2017. november 17. | 07:54

A lakóautók kategóriájában igazi luxust jelent az EarthRoamer XV-HD. Bárhová mész, legyen az közel vagy távol, ez a jármű elvisz téged oda.

Természetesen akkor igaz ez, ha ki tudod csengetni a másfél millió dolláros, azaz közel 400 millió forintos vételárat. Ez a hatalmas fenevad a 2017-es SEMA show alkalmával mutatkozott be, és kicsit sem hasonlít a nagyfater Winnebago-jára. Az új XV-HD Coloradóban készült, a 4WS Ford F-750 karosszériájával és egy 6700 köbcentis V8-as dízelmotorral.

“A HD az eddigi leginnovatívabb termékünk”, mondta Tyler Tatro, az EarthRoamer projekt vezetője.
“A konstrukció művészien szép, a rendszer pedig új szintre emeli a kényelmet és funkcionalitást.”
A járművet hat személyre tervezték, masszív 46-os Michelin típusú gumikkal. Fox ütközők a hátsó felfüggesztésen, hidraulikus első hajtókar, és a Baja Designs LED világítása. Az EarthRoamer 2100 watt napenergiát képes felfogni a tetőn található napelemek segítségével. A lakóautó 20 000 wattos lítium-ionos akkumulátorral rendelkezik, van ezen felül egy PTO meghajtású hidraulikus generátora. Mi sem bizonyítja jobban, hogy hosszú távú utakra tervezték, mint hogy a fedélzeten 945 liter friss víz fér el, és 435 liter dízel üzemanyagot lehet vele felvenni.
Az EarthRoamer komplett fürdőszobával és konyhával van felszerelve

A belső tér inkább emlékeztet egy lakásra, semmint egy négy egy négykerekű utasterére. Külön fürdőszoba áll az utasok rendelkezésére zuhanyzóval, mosógéppel, szárítóval, komplett konyhával, padlófűtéssel. Az élményt a Bose szórakoztató hangrendszer teszi teljessé. A lakójármű megvásárlásához egy potom $375,000-os, azaz 117 millió forintos előleg szükséges, szóval ha komolyan érdeklődsz, időben kezdj el spórolni.

Forrás: Motortrend