Az Év Autója 2017-ben nem más, mint a…

Frissítve:
2018-11-02, 16:27

A várva várt Genfi Autószalon felvezetőjén nevezték meg a 2017-es Év Autója győztesét

Március elején, a világ egyik legnagyobb autóipari eseményén, a Genfi Autószalonon már mindenki tűkön ült, hogy kiderüljön, ki kapja az Év Autója kitüntetést, főleg a még versenyben lévő autók gyártói. Ahogy minden évben, idén is hét modell került a fináléba: az Alfa Romeo Giulia, a Citroen C3, a Mercedes E-osztály, a Nissan Micra, a Peugeot 3008, a Toyota C-HR, valamint a Volvo S90/V90.

Rendkívül szoros volt a verseny, ám a bírák végül a Peugeot 3008-at hozták ki győztesnek. A francia SUV 319 pontot kapott, míg a második helyen a Giulia végzett 296 ponttal. A harmadik helyre a Mercedes E-osztály került, 197 pontot bezsebelve. A végső sorrend az alábbiak szerint alakult:

2017 Év Autója helyezettjei

2017 Év Autója helyezettjei

Szerkesztőségünkben legtöbben az Alfa Romeo Giulia-ra tették a voksukat, ahogy a legtöbb esélylatolgatásban is az olaszok formabontó modellje került volna az élre. De hát, majd jövőre, azért gratulálunk a Peugeot-nak!

Alfa Romeo Giulia, a 2. helyezett

Alfa Romeo Giulia, a 2. helyezett

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. március 06.
A világ egyik legnagyobb Autószalonjára több gyártó is kihozta a jelenlegi Formula 1-es versenyautóját
Új elektromos szupersportautó: Dendrobium
2017. március 01.
Új szereplő lép be az elektromos szupersportautók piacára, mégpedig a szingapúri Vanda Electric vállalat a Dendrobium nevű autójával

További hírek