Az első McLaren Senna, egyedi fényezéssel érkezett az Egyesült Államokba

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Merész és brilliáns. Az első McLaren Senna egyedi MSO Emerald Green fényezéssel egyenesen Michael Fux autógyűjteményébe.

Mr. Fux egy amerikai üzletember, aki a bútoriparban kezdte pályafutását és jelenleg a Comfort Revolution vezérigazgatója. A jó minőségű matracokat gyártó és forgalmazó cég fejese lelkes gyűjtője a luxusautóknak, de ez nem minden, szereti még különlegesebbé tenni nem minden napi autóit egyedi színválasztással. Ami azt illeti, elég élénk a fantáziája, talán egy kissé túlságosan is.

Az első McLaren Senna az Egyesült Államokban

Szinte egyik sport- és luxusautó sem marad ki gyűjteményéből. A Bugatti Veyron, a McLaren P1, a Porsche 918 Spyder, a LaFerrari, az Alfa Romeo 8C és a Mercedes-AMG GT sem hiányozhat a veterán Corvette és jó pár régebbi Ferrari mellől, de van még egy tucat Rolls-Royce-a is.

Az első McLaren Senna MSO emerald Green színben oldalnézetből egy hangárban

Mindig különleges fényezéssel rendeli az új autóit, amely színeket általában külön neki keverik ki. Létezik többek közt Fux Yellow, Fux Intense Jade Pearl, Fux Candy Red és még egy pár szín. A közelmúltban Fux megrendelte a McLaren 720S-t és a Rolls-Royce Dawn-t lila-rózsaszín árnyalatban, amit csak neki kevertek ki és le is védetett, hogy csak az ő engedélyével vásárolhasson magának más is ebben a színben, ami még rímel is a nevére. Na vajon mi az árnyalat neve? Hát Fukszia, mi más?!

Legújabb szerzeménye egy Emerald Green fényezésű McLaren Senna

Ez sokkal több, mint egy egyszerű, zöld festés. Fux megkereste a McLaren Speciális Osztályát, hogy keverjék ki neki a lenyűgöző, egyedi árnyalatot, mert nem találja ezt a színt a Senna katalógusban. Erről a részlegről, ahol az egyedi megrendeléseket teljesíti a McLaren, ahogyan arról már olvashattál itt az Alapjáraton.

Az egyedi Senna fehér bőr belseje zöld kiegészítőkkel

Természetesen a kérhető legnagyobb extrával rendelte meg a szuperautót, vagyis teljesen szénszálas kasztnival. A kabint Fux fehér bőrrel és zöld kiegészítőkkel álmodta meg. A kerekek központosított rögzítésűek, melyeknek a takaró eleme króm borítású gyárilag, de természetesen ezek is kedvenc színeiben pompáznak

Még egy ilyen profi gyártónak is, mint a McLaren rengeteg időre van szüksége ahhoz, hogy egy ennyire speciális igénynek eleget tudjon tenni. A Senna kasztnija 67 részből áll. A teljes festéshez közel 1000 órára volt szükségük! És ez csak a festés, de össze is kell rakni és életet kell lehelni a szörnyetegbe. Annyira egyedülálló megjelenést biztosít ez a színpárosítás, hogy meg is feledkezel arról a teljesítményről, amire képes.

A McLaren Senna gyönyörű külseje alatt egy vadállat szíve dobog

Miközben csodálod Mr. Fux új autóját, felmerülhet benned a kérdés, hogy hol fogja kihasználni azt a teljesítményt és technikát? A gyönyörű fényezés alatt ugyanis egy 4,0 literes iker-turbófeltöltős V8-as szív dobog, amely 789 lóerőt és 590 Nm nyomatékot képes felszabadítani. A 100 km/h-ás tempót mindössze 2,7 másodperc alatt éri el. A 200-hoz pedig 6,8 másodpercre van szüksége. Ezeknél a paramétereknél, ha nincs észnél az ember, könnyen Lucifernél találhatja magát!

A McLaren 2018 augusztusában tervezi megmutatni a kocsit a Monterey Car Week-en.

Forrás és fotók:

  • Motor Authority

Kapcsolódó írások

 az eladó McLaren Senna szemből fotózva
2018. november 26.
Mindössze 11 km-rel eladó egy gyönyörű, fekete McLaren Senna
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Árverésre bocsátják Ayrton Senna McLarenjét
2018. február 03.
Az a Senna által vezetett MP4-8 kerül “kalapács alá”, amellyel utoljára nyert a brazil legenda Monacói Nagydíjat.
McLaren Senna GTR, elölről fotózva
2018. november 07.
A McLaren Senna GTR tanulmányt a Genfi Autószalonon mutatták be, most pedig néhány technikai adatot is napvilágra hozott a wokingi gyártó.