A Tesla megkétszerezi a töltői számát

Frissítve:
2018-11-02, 16:16

Az új elektromos modell érkezése egész egyszerűen kikényszeríti a Teslától, hogy növelje a gyorstöltőinek számát szerte a világon, legalább 5 ezer darabbal

A Tesla Model 3 gyártása még meg sem kezdődött, de már 600 ezer (!) előrendelést felvettek rá, így mindenképpen fejleszteniük kell a töltőhálózatot. A Model 3 leghamarabb ez év végén kerülhet a szalonokba, addigra megoldást kell találni a töltőhálózat problémájára.

Tesla gyorstöltő kapacitásbővítés

Látszik, hogy a kép a Tesla hivatalos oldaláról származik, ugyanis pont azért kell bővíteni a hálózatot, mert egyre kevésbé tudja kiszolgálni a megnövekedett igényeket

Jelenleg kb. 5 ezer gyorstöltő van a világon, ezt kell megdupláznia a Teslának az év végéig, hogy fennakadás nélkül ki tudják szolgálni a megnövekedett igényeket, de emellett a célállomás töltők számát is triplázni szeretnék, 15 ezer darabra!

A magyar Tesla tulajdonosoknak jó hír, hogy az év végére végre Magyarországon, pontosabban Győrben is épülhet egy szupertöltő. Márciusban már cikkeztek arról, hogy Magyarország beszáll az új Gigafactory-ért, hogy nálunk épüljön meg, de akkor még hátrányként könyvelhettük el, hogy nincs gyorstöltő jelenleg az országban, míg a szomszédainknál igen.

Így eddig leginkább az állami támogatásokkal próbálták hazánkba csábítani a Gigafactoryt, de most úgy néz ki, infrastrukturálisan is egyre jobb helyzetben leszünk, így az esélyeink is javulnak. És bár nagyon örülök, hogy végre lesz gyorstöltő hazánkban is, de ha egy kicsit jobban pásztázod a térképet, láthatod, hogy Szlovákiában már van egy és Pozsonyban terveznek egy újabbat építeni, Horvátországban már most kettő van és tovább bővítik a hálózatot.

Tesla gyorstöltők fejlesztése térképen

Közép-Európa és a Balkán gyorstöltő hálózatának fejlesztési terve

Sajnos hazánk egyelőre lemaradásban van, nemcsak a Nyugathoz, de a Balkánhoz képest is. Macedóniával állunk egy szinten, ha a gyorstöltő hálózatot nézzük, ugyanis még Szerbia és Románia is leelőz minket, ahol 3-3 gyorstöltőt építenek meg már a jelenlegi tervek szerint is!

Mindenesetre én kifejezetten örülnék, ha nálunk valósulna meg a Gigafactory, amellett, hogy az egyik leginnovatívabb technológiai cég képviseltetné magát nálunk, biztos változna a helyzet az infrastruktúra terén is. Arról már nem is beszélve, hogy kb. 17 ezer embernek adna munkát!

A Model 3 a Tesla negyedik teljesen elektromos, mindemellett a legmegfizethetőbb modellje lesz a márkának, amit a kezdetektől kiemelt figyelemmel kísért Elon Musk, a Tesla CEO-ja. Annak ellenére, hogy a Model 3-at egy széles rétegnek elérhetőnek szánt autónak tervezték, az elektromos meghajtása miatt átlagon felüli a gyorsulása, 0-ról 100 km/h-ra kevesebb mint 6 másodperc kell neki, és legalább 400 km-es hatótávval fog rendelkezni.

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!
 
 Forrás:

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
1905 Baker electric coupé, fekete, oldalnézet, balról, RM Sotheby’s
2018. november 27.
2018 legfelkapottabb trendje az elektromos autózás. Hiába tűnik újszerű divatnak, az elektromos autók már az 1890-es években megszokottak voltak…. aztán jött jó pár évtized kihagyás.
Frankfurtban válaszolt a BMW a Tesla Model 3-ra!
2017. szeptember 13.
Kérdés, mennyire veheti fel a versenyt az elektromos autóival a bajor gyártó a Teslával, aminek a Model 3-jára már több mint 400 ezer előrendelést fogadtak be
Lencsevégre kapták a Tesla kamionját
2017. október 05.
A nyilvános bemutató előtt sikerült lekapni a Tesla futurisztikus kamionját - ráadásul teljesen álcamentesen!