Bizonytalan az Alfa Romeo 4C coupé jövője

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A facelift verzió érkezik 2019-ben, de megeshet, hogy csak a nyitható verzió

A Fiat Chrysler-csoport megerősítette az Autocarnak, hogy a jövő még kérdéses az Alfa Romeo 4C coupé esetében. Sergio Marchionne, az ügyvezető igazgató a következőket nyilatkozta:

„A 4C-nek vannak bizonyos technikai nehézségei a típusjóváhagyást illetően Európán és Az Egyesült Államokon kívül, így egy korlátozott jövővel rendelkezik, nem lehet majd nyilvántartásba venni és jóváhagyatni. Ennek strukturális okai vannak, a monocoque kivitelezés a baj.”

Alfa Romeo 4C Spider sziklás környezetben, nyitott tetővel oldalról fényképezve

Ha a 4C elbukik, és nem kerül gyártásba, az azt fogja jelenteni, hogy az Alfa Romeo valamire való coupé kínálat nélkül marad a GTV 2022-es érkezéséig. A 4C-t mint Spider, azaz nyitható modell várhatóan 5 évig lesz értékesítésben. Az előzetes információk szerint a 2019-es év első negyedében kezdik meg a hivatalos forgalmazást.

Az Alfa és a Maserati műszaki vezetője Roberto Fedeli megerősítette, hogy a felülvizsgált felfüggesztés és kormányzás bizonyíthatja a 4C létjogosultságát, valamint, hogy egy esetleg motorváltás is benne van a pakliban.

Alfa Romeo 4C Spider utcai fotón

A 4C helyzete üzleti szempontból is egyre nehezebb, hiszen az európai sportautó-piac instabil, és az öregedő 4C nem kifejezetten nevezhető listavezetőnek az értékesítés terén. A piacvezető Audi TT is csak 5520 eladott modellt számlál 2018-ban a január és május közötti időszakban. Ezzel a mennyiséggel az Audi sem tör új csúcsokra.

Alfa Romeo C4 Spider menetközben fényképezve

Még a sportautó kategórián belül azonban az alfa erősíti a palettát. Az új GTV kap majd egy Quadrifoglio változatot, miközben érkezik az új 8C is, aminek várható teljesítménye tud majd mit aprítania tejbe. A visszatérő 8C 700 plusz lóerőt ígér egy négykerékmeghajtású hibrid autó formájában, amelynek 0-ról 100 km/h-ra való gyorsulási ideje kevesebb lesz mint 3 másodperc.

Sajnos ezen a téren is lesznek változások az eladási volumenek csökkenése miatt. Valószínűleg teljesen leállnak a jobbkormányos verziók gyártásával és csak a balkormányos modellek lesznek elérhetőek. Ez Európában igazából csak Angliát érinti, a világ keleti felén azonban többen lesznek, akik felháborodnak.

Forrás:

További autós hírek

Ahogy arról beszámoltunk, szörnyű tragédia közepette vesztette életét egy Magyar kamionsofőr Szlovéniában. Egy személyautó ütközött a szerelvénynek, majd az ütközés…

Olvasónktól kaptuk az információt, miszerint ma 11 óra magasságában egy Transporter hátsó ajtaja menet közben kinyílt. A járműben szabálytalanul szállított…

Olvasónktól, Károlytól kaptuk a felvételt. Kb. 130-cal haladtak még kora ősszel az M5-ös autópályán, amikor “fénysebességgel” elhúzott mellettük egy BMW.…

Egy autós lesodródott az útról és egy jelzőtáblának ütközött. A vezető életét vesztette, utasa megsérült – írja a police.hu Egyelőre ismeretlen…

A Puskás Aréna nyitó labdarúgó-mérkőzését 2019. november 15-én, pénteken este 19 órai kezdettel játsszák. A stadion bejáratai a Dózsa György…

Kapcsolódó írások

Alfa Romeo 159 szedán
2018. október 29.
Karl-Heinz Kalbfell rendet rakott? Aligha!
1970 Alfa Romeo Montreal, RM Sotheby’s Aukció, sárga, elölnézet
2018. november 14.
1970-ben az Alfa bemutatta 2+2-es kupéját, ami a mai napig bármelyik izomautóval felveszi a versenyt. Ő a torinói Alfa Romeo Montreal.
2019. január 04.
A XX. század közepén az Alfa Romeo bemutatta a Tipo 750-es és 101-es modellt, közismertebb nevén Giuliettát. A kisautó nagy sikernek örvendett, amit 11 éven át tartó gyártási ideje is bizonyít.
Autók az 1950-es évekből
2018. október 23.
Október 23-a alkalmából az Alapjárat bemutat 23 autót, melyek nagy hatással voltak az ’50-es évek motorizációjára