A Volkswagen készen áll a Bonneville-i sómezőkre

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A 2019-es Jetta egy módosított verziójával vág neki a gyorsasági rekord megdöntéséhez a Volkswagen az amerikai sómezőn

2018 augusztusában a Volkswagen a Bonneville Salt Flats nevű sómezős területre érkezik, egy speciálisan felkészített 2019-es Jettával. Hogy mi az autó küldetése? Megdönteni az aktuális sebességrekordot a kategóriában.

2019 Vokswagen Jetta GLI versenyre felkészítve oldalról fényképezve

Kevesebb, mint egy hete nyilatkozta a Volkswagen szóvivője, hogy kompakt szedánjuk a Jetta, versenyezni fog a Southern California Timing Association BGC verseny G-osztályában. A választott családi autó, a Jetta GLI egészen új bőrbe öltözik, a motorháztető alatt pedig egy 2,0 literes turbófeltöltős 4 hengeres motor gondoskodik majd a jó eredmények elérésről. A gyártó nyilvánvalóan a jövőbeli Jetta GLI motor erőfitogtatásának céljából indul a versenyen

„Szeretnénk kiemelni a Jetta sportos vonásait, és felkelteni az ügyfelek figyelmét a teljesítményorientált Jetta GLI-re, ami már úton van az értékesítés felé” – nyilatkozta Hinrich J. Woebcken a Volkswagen amerikai régiós vezérigazgatója.

2019 Volkswagen Jetta GLI versnykiadás felülnézetből fotózva

A brand még nem közölt pontos teljesítmény adatokat a 2,0 literes motor mellé, de ha megnézzük a márkáén belüli egyéb modelleket, találhatunk egy éppen aktuális 2,0 literest, mégpedig a Golf GTI-ben ami 220 lóerőt és 350 Nm nyomatékot produkál. Valószínűleg a Jetta motorja is hasonló számokat mutat majd.

A módosított motoron kívül a Volkswagen a kaliforniai Venturában állomásozó Bonneville specialistához, a THR Manufacturing-hoz fordult a Jetta megfelelő felkészítése érdekében. A sómezők nem mindennapi terep, így nem mindennapi a felkészítés sem, amin a járgány átesik. A specifikus fejlesztések közé tartozik az, hogy alacsonyabban van, mint a gyári felfüggesztéssel, a sómezőknek megfelelő abroncsok és kerekek kerülnek rá, valamint egy LSD differenciálmű.

2019 Volkswagen Jetta GLI versenykiadás beltere

A Jetta prémium szedán belső hangulata is elszállt a széllel, hiszen teljesen ki lett belezve a gépjármű, a helyére pedig egy szem racing ülés, bukócső szerkezet és sport biztonsági öv került. Valamint a tűzoltó rendszer is a pilótafülkében kapott helyet, ahogy az lenni is szokott szinte minden versenyautó esetében.

2019 Volkswagen Jetta GLI versenyre felkészítve, hátulnézetből

A német gyártónak a jelenlegi 335,5032 km/h sebességrekordot kell megdönteni ahhoz, hogy a következő csúcstartó címében díszeleghessen a G-osztályon belül. A Volkswagen 2018. augusztus 11. és 17. között vonul ki a rekordkísérlet kivitelezéséhez a sómezőkre Vendowerben, Utah államban. Továbbá még 2018-ban tervezik a híres Pikes Peak International Hillclimb Sunday rendezvényen is tiszteletüket tenni a gyártó új elektromos ID racerükkel.

Forrás:

Kapcsolódó írások

2020-ra megérkezik a hibrid VW Golf GTI
2017. január 31.
A következő generációs Volkswagen Golf GTI elérhető lesz hibrid hajtással is
A 70-es évek 6 ikonikus sportautója
2017. november 10.
Mikrofonfrizurák, barkók, tömött bajszok, magas derekú trapéznadrágok, női és férfi kezeslábasok – a 70-es évekről sok borzasztó kép is bevillanhat. Az autóiparban viszont csodálatos modellek születtek ekkor.
Volkswagen Bogár tiszta elektromos formában születhet újjá
2018. július 02.
A Volkswagen forradalmian új Bogarat alkot, amely teljesen elektromos meghajtással érkezhet.
5 nem szokványos boxermotoros autó
2018. július 17.
Ami nem Subaru, Porsche vagy Volkswagen…