Áprilisban mutatják be Európában az új generációs Ford Focust

Tóth Balázs
Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Az új Focus bemutatójára eredetileg a Genfi Autószalon alkalmával került volna sor, ám e helyett egy különálló eseményen hull le róla lepel.

Társszerző: Hajdu Balázs

Az új generációs Ford Focus egy csak erre a célra szervezett eseményen mutatkozik be a Genfi Autószalon helyett az európai közönség előtt áprilisban, állítja az Automotive New Europe.

A Ford továbbra is Németországban gyártja majd a Focus európai változatát, ám az amerikai modell gyártása legkésőbb 2019 végére Kínába költözik. Ezzel együtt a michigani Ford gyárban, ahol az autók jelenleg készülnek, 2018 közepére leállítják a munkát.

Ford Focus 2018

Mindez azt jelenti, hogy körülbelül egy éven keresztül nem Amerikában gyártják majd a Focust, ami a Ford szerint akár 1 milliárd dollár megtakarítást is jelenthet a cég számára. Ezt a tényt, illetve az Amerikában tomboló crossover őrületet figyelembe véve érthető lépésnek tűnik, hogy a Ford az új Focust Amerika helyett Európában mutatja be.
A 2012-ben piacra dobott jelenlegi Ford Focus kissé elavultnak tűnik annak fényében, hogy a riválisok mindegyikét – beleértve a Honda Civic-et, Chevrolet Cruze-t és a Kia Fortét - a közelmúltban átszabták. Hovatovább, a Focus eladási mutatói folyamatosan romlottak 2012 óta. A becslések szerint 2018 lesz a legrosszabb év ebben a tekintetben.

Érkezik az új Focus

Az új Focus igényesebb lesz, és jobban elkülöníthető lesz a többi modelltől. Mindezek következtében az ára is felszökik, és várhatóan kevesebb darabot is fognak belőle eladni. Európában és Észak-Amerikában is ugyanaz a kínálat lesz majd elérhető; egy elegáns Vignale verzió, egy sportos ST-Line, egy performance ST, egy crossover-szerű Active, és egy családi autó változat.

A motorkínálattal kapcsolatban a Ford eddig nem árult el semmit. Azt viszont tudni lehet, hogy sok pénzt fektettek az elektromos hajtóegységekbe, remélhetőleg visszatér egy hosszabb hatótávolsággal működő Focus Electric, esetleg egy hibrid változat kíséretében.

Kémfotó az új generációs Focusról

Az érkező Focus valószínűleg nagyobb lesz, ezáltal növekszik az utastér és a csomagtartó mérete is. Eddig csak álcázott tesztmodelleket kaptak lencsevégre, melyeket forró és havas körülmények között is kipróbáltak. A hivatalos bemutatóra áprilisig várni kell.

Forrás: Motor Trend

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Az új 2018-as Ford Focus: az első hivatalos képek
2018. január 07.
A következő generációs Focus hamarosan megérkezik. A hivatalos teaserek már napvilágot láttak, melyek már láttatni engedik a részleteket.
Ford Focus ST 2019
2019. február 19.
Újult külsővel és még soha nem látott teljesítménnyel érkezik a vadonatúj Ford Focus ST

További hírek