Buggy-t csinált egy BMW X5-ösből az őrült orosz

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Ha pontosan úgy szereted a BMW X5-öst, ahogy azt a bajor cég mérnökei megálmodták, akkor ez a videó nem neked való! Egyébként remek móka megnézni!

AcadameG jelenleg az egyik legmenőbb orosz videóblogger, Youtube vlogja már 2,68 millió feliratkozónál tart, legnépszerűbb videói pedig 3-4 millió megtekintést értek el. Nem rossz ez úgy, hogy a szentpétervári születésű Konstantin Zarutskij - mert ez ám a blogger becsületes neve - kizárólag járművekről forgat, persze meglehetősen extrém módon.

Megpróbált már áthajtani UAZ-zal és Hummerrel egy kisebb bányatavon – találjátok ki, milyen eredménnyel! -, a spéci ZIL és a Ford Mustang gyorsulási versenye is vicces volt, de az 1941-es GAZ-AA Polutorka teherautó tesztjéért teljesen oda voltak az orosz netezők. Persze egy győztes világháború után hajlamos ellágyulni az ember szíve!

Konstantin Zarutskij

De visszatérve Zarutskij elvtárs legutóbbi remekművéhez, ami már egy magyar számára is hírértékkel bír. Mert ritkán látni olyat, hogy egy elegáns, hajdan szebb napokat megélt BMW X5-öst pocsolyadagasztó tereprali géppé operáljanak át.

átalakított BMW X5

Az orosz blogger csapata egy bontóra érett BMW-hez jutott hozzá, amiről flexszel precízen (á, dehogy!) leoperálták a tetőt, majd eltűnt a szélvédő és a szélvédő keret is, hogy bukókeret kerüljön a helyére. Mivel a járgány széles terepjárós kerekeket kapott, a kerékívet is meg kellett bontani, a végeredmény pedig brutális és nagyon vagány lett.

Vicces, hogy mivel az ajtók fölött minden eltűnt, így a csomagtartó ajtaja is, az egész BMW buggy-nak valahogy pickup jellege lett. A videóból nem derül ki, hogy a srácok hozzányúltak-e a BMW eredeti motorjához, de gyanítom, hogy nem, ám a 4,4 literes, V8-as erőforrás tulajdonképpen elég is, főleg, hogy a szépészeti beavatkozás során az X5-ös ledobott jó pár kilót.

BMW X5

Az autó láthatóan remekül megy, és a védőszemüvegben tomboló Zarutskij is jól szórakozott száguldozás közben. És persze az az egymillió néző is, aki eddig látta az AcadameG Youtube videóját. 

Forrás:

Kapcsolódó írások

Hétvégi autós programajánló 09.16-17.
2017. szeptember 15.
Még tart a jó idő, ne maradjatok otthon hétvégén se, ha csodálatos autókat nézegethettek a ragyogó kora őszi napsütésben Budapesten és Hatvanban
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!

További hírek