Fene se gondolta volna, hogy ilyen lesz a közlekedés Genfben reggel, de csak kiértünk a Palexpohoz, hogy magunkba szívjuk a legexkluzívabb autókat, amiket még senki se látott.

Jó tanács, ha Genfbe akarsz menni autóval, készülj fel az idegőrlő dugókra, függetlenül, mikor-hova mész. És ha azt gondolod, fél óra elég lesz valahova, nyugodtan szorozd be kettővel és nem árt, ha viszed magaddal a Háború és békét.

De vissza a Bentley-hez! Az angol gyártó már kiadta a nagyon szépre sikerült harmadik generációs Continental GT-t és a Bentayga sikere is az ő malmukra hajtja a vizet. De a fejlődés itt nem áll meg, a Bentley új főnöke, Adrian Hallmark (aki mielőtt elfoglalta volna a főnöki széket, már 10 éve dolgozott a luxusmárkánál) több fontos dolgot is mondott a sajtótájékoztatón.


Adrian Hallmark lelkesen mondta, amit el lehet mondani a Bentley-kről: hogy a világ legjobb autói - szerinte

Először is örült, hogy sikerült növekvő pályára állítani a Bentley-t, másrészt tisztán látja az autózás fejlődését és tudja, milyen kihívások elé néznek – hiszen itt a hibrid- és elektromos autók terjedése.

Nem akarnak szembe menni a trendekkel, sokkal inkább kiszolgálnák azt, ezért a terveik szerint a későbbi modelljeik mindegyikében szerepelni fog valamilyen elektromos hajtáslánc. Ettől függetlenül nem hanyagolják el a „régi” technológiákat, hiszen új V8-as motort kapott a Bentayga.

A legnagyobb show-t az új hibrid Bentaygát övezte, ami egyben kiváló példa is a fenntartható fejlődésre is a márkától. Bár a fogyasztás- és emissziós adatok hitelesítésre várnak, Hallmark szerint minimum 40 km-es tisztán elektromos hatótávja lesz a hibrid Bentaygának.

A mai nap után azt hiszem kijelenthetem, átlagon felüli volt a sajtótájékoztatójuk! Jó hangulatú volt, szemet igéző kisfilmekkel, amik után persze, hogy minimum kipróbálnád az autóikat. Ha szeretnéd (és tudsz angolul) az alábbi videóban te is átélheted, milyen volt a közönség között ülni a sajtótájékoztató alatt. Csak képzeld el hozzá a tömeget is, ahogy egymást ölik a jó képek készítéséért!

 

Forrás: