A Toyota Supra közúti változatát valószínűleg nem mutatják be Genfben

Tóth Balázs
Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A Genfi Autószalonon nagyon úgy fest, hogy csak a versenyautót láthatja a közönség.

Társszerző: Hajdu Balázs

A japán Best Car magazin megszellőztetett némi információt az új Toyota Supráról a hivatalos bemutató előtt. Elég sok mindent ki lehetett venni az álcázott prototípuson, szóval amikor a Toyota bemutatja az autót, a dizájn már nem okoz majd nagy meglepetést. Annak ellenére azonban, hogy a Toyota néhány héten belül ígérte a hivatalos leleplezést, a dolog egy kicsit bonyolultabbnak tűnik.
A hírek szerint ugyanis a Supra GTE-class versenyautó változatát Genfben az Autószalonon fogják bemutatni. A közúti változat azonban majd csak március végén, New Yorkban mutatkozhat be. Ez természetesen nem teljesen hivatalos, hiszen a források akár tévedhetnek is, de úgy néz ki, hogy a SupraMKV fórum csapata igaznak véli a híreszteléseket.

Toyota Supra
A rajongók, akik már tűkön ülnek, hogy láthassák az új Supra belsejét, a motor-és sebességváltó kínálatot, és hogy megtudjanak néhány adatot a teljesítményt illetően, talán most csalódottak lehetnek a pletykák hallatán. Valószínűleg a közúti változat nagy mértékben hasonlítani fog a versenyautóra, a belseje viszont a találgatások szerint egy kicsit lecsupaszított lesz, valamint a teljesítmény is jelentősen alacsonyabb lesz.
Toyota Supra
Annak ellenére, hogy még egy kicsit várni kell az autó bemutatására, nagyon közel van az a pont, hogy 15 éves feszült várakozás után megérkezzen az új Toyota Supra. Egy ilyen legendás autó esetében teljesen érthető, hogy a hír hallatán megnövekszik mindenkinek a pulzusszáma és egy kicsit izgalomba jön az ember. Ha nem Genfben még nem is lehet találkozni a közúti változattal, akkor majd New Yorkban. Egy azonban teljesen biztos: jó kis gép lesz. A rajongók azt remélik, hogy visszatér a '90-es évek második felére jellemző versengés az új Supra bemutatásával a Nissan és a Toyota között.
Kíváncsi vagy, mitől olyan jó a Toyota Supra? Olvasd el a Supra történelmi áttekintőjét a jelenkorig!
Forrás: Motor Trend

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.
2019. november 23.
2021-től kerülhet európai és USA piacra a Lexus első villanyosa, az UX 300e.

További hírek