Természetesen akkor igaz ez, ha ki tudod csengetni a másfél millió dolláros, azaz közel 400 millió forintos vételárat.

Ez a hatalmas fenevad a 2017-es SEMA show alkalmával mutatkozott be, és kicsit sem hasonlít a nagyfater Winnebago-jára. Az új XV-HD Coloradóban készült, a 4WS Ford F-750 karosszériájával és egy 6700 köbcentis V8-as dízelmotorral.

EarthRoamer

“A HD az eddigi leginnovatívabb termékünk”, mondta Tyler Tatro, az EarthRoamer projekt vezetője.

“A konstrukció művészien szép, a rendszer pedig új szintre emeli a kényelmet és funkcionalitást.”

A járművet hat személyre tervezték, masszív 46-os Michelin típusú gumikkal. Fox ütközők a hátsó felfüggesztésen, hidraulikus első hajtókar, és a Baja Designs LED világítása.

Az EarthRoamer 2100 watt napenergiát képes felfogni a tetőn található napelemek segítségével. A lakóautó 20 000 wattos lítium-ionos akkumulátorral rendelkezik, van ezen felül egy PTO meghajtású hidraulikus generátora. Mi sem bizonyítja jobban, hogy hosszú távú utakra tervezték, mint hogy a fedélzeten 945 liter friss víz fér el, és 435 liter dízel üzemanyagot lehet vele felvenni.

Az EarthRoamer komplett fürdőszobával és konyhával van felszerelve

Az EarthRoamer komplett fürdőszobával és konyhával van felszerelve

A belső tér inkább emlékeztet egy lakásra, semmint egy négy egy négykerekű utasterére. Külön fürdőszoba áll az utasok rendelkezésére zuhanyzóval, mosógéppel, szárítóval, komplett konyhával, padlófűtéssel. Az élményt a Bose szórakoztató hangrendszer teszi teljessé.

A lakójármű megvásárlásához egy potom $375,000-os, azaz 117 millió forintos előleg szükséges, szóval ha komolyan érdeklődsz, időben kezdj el spórolni.

EarthRoamer lakóautó

Forrás:

Motortrend