2019. március 06. | 05:09

Nők és férfiak általában különböző okokból keletkezett sérülések miatt kötnek ki a gumiszervizesnél. Hogy melyek ezek?

Míg a férfiak a városban, illetve a kanyarokban is szeretnek olykor nagyobb sebességgel közlekedni, addig a nők óvatosabban, körültekintőbben és kevésbé agresszíven hajtanak. A Bridgestone gumiszerviz partnerhálózatának vezetői szerint a nemek vezetési stílusa közötti különbség nemcsak az abroncsok állapotában, de a jellemző abroncs-sérülésekben is egyaránt megmutatkozik. A gyengébbik nemet erősítve az alábbi esetek közül egy-kettővel sajnos egyet kell hogy értsek.  

A férfiak bár szeretik jobban és jobban nyüstölni a gumikat, az abroncsszervizek vezetői szerint a nőknél mégis jobban figyelnek azok állapotára. Műszaki beállítottságuk okán a férfi autóvezetők hamarabb észreveszik a következő hibákat: abroncshibákat, sérüléseket, a kerekek kiegyensúlyozatlanságát, a nem megfelelő guminyomást, esetleg azt, hogy az abroncs lefutott. Ezzel szemben a hölgyek jellemzően csak a téli vagy a nyári abroncsváltások idején szembesülnek az abroncsok hibáival, illetve azzal, hogy a gumik cserére szorulnak.

A férfiak azok, akik leginkább az abroncs széleinek rendellenes kopása, illetve az abból adódó problémák miatt keresik fel a gumiszervizeket. Jellemző rájuk továbbá, hogy vezetési stílusuk eredményeképp abroncsaik futófelülete hamarabb eléri az előírt 1,6 mm-es profilmélységet, amikor már cserélni kell a gumikat.

Ezzel szemben a női autósok gyakrabban fordulnak szakemberhez az abroncsnyomással kapcsolatos problémák, valamint a padkák és kátyúk okozta sérülések, szálszakadás és oldalfalsérülések miatt.

A legdemokratikusabb abroncsproblémának a Bridgestone szervizpartnerei szerint a defekt tudható be, mely mind a férfiak mind a nők számára a leggyakoribb sérülés, az autósok legalább 5-6 alkalommal szembesülnek ezzel a kellemetlen problémával az évek során. Szerintük annak ellenére, hogy az abroncsok ára a vásárláskor még mindig meghatározó szempont, mindkét nem képviselői kezdik előnyben részesíteni a minőségi abroncsokat.

Mind a férfi, mind a női autóvezetők számára fontos, hogy a gumiabroncs megbízható, jól irányítható legyen, illetve, hogy vizes úton is kellő tapadást biztosítson!

Forrás:

  • Bridgestone sajtóinformáció