Bárhol letáborozhatsz ezzel a másfél millió dolláros lakóautóval

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A lakóautók kategóriájában igazi luxust jelent az EarthRoamer XV-HD. Bárhová mész, legyen az közel vagy távol, ez a jármű elvisz téged oda.

Természetesen akkor igaz ez, ha ki tudod csengetni a másfél millió dolláros, azaz közel 400 millió forintos vételárat.

Ez a hatalmas fenevad a 2017-es SEMA show alkalmával mutatkozott be, és kicsit sem hasonlít a nagyfater Winnebago-jára. Az új XV-HD Coloradóban készült, a 4WS Ford F-750 karosszériájával és egy 6700 köbcentis V8-as dízelmotorral.

EarthRoamer

“A HD az eddigi leginnovatívabb termékünk”, mondta Tyler Tatro, az EarthRoamer projekt vezetője.

“A konstrukció művészien szép, a rendszer pedig új szintre emeli a kényelmet és funkcionalitást.”

A járművet hat személyre tervezték, masszív 46-os Michelin típusú gumikkal. Fox ütközők a hátsó felfüggesztésen, hidraulikus első hajtókar, és a Baja Designs LED világítása.

Az EarthRoamer 2100 watt napenergiát képes felfogni a tetőn található napelemek segítségével. A lakóautó 20 000 wattos lítium-ionos akkumulátorral rendelkezik, van ezen felül egy PTO meghajtású hidraulikus generátora. Mi sem bizonyítja jobban, hogy hosszú távú utakra tervezték, mint hogy a fedélzeten 945 liter friss víz fér el, és 435 liter dízel üzemanyagot lehet vele felvenni.

Az EarthRoamer komplett fürdőszobával és konyhával van felszerelve

Az EarthRoamer komplett fürdőszobával és konyhával van felszerelve

A belső tér inkább emlékeztet egy lakásra, semmint egy négy egy négykerekű utasterére. Külön fürdőszoba áll az utasok rendelkezésére zuhanyzóval, mosógéppel, szárítóval, komplett konyhával, padlófűtéssel. Az élményt a Bose szórakoztató hangrendszer teszi teljessé.

A lakójármű megvásárlásához egy potom $375,000-os, azaz 117 millió forintos előleg szükséges, szóval ha komolyan érdeklődsz, időben kezdj el spórolni.

EarthRoamer lakóautó

Forrás:

Motortrend

További autós hírek

Brutális baleset rázta meg Szlovánéiát szerda reggel.  A balesetet egy kis Opel Corsa vezetője okozta, amikor feltehetően a rosszul megválasztott…

2019 az az év, amikor másról sem lehet hallani, csak arról, hogy az autók ölik meg a bolygónkat. De komolyan!…

Egy orosz színész nem bírta elviselni, hogy megelőzték, azonnal visszaelőzött. Vesztére. – írja az origo.hu Az egész jelenetet rögzítette az…

Legkevesebb 13 halottat követelő buszbaleset történt a szlovákiai Nyitragerencsér közelében szerdán – jelentette hivatalos közlésre hivatkozva a szlovák média. A…

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közös kampány keretében, kétnyelvű közlekedésbiztonsági plakátokat helyezett ki az elmúlt…

Kapcsolódó írások

Akár kempingezhetsz is az X-osztályos Mercedesszel
2018. január 09.
Nem éppen hétköznapi koncepciókkal állt elő a Mercedes. A németek igyekeznek azok kedvére tenni, akik szeretnének komplett konyhát, vagy akár lakóautót varázsolni járművükből.
Lakóautózás, mint életforma - GALÉRIA
2018. április 02.
Lakás és autó egyben? A lakóautó ezt a kettőt egyesíti! Ez a cikk azoknak lehet hasznos, akik épp most csöppennének bele a szenvedéllyel átitatott lakóautózás világába.
30 éves a Volkswagen California
2018. április 04.
Az első Volkswagen California harminc évvel ez előtt jelent meg a piacon, a Volkswagen az ikonikus darab születésnapját ünnepelte Essenben a Tecno-Classica kiállításon, az oldtimer éves seregszemléjén.
luxus lakóautó
2019. március 25.
A luxus lakóautóban kiválóan felszerelt konyha, franciaágy, és kültéri grill is van