szombat - 2023. június 10.
20.5 °C
szórványos felhőzet
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Bizonytalan az Alfa Romeo 4C coupé jövője

2018. június 29. | 17:05

A facelift verzió érkezik 2019-ben, de megeshet, hogy csak a nyitható verzió

A Fiat Chrysler-csoport megerősítette az Autocarnak, hogy a jövő még kérdéses az Alfa Romeo 4C coupé esetében. Sergio Marchionne, az ügyvezető igazgató a következőket nyilatkozta:
„A 4C-nek vannak bizonyos technikai nehézségei a típusjóváhagyást illetően Európán és Az Egyesült Államokon kívül, így egy korlátozott jövővel rendelkezik, nem lehet majd nyilvántartásba venni és jóváhagyatni. Ennek strukturális okai vannak, a monocoque kivitelezés a baj.”
Alfa Romeo 4C Spider sziklás környezetben, nyitott tetővel oldalról fényképezve Ha a 4C elbukik, és nem kerül gyártásba, az azt fogja jelenteni, hogy az Alfa Romeo valamire való coupé kínálat nélkül marad a GTV 2022-es érkezéséig. A 4C-t mint Spider, azaz nyitható modell várhatóan 5 évig lesz értékesítésben. Az előzetes információk szerint a 2019-es év első negyedében kezdik meg a hivatalos forgalmazást. Az Alfa és a Maserati műszaki vezetője Roberto Fedeli megerősítette, hogy a felülvizsgált felfüggesztés és kormányzás bizonyíthatja a 4C létjogosultságát, valamint, hogy egy esetleg motorváltás is benne van a pakliban. Alfa Romeo 4C Spider utcai fotón A 4C helyzete üzleti szempontból is egyre nehezebb, hiszen az európai sportautó-piac instabil, és az öregedő 4C nem kifejezetten nevezhető listavezetőnek az értékesítés terén. A piacvezető Audi TT is csak 5520 eladott modellt számlál 2018-ban a január és május közötti időszakban. Ezzel a mennyiséggel az Audi sem tör új csúcsokra. Alfa Romeo C4 Spider menetközben fényképezve Még a sportautó kategórián belül azonban az alfa erősíti a palettát. Az új GTV kap majd egy Quadrifoglio változatot, miközben érkezik az új 8C is, aminek várható teljesítménye tud majd mit aprítania tejbe. A visszatérő 8C 700 plusz lóerőt ígér egy négykerékmeghajtású hibrid autó formájában, amelynek 0-ról 100 km/h-ra való gyorsulási ideje kevesebb lesz mint 3 másodperc. Sajnos ezen a téren is lesznek változások az eladási volumenek csökkenése miatt. Valószínűleg teljesen leállnak a jobbkormányos verziók gyártásával és csak a balkormányos modellek lesznek elérhetőek. Ez Európában igazából csak Angliát érinti, a világ keleti felén azonban többen lesznek, akik felháborodnak. Forrás:
Nem fog rajta az idő: Honda NSX (1995) – Teszt + Videó! A Tesla Model S P100D készen áll az Electric GT szezonra

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!