A három nagy német prémiummárka közül eddig csak a bajorok kínáltak elektromos autót, a teljesen elektromos i3-at és a sokkal futurisztikusabb – és persze az átlagember számára emiatt elérhetetlenebb – i8 plug-in hibridet.

Mercedes-Benz Generation EQ

Ideje pótolni a hiányt, ezt a Mercedesnél is felismerték, kell egy teljesen elektromos modell a palettába

Az Audi is csak jövőre ígéri az e-tron SUV-ját, ami korábban Audi Q6 e-tron néven futott, bár ott a Q6 a méretet jelölte leginkább. Létezik az Audinál Q7 e-tron quattro is, ami egy plug-in hibrid SUV, úgyhogy lassan ideje lesz rendet tenni a palettán, hogy ne keverjék a vásárlók a teljesen elektromos modelleket és a plug-in hibrideket.

Mercedes-Benz Generation EQ belsőtér

A belső tér... hát ízlések és pofonok. Nekem annyira nem jön be ez a high-tech cucc, főleg egy Mercedesben, de ettől függetlenül elismerem, hogy valamit letettek az asztalra, főleg az az irtózatos kijelző lehet hasznos

Eddig a Mercedes se kínált teljesen elektromos modellt, ez azonban meg fog változni! Ugyanis a Frankfurti Autószalonra egy új elektromos ferdehátúval fognak érkezni, amiből már kaptunk egy kis ízelítőt a Párizsi Autószalonon. Párizsban látható lett, hogy egy 5 ajtós, 4 személyes crossover-féleséget szeretnének a Mercedesnél piacra dobni, az almárkát pedig nemes egyszerűséggel csak Generation EQ-nak keresztelték el.

Mercedes-Benz Generation EQ a Párizsi Autószalonon

A Párizsi Autószalonon a dizájn és a stílus lett bemutatva, ez adja majd az alapját az összes EQ-nak

A Mercedes jelenleg azon fáradozik, hogy a lehető legnagyobb hírverést kapja az EQ, igyekeznek Frankfurtban is központi helyen kiállítani az elektromos autójukat. Az árról egyelőre nincs szó, de az iparági sajtóban arról suttognak, hogy kicsivel 12 és fél millió alatt lehet majd az ára, amikor majd durván két év múlva a szalonokba kerül.

A Mercedes EQ hajtásláncáról úgyszintén nincsenek a Mercedes által kiadott információk, de az ilyenkor szokásos találgatások szerint egy elektromotor lesz benne, amely az első kerekeket hajtja. Esetleg az is elképzelhető, hogy lesz egy kifejezetten teljesítményorientált változat, amiben két motor hajtja egyszerre az első- és hátsó kerekeket.

Mercedes-Benz Generation EQ konceptautó

A Párizst megjárt Generation EQ csak az előhírnöke volt a Mercedestől várható elektromos autók áradatának, kíváncsi leszek, mekkora sikereket érnek el velük

A Mercedes EQ A és EQ SUV bemutatása után nagy valószínűséggel előbb utóbb az EQ E és az EQ S-t is megismerheted, ugyanis ezeket a neveket levédette a Mercedes, nyilván nem véletlenül. Az EQ E nagy valószínűséggel egy közepes méretű sedan vagy SUV lesz majd, míg az EQ S egy nagyméretű sedan/SUV.

Forrás:

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!