a Pekingi Autószalonon

A márka nem sokkal az alapítás után egy-két modellt már be is mutatott, a 01 nevet viselő szabadidő-autó előreláthatólag 2020-ban érkezik majd Európába. A PHEV (plug-in hibrid) technológia a Volvo XC40 modelljén keresztül lesz bemutatva, mely márciusban a 2018-as év autója díj nyertese lett, viszont hibrid hajtással csak ezután lesz elérhető.

Múlt hónapban a Lync & Co bejelentette, hogy a 01 SUV-t a Volvo belga gyártósorán, Gentben fogják gyártani, ami szintén otthona az említett XC40-nek.  

Alain Visser, a Lynk & Co főnöke így fogalmazott a Pekingi Autószalonon:

„Európai stratégiánk mindig is az új technológiai hajtáson alapult, a bejelentések pedig itt, Pekingben, megerősítik majd ezt a nézetet.”

Lynk&Co plug-in hibrid szabadidő-autó Pekingi Autószalon

„Nem lesz sem dízel, sem belső égésű motor a Lynk & Co európai modelljeiben. Amikor majd megkezdjük a termelést 2019-ben, valamint az értékesítést 2020-ban Amszterdamban, Barcelonában, Berlinben, Brüsszelben és Londonban, a kínálatunk kizárólag az új energiáról fog szólni!”

A Geely alelnöke, Mats Fagerhag hozzátette, hogy a 01 modell CMA (Compact Modular Architecture) platformja, mely közös az XC40-ével, úgy lett kifejlesztve, hogy be tudja fogadni a hajtásláncokat, a plug-in hibridet, a hibridet, az elektromosat, az enyhén hibridet, és a hagyományos robbanómotoros felállást is.

sötétszürke Lynk&Co 01 SUV

„A Lynk & Co új energiaterve szakaszokban kerül majd végrehajtásra azzal a céllal, hogy követhesse a PHEV (plug-in hibrid), HEV (hibrid electric vehicle), majd a BEV (battery electric vehicle) technológiákat.” – mondta Mats.

Kiderült, hogy míg a Lynk & Co Európában csak elektromos és hibrid modelleket fog értékesíteni, addig Kínában, ahol elsőként mutatták be a 01 SUV-t, benzinmotorral is elérhető lesz.

Forrás:

Kapcsolódó írások

A Ford 2 plug-in hibridet szán a kínai piacra
2017. április 07.
A Ford felfedte terveit a kínai piaccal kapcsolatban, hogy 2025-re széles palettával rendelkezzenek az elektromos, plug-in hibrid és egyéb elektromos járművekkel
2020-ra megérkezik a hibrid VW Golf GTI
2017. január 31.
A következő generációs Volkswagen Golf GTI elérhető lesz hibrid hajtással is
Minden új Volvóban lesz elektromos hajtás
2017. július 06.
A svédek sem maradhatnak ki az ígérgetésből: csatasorba állítják a Polestart is, hogy 2019 után már minden Volvóban legyen villanymotor
Az új Audi A7-es Sportback 2018-ban debütál hibrid technológiával
2017. október 25.
Nagyobb, szebb, erősebb és most már hibrid is lesz az új Audi A7, a kezdetben egyféle motorral kapható A7 összkerékhajtást is kap a jobb gyorsulásért és úttartásért