Az esemény - Raceism 2017

Frissítve:
2018-10-25, 14:05

Múlt hétvégén rendezték meg a 2017-es Raceism autós "találkozót". A koncepció egyszerű, Európa legszebb és legjobban megépített autóit igyekeznek egy helyre terelni.

Work Meister
S14 Silvia Work Meistereken, tökéletesen letisztult

A tavalyi rendezvényen sikerült kiállítóként szerepelnem, így első kézből mondhatom, hogy a képek nem adják vissza, amit ez a rendezvény nyújt. Elképesztő élmény ilyen autókat testközelből szemügyre venni, ezért idén is tervbe volt véve Lengyelország, de az új felnik nem lettek készen, miután a régit ellopták, hiába fogadták el a jelentkezést. Szerencsére magyar autókból így sem volt hiány, több autóval is képviselte magát kicsinyke országunk. 

E36 BMW
Egy magyar E36 a legnagyobbak közt

Wroclaw város stadionjának kertjét péntektől vasárnapig a legelmebetegebb módon megépített autók foglalhatják el. Trabanttól a szélesített Lamborghiniig minden megtalálható, a legdrágább felniken a legextrémebb kiegészítőkkel. A szervezők az autókat nagy gonddal, nagyon szigorú keretek közt válogatják be. A parkolóban kialakított pályán pedig a lengyel srácok tartják az egésznapos driftbemutatót, olyan autókkal, amit más showcarnak is sajnálna tartani. A háttérben DJ-k és breaktáncosok felelnek a hangulatért, azok számára akik már kicsit megunták az autókat. 

A rendezvény fő vonala persze továbbra is a stance, a legjobb minőségben, így csakis laposnál-laposabb autókat lehet szemügyre venni.

Toyota ae86 raceism
A Stance és Drift találkozása

3 napig a Raceism csapata az autózás fellegvárává varázsolják Wroclawot, ha teheted jövőre mindenképp menj ki. Én biztosan ott leszek.

Ha esetleg első körben közelebb szeretnél hasonló autókat látni, hétvégén érdemes kilátogatni a Golftanyára, ahol a 819 Company a legjobb magyar és külföldi autókat válogatja be a Stancefestre.

Fotók:

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!

További autós hírek

Oroszországban, Szamara városában,  az Olvi nevű olajtársaság találta ki a nem kis “forgalmat” generáló akciót. Ingyen adták a benzint, de…

Alkoholmámorban úszó sofőrre hívták ki a rendőröket a Népligetben – számoltak be a ripost-nak szemtanúk. Szerda délután a 9. kerületben,…

Mára még egy buszt érintő eset, ezúttal Érdről, az Alsóerdősor utcából. Satu fékezett a kamerás autós és a busz is,…

Olvasónk, Surin Zsolt küldte a videót. A helyszín Zugló, a Balázs és Ungvár u. sarok. A Volkswagen figyelmetlen sofőrje megáll…

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2019. november 14-én este arról, hogy egy autó Veszprém belterületén, a Haszkovó úton kidöntött egy villanypóznát…

Kapcsolódó írások

Nissan R34 Skyline Lengyelországban, Wroclawban a RACEISM rendezvényen 45 fokos szögből
2019. július 16.
Hoztam néhány képet a stance fellegvárából, Wroclaw-ból.
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
Nissan Silvia CSP311
2019. szeptember 01.
A Silvia vérvonala egészen 1964-ig nyúlik vissza, a korai generációkról azonban a legtöbben megfeledkeznek. A driftkirály egykoron még a raliban brillírozott!
Porsche 911 tuning a 2018-as RACEISM eseményen
2019. június 24.
Lengyelországban, Wrocławban esedékes Európa legnívósabb tuning autós rendezvénye