Újabb sportautó-gyártó adta be a derekát a SUV-őrületnek, de szerencsére látványra hozza, amit egy Lamborghinitől el lehet várni

Az, hogy a Lamborghini is meg akarja lovagolni a SUV-ok iránt egyre növekvő keresletet, eddig se volt nagy titok, viszont eddig nem volt infó arról, mégis milyen erős lesz a Lambó SUV. Egészen mostanáig!

Ugyanis Stefano Domenicali, a Lamborghini vezérigazgatója eloszlatta az eddigi tudatlanságot azzal, hogy elmondta, egy duplaturbós V8-as motor fogja hajtani az Urust, ami 650 LE-s teljesítményt kölcsönöz az autónak.


A belső tér egyszerre futurisztikus, sportos és természetesen olasz, ez az érdekes egyveleg azonban szemet gyönyörködtető

A Lamborghini azt reméli, hogy az új egzotikus Urus SUV-val meg tudják majd duplázni az értékesített autóik számát. 2016-ban ugyanis az olasz sportautómárka 3457 autót értékesített, és már jövőre azt tervezik, hogy 1000 darabot értékesítenek az Urusból, amit aztán már 2019-re 3500-ra növelnek. De természetesen, ha nagy igény mutatkozik az Urusok iránt, akkor csak nőhetnek ezek a számok.


Az Urus vonalvezetése jobbra sikerült, mint mondjuk a Porsche Cayenne-é, valószínűleg több ember szívét is fogja megdobogtatni

Az új SUV 2017 végén kerül majd bemutatásra és Sant’Agata Bolognese-ben lesz gyártva. Domenicali elmondása alapján a motor a 4.0 literes duplaturbós V8-as lesz 650 LE-vel és az Urus a VW-konszern MLB platformjára fog épülni, csak úgy mint az Audi Q7 és a Bentley Bentayga.

Európában 2018 második negyedévétől kezdődik meg az értékesítés, míg az USA-ban a harmadik negyedévtől. Az árról egyelőre nem esett szó, de egyes tippek szerint 60 millió forint körül lesz, amennyit könnyít a pénztárcádon, ha szeretnél megvásárolni egy ilyet.


A kb. 60 milliós ár és a várható legalább fél éves várakozás ellenére a Lamborghini bizakodó, az Urus-szal kívánják megduplázni az eladásaikat

A pontos dátum még nincs bejelentve, mikortól kezdődik meg az Urus értékesítése, de mivel az Aventadorra és a Huaracanra is szép hosszú várólista van és hasonló várható az Urusnál is majd. Jelenleg ugyanis aki Aventadort vagy Huaracant szeretne, kb. 6 hónapot kell várnia a megrendeléstől, hogy a volán mögé ülhessen és ha bejön a Lamborghini számítása az Urus-szal, ez a SUV esetében sem lesz kevesebb.

Forrás:

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!