2017. augusztus 15. | 13:14

A Toyota ha nem is egy versenyszámmal, de mint az olimpia egyik fő támogatója, mindenképp ki akarja használni a lehetőséget, hogy a lehető legtöbb embert érje el

A következő generációs önvezető technológiáját a 2020-as Tokiói Olimpián fogja bemutatni a Toyota. Mint a világ egyik vezető autógyártó cége, folyamatosan élen kell járni a technológiai újítások terén, ha meg akarja tartani ezt a vezető szerepét. És mégis mi lenne ehhez a legjobb bemutató alkalom, mint az otthonukban 2020-ban megrendezésre kerülő Tokiói Olimpia?
Mint az olimpia legnagyobb támogatója, kiváló reklám lehet egy jól lebonyolított bemutató a Toyotának

Mint az olimpia egyik legnagyobb szponzora Toyota lehetőséget kap arra hogy a lehető legjobb benyomást nyújtson az olimpiára érkezőknek a tokiói játékok alkalmából azzal, hogy bemutassa a legújabb technológiáját. A márka olimpiai szerepvállalására vonatkozó nyilatkozatában a Toyota elmondta hogy:
"Izgatottan várjuk, hogy megoszthassuk a nagyközönséggel, milyen projekteken, termékeken és szolgáltatásokon dolgozunk, amelyekkel bemutathatjuk, milyen elképzelésünk van a jövő hétköznapjairól és hogyan szeretnénk inspirálni a világot az emberek mobilitásának erejével."

2020-ban nemcsak olimpia lesz, de a Toyota is piacra dobja az első teljesen elektromos autóját

Nemcsak a Toyota lesz az egyetlen, amelyik a legújabb technológiáját kívánja bemutatni az olimpia alatt, ugyanis a Lexus elmondása szerint 2020-ra hidrogén üzemanyagcellás LF-FC értékesítése az olimpia  2020-ban még a Toyota ugyan erre az évre tervezi az első teljesen elektromos autóját Korábban írtam már a szilárd-alapú akkumulátorokról, amit a Toyota kíván kifejleszteni és piacra dobni 2022-re mint a következő generációs önvezető autó technológia egyik alapja, ami megtöbbszörözné az akkumulátorok hatékonyságát. Természetesen ez is szerepet fog kapni az olimpiai játékok bemutatója alatt, de akár a szilárd-alapú akkumulátorokat használó autójukat is bemutathatják.
A Lexus LF-LC különutat szeretne bejárni, ugyanis hidrogén-üzemanyagcella szolgáltatná az energiáját

Toyota szóvivője egyelőre nem erősítette meg a márka terveit az olimpiával kapcsolatban, de 2020-ra a Toyota sokkal előrehaladottabb állapotban lesz a fejlesztésekkel mind az önvezető technológia, mind az elektromos autók terén. Forrás: Autocar