A Toyota is készül a 2020-as Tokiói Olimpiára

Frissítve:
2018-11-02, 16:06

A Toyota ha nem is egy versenyszámmal, de mint az olimpia egyik fő támogatója, mindenképp ki akarja használni a lehetőséget, hogy a lehető legtöbb embert érje el

A következő generációs önvezető technológiáját a 2020-as Tokiói Olimpián fogja bemutatni a Toyota. Mint a világ egyik vezető autógyártó cége, folyamatosan élen kell járni a technológiai újítások terén, ha meg akarja tartani ezt a vezető szerepét.

És mégis mi lenne ehhez a legjobb bemutató alkalom, mint az otthonukban 2020-ban megrendezésre kerülő Tokiói Olimpia?

A Toyota a Tokiói Olimpia legnagyobb szponzora

Mint az olimpia legnagyobb támogatója, kiváló reklám lehet egy jól lebonyolított bemutató a Toyotának

Mint az olimpia egyik legnagyobb szponzora Toyota lehetőséget kap arra hogy a lehető legjobb benyomást nyújtson az olimpiára érkezőknek a tokiói játékok alkalmából azzal, hogy bemutassa a legújabb technológiáját.

A márka olimpiai szerepvállalására vonatkozó nyilatkozatában a Toyota elmondta hogy:

"Izgatottan várjuk, hogy megoszthassuk a nagyközönséggel, milyen projekteken, termékeken és szolgáltatásokon dolgozunk, amelyekkel bemutathatjuk, milyen elképzelésünk van a jövő hétköznapjairól és hogyan szeretnénk inspirálni a világot az emberek mobilitásának erejével."

A Toyota első teljesen elektromos autója

2020-ban nemcsak olimpia lesz, de a Toyota is piacra dobja az első teljesen elektromos autóját

Nemcsak a Toyota lesz az egyetlen, amelyik a legújabb technológiáját kívánja bemutatni az olimpia alatt, ugyanis a Lexus elmondása szerint 2020-ra hidrogén üzemanyagcellás LF-FC értékesítése az olimpia  2020-ban még a Toyota ugyan erre az évre tervezi az első teljesen elektromos autóját

Korábban írtam már a szilárd-alapú akkumulátorokról, amit a Toyota kíván kifejleszteni és piacra dobni 2022-re mint a következő generációs önvezető autó technológia egyik alapja, ami megtöbbszörözné az akkumulátorok hatékonyságát. Természetesen ez is szerepet fog kapni az olimpiai játékok bemutatója alatt, de akár a szilárd-alapú akkumulátorokat használó autójukat is bemutathatják.

Lexus LF-LC hidrogén-üzemanyagcella

A Lexus LF-LC különutat szeretne bejárni, ugyanis hidrogén-üzemanyagcella szolgáltatná az energiáját

Toyota szóvivője egyelőre nem erősítette meg a márka terveit az olimpiával kapcsolatban, de 2020-ra a Toyota sokkal előrehaladottabb állapotban lesz a fejlesztésekkel mind az önvezető technológia, mind az elektromos autók terén.

Forrás:

Autocar

Kapcsolódó írások

Lexus tesztjármű
2019. május 01.
Sürgetnék Toyotáék az önvezető autók térnyerését
Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
VW Up! méretű elektromos autóval villant az Audi
2017. június 02.
Az németek 2021-re tervezik az önvezető, e-Tron rendszerrel ellátott kisautójuk piacra dobását. Vajon ez lesz a valaha készült legkisebb Audi?
Új versenyző az elektromos autók piacán!
2017. június 13.
A Fisker Emotion ha minden igaz legalább 640 km-es hatótávval fog rendelkezni és elképesztő 9 perces gyorstöltéssel és a legnagyobb energiasűrűségű akkumulátorokkal