Bemutatkozott a Lexus ES, az 5-ös BMW riválisa

Frissítve:
2018-09-18, 21:58
5

Az új Lexus szedán 2018 végén érkezik meg Európába!

Társszerző: Hajas Imelda

Az új Lexus ES-t már a Pekingi Autószalon előtt bemutatták, a modell a GS helyettesítőjének, és az 5-ös BMW konkurenciájának ígérkezik!

A GS gyártása már ebben a hónapban meg fog szűnni, az ES pedig helyettesíteni fogja a piacon. Az ES-modell már szinte a Lexus márka kezdete óta, 1989-től kezdve a piacon van, kezdetben kompakt, később középkategóriás járműként értékesítették.

az új Lexus ES

Az autó 4.8 méter hosszú, csakúgy, mint a GS, erőforrását tekintve pedig várhatóan ígéretes versenytársa lesz a BMW 5-ös sorozatnak. Egyelőre nem lehet sok fotót találni az új modellről, mivel még annyira friss, de a fent látható kép megerősíti az ES kinézetét a korábban a Lexus által publikált képek alapján, amikoris az autó orrát, valamint hatalmas elülső hűtőrácsát tették közzé.

Az ES egy-két apróbb dologban hasonlítani fog a gigantikus LS-hez, például szögletes karosszériájával, vagy éles megvilágítási funkcióival. A további részletekről majd csak jövő héten lehet értesülni, az április 25 – május 4 között megrendezésre kerülő Pekingi Autószalonról!

Lexus ES 2018 szögletes kasztni

A közzétett képhez a Lexus dizájner csapata a következőket fűzte hozzá:

„A Lexus legnépszerűbb szedánját a megnyerő dizájn, az atlétikai teljesítmény, és a jól ismert finomítások alakítják.”

Az új fejlesztésű Toyota New Global Architecture platformjainak köszönhetően a modellt számos hibrid hajtásvariációval kínálják majd, melyek feltehetőleg a GS-től származnak. Az ES négy- és hathengeres benzines és hibrid rendszerekkel rendelkezik majd.

Az új Lexus ES hatalmas hűtőrácsa

Az ES-nek drasztikus javulást kell eredményeznie a GS értékesítési teljesítményéhez képest, valamint ahhoz, hogy helyt tudjon állni német riválisaival szemben a piacon.

Ami az értékesítést illeti, Európában az elmúlt években leszerepelt a GS, ugyanis 3000 példánynál nem tudtak többet eladni egy év alatt, valamint a márka bestsellerének, az NX-SUV-nek is csak a 10%-át közelítette meg.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Címkék:

Kapcsolódó írások

Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
Lexus
2018. október 24.
A japán luxusautó gyártó bemutatta kedvenc sportmodelljének ráncfelvarrott változatát

További hírek