A Mercedes B-osztály Electric Drive-ja megszűnik

Frissítve:
2018-11-02, 16:09

Az elektromos B-osztály az ősszel lehúzhatja a rolót, amikor is bemutatják a márka első teljesen elektromos alapokra épített autóját, az EQ A-t

A Mercedes-Benz ezen ősszel befejezi az elektromos B-osztály gyártását, így helyet hagy az EQ A ferdehátúnak. Így az EQ A lesz a második autó, ami a Mercedes elektromos autó-részlegétől kigurul.

Megszűnik az elektromos Mercedes B-osztály

Leállnak a B-osztály Electric Drive gyártásával, mert ugyan minek, amikor lesz egy hatékonyabb, teljesen elektromosnak tervezett modelljük is?

Az EQ A, amit a Frankfurti Autószalonon is bemutattak egy konceptautóként, hasonló méretű lesz várhatóan, mint a B-osztály, de egy teljesen új platformra fog épülni, amit már a kezdetektől elektromos autóra szabtak. Így könnyedén túl tudja majd szárnyalni az elektromos B-osztály 200 km-es hatótávját, vagyis nem lesz értelme erőltetni, hogy legyen az elektromos B-osztálynak utódja.

Az Electric Drive búcsúja egyben jelzi is, hogy nemsokára lecserélődik a B-osztály, aminek az új generációja 2018-tól lesz kapható.

Mindenesetre, a következő generációs B-osztály palettáján már nem várható teljesen elektromos modell, mindössze a plug-in hibrid fog elektromos meghajtást használni. A hajtáslánc azonos lesz a következő generációs A-osztály plug-in hibridével, így várhatóan kb. 50 km-t fog tudni majd megtenni tisztán elektromos üzemmódban.

Mercedes B-osztály plug in hibrid

Plug-in hibrid továbbra is kapható lesz majd B-osztályból is, 50 km-es tisztán elektromos üzemmel

A következő generációs B-osztályban már megjelennek olyan önvezető-funkciók, amiket majd megoszt az 2018-as A-osztállyal. Ezekkel az önvezető-funkciókkal már a 2. szintű autonómiát éri el a Mercedes, vagyis az autói a forgalmi helyzetnek megfelelően gyorsíthatnak vagy fékezhetnek. Ezek mellett persze a már jól bevált sávtartó asszisztot és adaptív tempomatot is használják.

Egyelőre nincs pontos dátum az új B-osztály bemutatásáról, de nagy valószínűséggel a Genfi -, illetve a New Yorki Autószalonon történhet ez meg, márciusban vagy áprilisban.

Forrás:

Autocar

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Mercedes W108 Eurowise tuning
2019. december 25.
Az Eurowise megépítette a világ talán legextrémebb S-osztályát: német kasztni, amerikai V8, hot rod stílus, airride. Sokkoló, de legalább annyira lenyűgöző.

További hírek