“Fontos, hogy a járműveinek tetszenek a kempingezéshez használt furgont gyártóknak is, és továbbra is természetesen az ügyfelek a legfontosabbak”, magyarázza a Mercedes.

Hogy pontosítsam a dolgokat, itt olyan cégekről van szó, melyek átalakítják az autódat tulajdonképpen lakókocsivá. Az igazi előrelépés, a Mercedes-Benz X-osztály. Az idei Caravan, Motor, Touristik show elnevezésű eseményen a Mercedes bemutatja néhány új koncepcióját mely a flancos pick-upokat mobil, emberi szálláshelyekké alakítja. Igen, jól érted. Egy X-osztály, mint lakókocsi.

Lakható Mercedes X-osztály

Az első koncepció egy Tischer nevű autóépítőtől származik, mely egy valódi nagyágyú. Kapsz egy teljes egészében levehető kabint, ami az X-osztály végére illeszthető, “kényelmes” alvóhellyel, mely körülbelül 150 cm széles. Kétméteres belmagasság, konyha egy háromhelyes tűzhellyel, és három kényelmes ülés. Lenyűgöző. A kényelmesnek mondott székek szükség esetén egy második ággyá alakíthatóak, ezenkívül van még egy összecsukható mosdókagyló, és egy forgó toalett egység is, ami elsőre meglehetősen furcsán hangozhat. Még arra is van elég hely, hogy dobj egy gyors zuhanyt.

Mercedes X Class

A második verzió egy összességében keskenyebb egység, mely egy VanEssa nevű cégtől származik. A 250 kilós kihúzható modul az X-osztály tágas rakodóegységébe van beépítve, egy minden igényt kielégítő, teljesen felszerelt konyhával. Minden adott, ha mondjuk azonnal főznöd kellene, van hely a mosogatáshoz, a tányéroknak és egyéb berendezéseknek egyaránt. A második kihúzható modul még több dolognak biztosít helyet, miközben a VanEssa azt állítja, hogy a rakodóegységet egy tikfából készült borítás védi.

Konyhát varázsolhatsz X osztályos Mercedesedből

Természetesen ha ez így elsőre túl komplikálnak hangzik, érdeklődhetsz a V-Class Marco Polo, vagy az igazán különleges, 1950-es évekbeli Mercedes minivan iránt is.

A Mercedes mindig képes valami meglepőt előhúzni a tarsolyából, és akár a legmerészebb álmokat is valóra váltják. Gondoltad volna, hogy a tervezők ebben a vonulatban is gondolkoznak? Téged érdekelne egy ilyen átalakítható járgány? Szívesen aludnál egy tágas Mercedesben? Ha van valami nem éppen hétköznapi ötleted, azt is megírhatod.

Forrás: Top Gear