Bilincsben vitték el az Audi vezérigazgatóját

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Rupert Stadlert 2018 június 18-án hétfőn tartóztatták le, a vád csalás!

A Volkswagen-csoport prémium szegmensét húzó Audi legmagasabb szintű tisztviselőjét a német autógyártók emissziós tesztjein való csalásért vették őrizetbe a nagy dízelbotrány közepette. A müncheni ügyészek szerint azért volt szükség Rupert Stadler őrizetbe vételére, mert a félelmek, miszerint még tovább ront a helyzeten, akadályozza a vizsgálódást és egy sokkal nagyobb vezetői válságba sodorja a Volkswagent.

Kipdóbáltad már a Nagy Dízel-Tindert? Még nem? Itt az ideje!

A letartóztatás híre az új CEO-tól, Herbert Diesstől érkezett. Diess úgy vezette fel, hogy egy új vezetői struktúrát próbálnak felállítani ami Stadlert is magában foglalja (Tessék? Miért?), valamint olyan irányt céloz meg, ami fellendíti a csoport elektromos járművek felé való elmozdulását a kibocsájtási botrány közepette.

Rupert Stadler az Audi vezérigazgatója

„A dízelbotrány és az Audi motorok körüli nyomozás részeként a Müncheni Ügyészség elfogatóparancsot adott ki Mr. Rupert Stadler professzorra 2018.06.18-án.” - nyilatkozta a müncheni ügyészség.

A bíróság elrendelte, hogy Stadlert mindaddig tartsák őrizetben amíg lenem zárul a dízelbotrány, így nem fogja akadályozni, vagy megnehezíteni a nyomozást. Az Audi és a Volkswagen megerősítette a letartóztatást, de továbbra is kiállnak Stadler ártatlansága mellett. Stadler nem volt hajlandó nyilatkozni.

A Porsche SE-t, a Volkswagent és az Audit kontrolláló nagy vállalat szóvivője elmondta, hogy Stadler letartóztatását a felügyelőbizottság ülésén, hétfőn tűzik napirendre és vitatják meg. A Volkswagen 2015-ben elismerte, hogy illegális szoftvereket használtak a dízelmotorok kibocsájtását ellenőrző teszteken az egyesült Államokban.

Ezzel minden idők legnagyobb vállalati válságát robbantották ki és világszintű szigorításokat vont maga után a botrány. Lehet vitatkozni, hogy ezzel most ki szívott nagyobbat, szerintem a rendszer csak jól járt, hogy még kevésbé veszik félvállról ezt a dolgot. Főleg, hogy Amerikában azért nem ritka a 3,0 literes vagy még annál is nagyobb motor, nem is ma kezdték ezt a trendet, hiszen már a 70-es években is mindenből gyártottak egy kicsit nagyobbat, mint bárhol máshol a világban.

Rupert Stadlert az Audi igazgatóját letartóztatták

Az Egyesült Államok büntetőeljárást indított a Volkswagen vezérigazgatója, Martin Winterkorn ellen májusban, de több mint valószínű, hogy Winterkornnak nem kell majd a bíróság elé állni az USA-ban, hiszen Németország nem adja ki a polgárait az Európai Unión kívüli országoknak. Stadler letartóztatása is saját otthonában Ingolstadtban történt. Nos, kíváncsian várom, mi lesz a vége a huza-vonának.

Egy dolgot biztosan nem értek, miért mindig azok sikkasztanak, csalnak, hazudnak, akiknek már nincs olyan dolog az életükben, amiben hiányt szenvednének? Gondolom Stadlernek is van mit aprítani a tejbe reggelenként a kerti átriumban az összes többi Volkswagen Groups vezetővel együtt. Tényleg ennyit ér még az a plusz néhány milliárd? Megéri szétvágni a Föld légkörét érte és hamis kibocsájtási adatokkal dobálózni? 

Forrás:

Kapcsolódó írások

Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban
VW Up! méretű elektromos autóval villant az Audi
2017. június 02.
Az németek 2021-re tervezik az önvezető, e-Tron rendszerrel ellátott kisautójuk piacra dobását. Vajon ez lesz a valaha készült legkisebb Audi?
V8 helyett V6: itt az új Audi RS4 Avant
2017. szeptember 12.
Egy valamit hiányolhatunk az új Audi RS4 Avantból, a V8-at. Csökkent a köbcenti, megfogyatkoztak a hengerek, viszont még így is 170 Nm-el erősebb elődjénél