A Mercedes B-osztály Electric Drive-ja megszűnik

Frissítve:
2018-11-02, 16:09

Az elektromos B-osztály az ősszel lehúzhatja a rolót, amikor is bemutatják a márka első teljesen elektromos alapokra épített autóját, az EQ A-t

A Mercedes-Benz ezen ősszel befejezi az elektromos B-osztály gyártását, így helyet hagy az EQ A ferdehátúnak. Így az EQ A lesz a második autó, ami a Mercedes elektromos autó-részlegétől kigurul.

Megszűnik az elektromos Mercedes B-osztály

Leállnak a B-osztály Electric Drive gyártásával, mert ugyan minek, amikor lesz egy hatékonyabb, teljesen elektromosnak tervezett modelljük is?

Az EQ A, amit a Frankfurti Autószalonon is bemutattak egy konceptautóként, hasonló méretű lesz várhatóan, mint a B-osztály, de egy teljesen új platformra fog épülni, amit már a kezdetektől elektromos autóra szabtak. Így könnyedén túl tudja majd szárnyalni az elektromos B-osztály 200 km-es hatótávját, vagyis nem lesz értelme erőltetni, hogy legyen az elektromos B-osztálynak utódja.

Az Electric Drive búcsúja egyben jelzi is, hogy nemsokára lecserélődik a B-osztály, aminek az új generációja 2018-tól lesz kapható.

Mindenesetre, a következő generációs B-osztály palettáján már nem várható teljesen elektromos modell, mindössze a plug-in hibrid fog elektromos meghajtást használni. A hajtáslánc azonos lesz a következő generációs A-osztály plug-in hibridével, így várhatóan kb. 50 km-t fog tudni majd megtenni tisztán elektromos üzemmódban.

Mercedes B-osztály plug in hibrid

Plug-in hibrid továbbra is kapható lesz majd B-osztályból is, 50 km-es tisztán elektromos üzemmel

A következő generációs B-osztályban már megjelennek olyan önvezető-funkciók, amiket majd megoszt az 2018-as A-osztállyal. Ezekkel az önvezető-funkciókkal már a 2. szintű autonómiát éri el a Mercedes, vagyis az autói a forgalmi helyzetnek megfelelően gyorsíthatnak vagy fékezhetnek. Ezek mellett persze a már jól bevált sávtartó asszisztot és adaptív tempomatot is használják.

Egyelőre nincs pontos dátum az új B-osztály bemutatásáról, de nagy valószínűséggel a Genfi -, illetve a New Yorki Autószalonon történhet ez meg, márciusban vagy áprilisban.

Forrás:

Autocar

További autós hírek

Olvasónk küldött videót arról, hogy a 18. kerületben, ma, koradélután, a Szálfa utcában őt és az előtte haladó autót majdnem…

A 49 éves linzi nő november 18-án több balesetet okozott, majd a sokadik esetnél sikerült megfékeznie az utca emberének, de…

Kigyulladt egy kisteherautó utastere és raktere a 20. kerületi Helsinki úton, a Torontál utcánál hétfőn 14 óra magasságában. A fővárosi…

Jól látni, hogy a sárga jelzésnél ér a sínre kb. a Citroen, majd a következő pillanatban oldalról hatalmas sebességgel telibevágja…

Nem elég a pénzbírság, börtönbüntetést szeretne a német kormány a baleseteket fotózóknak, videózóknak – írja a totalcar.hu A német autópályákon…

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Az új Maybach fényszórók képeket vetítenek az útra
2018. március 09.
Nem kevesebb, mint kétmillió pixeles alakzatokat tud az útra vetíteni az új Mercedes Maybach S-osztály. Nagyszerű kiegészítő vagy inkább teljesen szükségtelen?
Hullócsillag? – Mercedes E-osztály W210
2018. augusztus 25.
A W210-es egy új arculatot és vállalatfilozófiát képviselt a Mercedes palettáján a 90-es évek közepétől. Nem generációkra tervezték, mégis szépen teljesít!