A nők vagy a férfiak figyelnek jobban a gumira?

Közzétéve:
2019-03-06, 04:09

Nők és férfiak általában különböző okokból keletkezett sérülések miatt kötnek ki a gumiszervizesnél. Hogy melyek ezek?

Míg a férfiak a városban, illetve a kanyarokban is szeretnek olykor nagyobb sebességgel közlekedni, addig a nők óvatosabban, körültekintőbben és kevésbé agresszíven hajtanak. A Bridgestone gumiszerviz partnerhálózatának vezetői szerint a nemek vezetési stílusa közötti különbség nemcsak az abroncsok állapotában, de a jellemző abroncs-sérülésekben is egyaránt megmutatkozik. A gyengébbik nemet erősítve az alábbi esetek közül egy-kettővel sajnos egyet kell hogy értsek.  

defektet kapott férfi

A férfiak bár szeretik jobban és jobban nyüstölni a gumikat, az abroncsszervizek vezetői szerint a nőknél mégis jobban figyelnek azok állapotára. Műszaki beállítottságuk okán a férfi autóvezetők hamarabb észreveszik a következő hibákat: abroncshibákat, sérüléseket, a kerekek kiegyensúlyozatlanságát, a nem megfelelő guminyomást, esetleg azt, hogy az abroncs lefutott. Ezzel szemben a hölgyek jellemzően csak a téli vagy a nyári abroncsváltások idején szembesülnek az abroncsok hibáival, illetve azzal, hogy a gumik cserére szorulnak.

női sofőr egy autószerelőnél

A férfiak azok, akik leginkább az abroncs széleinek rendellenes kopása, illetve az abból adódó problémák miatt keresik fel a gumiszervizeket. Jellemző rájuk továbbá, hogy vezetési stílusuk eredményeképp abroncsaik futófelülete hamarabb eléri az előírt 1,6 mm-es profilmélységet, amikor már cserélni kell a gumikat.

nő és férfi egy autóban

Ezzel szemben a női autósok gyakrabban fordulnak szakemberhez az abroncsnyomással kapcsolatos problémák, valamint a padkák és kátyúk okozta sérülések, szálszakadás és oldalfalsérülések miatt.

nő gumiabroncsot vizsgál

A legdemokratikusabb abroncsproblémának a Bridgestone szervizpartnerei szerint a defekt tudható be, mely mind a férfiak mind a nők számára a leggyakoribb sérülés, az autósok legalább 5-6 alkalommal szembesülnek ezzel a kellemetlen problémával az évek során. Szerintük annak ellenére, hogy az abroncsok ára a vásárláskor még mindig meghatározó szempont, mindkét nem képviselői kezdik előnyben részesíteni a minőségi abroncsokat.

Bridgestone gumiabroncs

Mind a férfi, mind a női autóvezetők számára fontos, hogy a gumiabroncs megbízható, jól irányítható legyen, illetve, hogy vizes úton is kellő tapadást biztosítson!

Forrás:

  • Bridgestone sajtóinformáció

További autós hírek

Tovább csökkentené a tartományi kormány az átmenő teherforgalmat Burgenland útjain. Ennek érdekében két magyar és egy szlovén határátkelőn megtiltják a nehéz tehergépkocsik belépését...

Egy 46 éves férfi bélflórájában annyira elszaporodott a sörélesztő, hogy gyakorlatilag képes sört főzni az emésztőrendszerében – írja a furcsa felfedezésről a New Scientist...

Az Encsi Rendőrkapitányság járőrei 2019. október 17-én közúti ellenőrzést tartottak, amikor Alsóvadászon ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsit és annak vezetőjét. Az intézkedés során...

A brit rendőrök utólag büntettek meg egy youtuber autós újságírót, aki arról töltött fel videót a Facebookra, hogy egy Audi R8-cal a sebességhatárnál...

Ideiglenes megállási tilalom lép életbe október 21-e, hétfő estétől 23-a, szerda reggelig a Bem József tér környékén, 22-e, kedd 0 órától 23-a, szerda...

Kapcsolódó írások

Itt a Bridgestone új gumiabroncsa!
2018. március 14.
A Bridgestone több mint 25 000 autótulajdonos véleményét kérte ki a Turanza T005 abroncs kifejlesztése előtt, mely újdonsült futófelületének és egyedi gumikeverékének köszönhetően vizes úton is gyors megállást és jó irányíthatóságot biztosít.
Négyévszakos abronccsal rukkolt elő a Bridgestone
2018. június 20.
Alapos kutatómunkát követően új, télen és nyáron egyaránt használható abroncsot fejlesztett a nagy múltú japán gyártó.
2018. szeptember 24.
A több mint 100 éves múltra visszatekintő gumiabroncs gyártó, a Kleber két legújabb, nyári gumiját tesztelhettem a Michelin franciaországi tesztpályáján. Ha az ár-érték arány számodra fontos szempont, akkor vess egy pillantást a Dynaxer termékcsaládra!
2018. november 28.
Az idei év során 25+1 gumiabroncsot vizsgáltak meg, hogy a vezetőknek a lehető legkönnyebb dolguk lehessen a téli gumi szett vásárlása során.